Ulla 03/11

Ulla-vuosi pakettiin

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Ulla-vuosi alkaa taas olla niin sanotusti paketissa. Toivottavasti olette pitäneet tämänkin vuoden Ulla-numeroista! Vuoden mittaan on taas julkaistu iso pino neuleohjeita sekä jokunen ohje muille tekniikoille, kaiken kaikkiaan yhteensä 62 ohjetta. Ohjeiden ohella Ullassa julkaistaan huima määrä erilaisia arvosteluja ja artikkeleita, tänä vuonna niitä on tehty yhteensä 55.

Totuttuun tapaan aineistoa ovat tehneet niin vanhat, tutut harrastajat kuin uudetkin tuttavuudet. On upeaa, että mukana on edelleen joitakin jo alusta asti mukana olleita ja toisaalta, että käytännössä jokaiseen numeroon joku uusi harrastaja uskaltaa lähettää meille aivan ensimmäisen neuleohjeensa julkaistavaksi! Kiitos kaikista ohjeista, toivottavasti saamme niitä ensi vuonnakin!

Tämän vuotinen elokuun alussa ilmestynyt kehräysaiheinen ekstra oli toimitukselle iso ponnistus. Saimme kaikessa hiljaisuudessa koottua kasaan kattavan kokonaisuuden rukkiesittelyjä, muutamia muita artikkeleita sekä kivan kokoelman neuleohjeita käsinkehrätyille langoille. Toki näillä ohjeille neuleet valmistuvat myös teollisista langoista. Jos ekstra oli päässyt ilmestymään huomaamattasi, kannattaa viimeistään nyt käydä katselemassa, mitä kaikkea siellä olikaan. Jospa vaikka kehrääminen alkaisi kiinnostaa..

Lisäapuja kaivataan

Ullan toimituskunnassa vuoden mittaan ohjeita ja artikkeleita on oikolukenut 6 koostajaa, html-sivuja on tehnyt 4 vapaaehtoista ja sivupohjan on hoitanut koko vuoden yksi henkilö. Verratessani näitä lukuja vuoden takaiseen pääkirjoitukseen kokoamiini joudun valitettavasti toteamaan, että Ullaa koostava porukka on harventunut muutamalla ihmisellä. Elämäntilanteet ja kiinnostuksen kohteet tulevat ja menevät, mikä on tietenkin täysin luonnollista. On kuitenkin selvää, että pienikin lisäapu olisi tervetullutta!

Julkaistujen ohjeiden ja artikkeleiden määrää koostajien määrään vertaamalla huomaa helposti, että mukana olevat tekevät hurjia työmääriä vuosittain, jotta Ulla kaikille kiinnostuneille ilmestyisi. Lisäapu koostamiseen olisi helpotusta nykyisille koostajille ja osaltaan auttaisi heitä jatkamaan Ullan parissa vielä tulevinakin vuosina. Tähän joukkoon ottaisimme mielellämme lisää tekijöitä mukaan! Laita meille sähköpostia ja katsotaan, kuinka juuri sinä voisit auttaa.

Ulla-vuoden tullessa päätökseen onkin aihetta esittää myös suuren suuri kiitos kaikille koostamisessa mukana olleille!

Tuleva vuosi

Ensi vuoden ensimmäisen numeron teemana on Valo, jota on avattu tuttuun tapaan Seuraavassa numerossa -sivulla. Toivottavasti tämä ja muut myöhemmin ilmoitettavat ensi vuoden teemamme innostavat teitä neulesuunnitteluun. Pohtiessamme teemoja, päädyimme hyvinkin epäkonkreettisiin teemasanoihin, jotta mahdollisuuksia tulkita teemaa olisi paljon. Muistattehan myös, että teeman ulkopuoliset ohjeet ja artikkelit ovat aina yhtä toivottuja ja tervetulleita!

Vuoden 2012 ensimmäisen Ulla-numeron aineisto-dl on tammikuun viimeinen sunnuntai. Siitä, kuten myös muiden tulevan vuoden numeroiden teemoista ja eräpäivistä sekä kansikuvaäänestysvoittajien palkitsijoista tiedotetaan myöhemmin Ullablogissa.

Vuosikokous ja pikkujoulut

Ullan taustalla toimivan Suomen verkkoneuleyhdistyksen vuosikokous sekä pikkujoulut järjestetään Helsingissä lauantaina 26. marraskuuta. Kokouskutsu lähetetään lähiaikoina yhdistyksen jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautumisesta tiedotetaan myös Ullablogissa. Jos olet jäsen, kannattaa siis tarkkailla sekä sähköpostia että blogia!

Rentouttavaa talvea toivotellen,

Ulla 03/11 - Artikkelit

Eri kirjoittajia:
Lankamaailma Nordian syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Novitan syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Villavyyhdin syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin syysuutuudet

Niina Hakkarainen:
150 neulottua ja virkattua kuviota -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Neulo pipot, käsineet, sukat! -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Suloiset silmukat -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Upeat kirjoneulesukat -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Varpaista varteen -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Veikeät vauvaneuleet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Virkkaa ihania koruja metallilangasta -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Helsingin uusin lankakauppa

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Tieteiskirjailuja -arvostelu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ullan neulojaesittelyt: Suvi Simola

Eeva Saviranta:
Knitting for Peace -arvostelu

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.