Ulla 02/18

Toivesukkia miehille

Kirjan kansi, jossa mies ja villasukkia.Moreenin julkaisema Suuri suomalainen toivesukkakirja: miesten sukat, pitää sisällään 30 sukkaohjetta kymmeneltä suomalaiselta suunnittelijalta. Mukaan mahtuu monenlaisia sukkaohjeita, joita yhdistävänä tekijänä on tavallisista sukkakirjoista poiketen miesten koot. Ohjeita löytyy jopa koon 47 jalkaan.

Neuletekniikoita kirjan ohjeissa käytetään hyvin laidasta laitaan. On kirjoneuletta, palmikoita, saapassukkia… ja mahtuu mukaan myös kolme neulakinnastekniikallakin toteutettua sukkaohjetta

Kirja on ulkonäöltään melko selkeä. Tosin muutamista sukista kaipaisin enemmän yksityiskohtakuvia esimerkiksi kantapäästä tai kärjestä, jos niissä on jotain ihmeellistä. Myös varren takaosan kuvioinnin olisi hyvä näkyä kuvissa etenkin, jos se poikkeaa etuosan kuviosta.

Muutamassa kohden taitto vei harhaan tarjolla olevien kokojen määrässä. Ensilukemalta vaikutti, että muutamasta sukasta olisi tarjolla vain koko 38. Kun tarkastin asiaa, huomasin, että viereisessä sarakkeessa on tiedot isommallekin koolle. Ensi lukemalta ne vain jäivät tyystin huomioitta. Muuten kokovalikoima oli hyvin laaja. Kaikista ohjeista ei löydy naistenkokoa (38) ja suurta miesten jalkaa (47), mutta kummallekin koolle löytyy useita ohjeita.

Ohjeet ovat selkeästi kirjoitettuja ja taitettuja. Ohjeisiin liittyvät kaaviot näyttävät selkeiltä ja ovat riittävän kokoisia, jotta niistä on helppo seurata kuvion kulkua. Tämä toki tuo kirjaan oman lisävireensä, kun välillä on monta sivua pelkästään kaavioita. Vaikka kaaviosivut vaikuttavat hieman luettavuuteen, ratkaisu on täysin oikea.

Kokonaisuutena Suuri suomalainen toivesukkakirja: miesten sukat jättää minulle neutraalin vaikutelman. Jos neuloo paljon miesten sukkia ja kaipaa ohjeisiin vaihtelua, on kirjalla taatusti paljon annettavaa.

Tiedot

Suuri suomalainen toivesukkakirja: miesten sukat
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2018
ISBN: 978-951-1-32117-0

Teksti

Minna Ranta

Lisää Minnasta

Ulla 02/18 - Artikkelit

Taija Ahlstedt:
Villasukkien uudet kuviot

Taija Ahlstedt:
Kaiken maailman villasukkia

Reeta Huhtala:
Perinteiset neule- ja virkkaustyöt

Reeta Huhtala:
Neuleita lapsille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kirjoneuleen uudet kuviot

Karoliina Härkönen-Clive:
Kesäneuleita

Karoliina Härkönen-Clive:
Sukka-aapinen

Karoliina Härkönen-Clive:
Pääkirjoitus

Nele N:
Bää! Neulo ja kirjo kuvioita

Nele N:
Lumoavat neulehuivit

Nele N:
Sydämellinen sukkakirja

Nele N:
Neulon, siis olen

Minna Ranta:
Puikkomaisterin sukkasirkus

Minna Ranta:
Suuri suomalainen toivesukkakirja: Miesten sukat

Mari Virtanen:
Kustomoitu koukku

Tiina Väätäinen:
Kaikkien aikojen villasukat

Tiina Väätäinen:
Virkkaa isosti

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.