Ulla 03/11

Helsingin uusin lankakauppa

Lokakuun ensimmäisenä päivänä Helsingin Vallilan syysilmassa leijui markkinahumua, sillä jotain suurta oli tapahtumassa. Tästä oli jo viikkoja huhuiltu kaupungin ja koko Suomenkin neulepiireissä: Lankakauppa Villavyyhti avasi kivijalkakauppansa oven sitä jo malttamattomina odottaneille asiakkaille.

Olihan tämä nähtävä, joten suuntasin myymälään jo avajaispäivänä. Tarjolla oli heti ylenpalttisesti herkkuja, vaikka koko tuotevalikoima ei ollut vielä edes saapunut!

Liike sijaitsee hiukan katutasoa alempana eikä siten ole esteetön, mutta myyjiltä löytyy nostoapua esimerkiksi lastenvaunujen kanssa liikkuville. Liikenneyhteydet kaupalle ovat toimivat, korttelin säteellä löytyy useampi bussi- ja raitiovaunupysäkki sekä parkkipaikkojakin autolla liikkuville.

Sisältä myymälä on hyvin valoisa ja raikas. Langat väreineen pääsevät oikeuksiinsa valkoisissa hyllyissä ja luonnonvalossa eikä värejä tarvitse lähteä tutkimaan ikkunan viereen. Kauppa on viihtyisästi sisustettu ja hauskoina yksityiskohtina seinillä seikkailevat jänikset, lampaat ja linnut ovat hyvin keksitty lisä muuten yksinkertaisen niukkaan tyyliin. Näytteillä on myös kaupassa myynnissä olevista langoista toteutettuja neuleita.

Valikoima on avajaisten jälkeen täydentynyt ja tarjoaa mukavaa vaihtelua suhteessa muihin helsinkiläisiin lankakauppoihin. Osa langoista on ensimmäistä kertaa saatavilla suoraan Suomesta. Tarjolla on monipuolinen valikoima esimerkiksi Geilskin, Lorna's Lacesin ja Cascade Yarnsin laadukkaita villa- ja villasekoitelankoja.

Valikoimassa on muutamia lankaherkkuja myös pienemmiltä yrityksiltä kuten Sweet Georgia ja Pigeonroof Studios. Villavyyhdistä löytää lisäksi muutamien suomalaisten indie-värjäreiden lankoja, joita aiemmin on ollut saatavilla lähinnä verkkokaupoista ja käsityömessuilta. Nyt suoraan hyllystä löytyy niin Hopeasäikeen, Louhittaren Luolan kuin Handunkin lankoja!

Kun ensi-ilta meni ihastellessa valikoimaa, niin toisella käyntikerrallani ehdin istahtaa ostosten teon lomassa sivuhuoneen sohvalle hetkeksi neulomaan ja hörppimään asiakkaille tarjolla olevaa teetä. Paikalle osui muutama tuttu neuloja ja saimme viettää pienen extempore-neuletapaamisen! Teen ja keksien lisäksi hyllystä löytyy vino pino neulekirjoja ja -lehtiä, joita selaamalla ideat alkavat pulputa. Kantakaupungin myymälöissä aivan liian harvinainen asiakas-wc:kin Villavyyhdissä on.

Neulepuolen valikoimaan kuuluvat niin Hiya Hiyan puikot, Eucalanin villanpesuaineet, neuleen pingotussetit, Tuunin käsityöpussukat kuin erilaiset pikkutarvikkeet mittanauhoista silmukkamerkkeihin.

Lankavalikoiman lisäksi Villavyyhdin ennakkopöhinää nostatti se, että kauppa on pääkaupunkiseudun ensimmäinen kivijalkaliike, jossa kehruuta pääsee paikan päällä kokeilemaan. Myynnissä on Schachtin ja Majacraftin rukkeja, värttinöitä oheistarvikkeineen sekä tietenkin kehruukuituja. Rukit myydään vain tilaustuotteina, mutta liikkeessä on kokeiltavana liuta mallikappaleita rukeista ennen ostopäätöstä! Opastusta on saatavilla niin rukilla kuin värttinällä kehräämiseenkin heti paikan päällä.

Myymälässä järjestetään syksyn mittaan myös erilaisia neule- ja kehruuaiheisia kursseja. Ilmoittautumiset ovat jo alkaneet, ja tarjonta kannattaa tarkistaa joko kaupan omasta Ravelry-ryhmästä tai Facebook-sivulta. Kurssien lisäksi viihtyisässä puodissa järjestetään silloin tällöin myös ohjelmallisia neuleiltamia.

Kahden testivierailun perusteella voin hyvillä mielin todeta löytäneeni uuden lempilankakauppani! Villavyyhdin verkkokauppa aukeaa marraskuun alussa, siihen asti suosittelen ehdottomasti suuntaamaan Vallilaan Kangasalantien ja Sturenkadun risteykseen.

Yhteystiedot

Lankakauppa Villavyyhti Oy

Kangasalantie 4
00550 Helsinki
Aukioloajat: ma-pe 11-18, la 10-16
Puhelin: +358 405 084 018
Email: villavyyhti@villavyyhti.fi
Kotisivut
Villavyyhti Facebookissa
Villavyyhti Ravelryssa

Teksti ja kuvat

Suvi Heikkilä

Lisää Suvista

Ulla 03/11 - Artikkelit

Eri kirjoittajia:
Lankamaailma Nordian syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Novitan syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Villavyyhdin syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin syysuutuudet

Niina Hakkarainen:
150 neulottua ja virkattua kuviota -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Neulo pipot, käsineet, sukat! -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Suloiset silmukat -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Upeat kirjoneulesukat -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Varpaista varteen -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Veikeät vauvaneuleet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Virkkaa ihania koruja metallilangasta -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Helsingin uusin lankakauppa

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Tieteiskirjailuja -arvostelu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ullan neulojaesittelyt: Suvi Simola

Eeva Saviranta:
Knitting for Peace -arvostelu

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.