Ulla 03/16

Romanttiset villasukat

Merja Ojanperän Kauneimmat villasukat sisältää nimenomaan paksummille langoille suunniteltuja sukkaohjeita kuvattuina romanttisessa kartanoympäristössä. Monella tapaa teos on luonteva jatko saman kustantajan julkaisemalle teokselle Unelmien silmukat, jonka kirjoittaja Pirjo Iivonen perehtyi nimenomaan ohuista langoista neulottuihin sukkiin.

Kauneimmat villasukat sisältää 20 sukkaohjetta sellaisille keskipaksuille langoille kuten Gjestal Janne, Novita 7 Veljestä ja Lankava Alli. Kaikissa ohjeissa on vain yksi koko: yleisin on naisen 38 tai 39. Muutama ohje on suunniteltu miehelle. Puolet ohjeista on kirjoitettu polvisukkiin. Useimmissa ohjeissa on kaaviot mallineuleesta. Kaaviot ovat hyvin selkeitä ja mielestäni tarpeeksi suurikokoisia. Kaikista sukista on kuva mallin jalassa. Monista sukista on lisäksi lähikuva mallineuleesta tai jostakin yksityiskohdasta.

Useat kirjan ohjeista sisältävät sukkien koristelua virkkaamalla, helmillä tai vaikkapa nauhoilla. Lisää romantiikkaa kirjan yleisilmeeseen tuovat kuvauspaikkana toiminut kartano ja mallien tunnelmaan sopiva vaatetus. Näin kirja on mukavan eheä kokonaisuus, ja lukijalle jää tunne, että suunnittelija on selvästi löytänyt oman tyylinsä. Äärimmäinen esimerkki kirjan maalaisromanttisesta tunnelmasta lienee Maalaisromanssi-nimiset polvisukat, joita kuvataan morsiussukiksi.

Kauneimmat villasukat ei sisällä minkäänlaista tekniikkaosiota, joten aloitteleville sukanneulojille se ei sovellu. Hieman kokeneemmille ja erityisesti polvisukista kiinnostuneille sukantekijöille kirja tarjoaa runsaasti ideoita.

Merja Ojanperä: Kauneimmat villasukat – käsin tehty, sydämellä suunniteltu
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2016
ISBN 978-952-254-281-6

Teksti

Violet

Lisää vi0letista

Ulla 03/16 - Artikkelit

Taija Elo
Tuin turinat

Reeta Huhtala
Puikkomaisterin paluu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Apua aloittelijoille

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Perusteos palmikoista

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääkirjoitus

Maria Saarinen:
Sukka ja kuinka se neulotaan

Eeva Turkka
Vapaana ja villinä kirjoneulomaan

Useita kirjoittajia:
Ohuehkot uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Keskipaksut uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Paksut uutuuslangat

Vi0let:
Romanttiset villasukat

Mari Virtanen:
Arska Borneossa

Mari Virtanen:
Kysy Arskalta

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.