Ulla 02/18

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Ahlstedt

Taija Ahlstedt on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ gmail.com tai blogin kautta.

Kaiken maailman villasukkia »

Villasukkien uudet kuviot »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Neuleita lapsille »

Perinteiset neule- ja virkkaustyöt »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Kirjoneuleen uudet kuviot »

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Beira »

Kesäneuleita »

Pääkirjoitus »

Sukka-aapinen »

Maija Koskinen

Maijan neulomisharrastus alkoi jo ennen kouluikää, kun isoäiti opetti hänet neulomaan. Neulominen on ollut osa Maijan elämää siitä saakka, vaikka välillä onkin pitänyt pitää hieman taukoa. Maija neuloo lähinnä itselleen ja miehelleen, joka kyllä väittää että hänellä on jo tarpeeksi monta villapaitaa.

Maijan neuleita voi seurata Instagramissa, josta hänet löytää nimimerkillä Koijamaa.

Biegga »

Soahki »

Nele

Nele N. on savolaislähtöinen neule- ja kehruuharrastaja, joka uskoo ettei mikään tekniikka tai malli ole liian vaikea toteutettavaksi, jotkut tekniikat ja mallit vaan vaativat enemmän kestävyyttä hermoilta ja istumalihaksilta kuin toiset. Nele N. on käsityökirjojen suuri ystävä, eikä kotona olevan langan määrä saa laskea niin vähäiseksi ettei sunnuntai-iltana voi aloittaa jotain uutta ja isoa työtä niin halutessaan.

Nele N.:n löytää Instagramista nimimerkillä nele_the_finn ja Ravelrystä nimimerkillä Ne-le.

Bää! Neulo ja kirjo kuvioita »

Lumoavat neulehuivit »

Neulon, siis olen »

Scholastica »

Sydämellinen sukkakirja »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Tyytikki »

Minna Ranta

Minna Ranta on oppinut neulomaan jo ennen kouluikää. Kouluaikana hän neuloi harvakseltaan, mutta yliopisto-opintojen alkuvaiheessa hän huomasi, että neule helpottaa luennolla keskittymistä. Opiskeluaikana valmistuikin lukuisia villapaitoja ja villahaalareita. Opintojen jälkeen neuleharrastus siirtyi kotiin ja samalla hän huomasi kaipaavansa neuleilta enemmän haasteita. Nykyään hän ei kavahda vaikeankaan näköistä neuleohjetta.

Puikkomaisterin sukka-sirkus »

Suuri suomalainen villasukkakirja: Miesten sukat »

Virpi Tarvo

Subat »

Mari V

Kustomoitu koukku »

Tiina Väätäinen

Tiina Väätäinen innostui neulomisesta lukiossa. Sen jälkeen langat ovat vieneet mukanaan ja kiinnostus laajentunut langanvärjäykseen ja kehräämiseen. Neulomisharrastuksestaan Tiina kertoo Lankatarha-blogissaan.

Kaikkien aikojen villasukat »

Rauni »

Virkkaa isosti »

Oikolukijat

  • Henna
  • Reeta Huhtala
  • Tea Siili
  • Tiina Väätäinen

Latojat

  • Minttu Hurme
  • Karoliina Härkönen-Clive
  • Maija Koskinen

Sivupohja

  • Hal Clive

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.