Ulla 02/18

Kaiken maailman villasukkia

Stephanie van der Lindenin jo vuonna 2008 saksaksi ilmestynyt sukkakirja on vihdoin käännetty, ja nyt myös suomeksi neulovilla on tilaisuus tarttua Lindenin upeisiin sukkamalleihin. Kirjan 26 malliin mahtuu kirjoneuletta, palmikoita, nostettuja silmukoita ja pitsiä sekä näiden yhdistelmiä. Sukkien kautta matkataan muun muassa Saksaan, Latviaan, Japaniin ja Etelä-Amerikkaan.

Kirjan sukat haastavat neulojan testaamaan rajojaan, sillä malleissa on käytetty myös hieman harvinaisempia tekniikoita. Kirjasta löytyy esimerkiksi malli, jossa sukat, Muodin metropoli (Italia), neulotaan poikittain. Jokainen malli kertoo esittelysivullaan, mitä perusohjeita mallissa käytetään sekä sivunumeron, josta löytyy kyseisestä tekniikasta lisätietoa. Kirjan loppuosassa käydään läpi sukan neulomiseen liittyvien perusasioiden lisäksi ne tekniikat, joita kirjassa käytetään. Jokaisessa mallissa on myös ilmoitettuna miten vaativana kirjan tekijä mallia pitää.

Kirjan mallit tosiaan vaihtelevat täyttä kirjoneuletta olevista aran-palmikkoisiin sukkiin ja sukkiin joissa yhdistetään pitsiä ja kirjoneuletta. Jokaiselle varmasti löytyy tästä kirjasta jotain neulottavaa, sillä malleja on useita ja niiden vaativuustasot vaihtelevat. Mallien lisäksi jokaisen maan kohdalla kerrotaan jotain kyseisen maan neuleperinteestä. Hieman miinusta antaisin kirjassa käytetyille sukkien nimille sillä Muodin metropoli tai Naisellisia pitsejä eivät välttämättä ole niitä kaikkein innovatiivisimpia, vaikka toki kuvailevat mallejaan hyvin.

Jokaisesta mallista on kirjassa selkeät kaaviot ja selkeät ohjeet. Lankana kirjassa on käytetty Regian sukkalankoja, jotka on tarvittaessa helppo korvata muilla ohuilla sukkalangoilla, mikäli ei omalta paikkakunnalta Regiaa lankakaupasta löydä. Jokaisessa sukassa on lisäksi lisäohjeet kahteen lisäkokoon. Kokonaisuudessaan kirja on hieno kokonaisuus erilaisia pintaneuleita, erilaisia tekniikoita ja neulomisen iloa.

Tiedot

Stephanie van der Linden: Kaiken maailman villasukkia
Suomentaja: Varpu Vuorjoki
Kustannusyhtiö Moreeni, 2018
ISBN 978-951-1-31509-4

Teksti

Taija Ahlstedt

Lisää Taijasta

Ulla 02/18 - Artikkelit

Taija Ahlstedt:
Villasukkien uudet kuviot

Taija Ahlstedt:
Kaiken maailman villasukkia

Reeta Huhtala:
Perinteiset neule- ja virkkaustyöt

Reeta Huhtala:
Neuleita lapsille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kirjoneuleen uudet kuviot

Karoliina Härkönen-Clive:
Kesäneuleita

Karoliina Härkönen-Clive:
Sukka-aapinen

Karoliina Härkönen-Clive:
Pääkirjoitus

Nele N:
Bää! Neulo ja kirjo kuvioita

Nele N:
Lumoavat neulehuivit

Nele N:
Sydämellinen sukkakirja

Nele N:
Neulon, siis olen

Minna Ranta:
Puikkomaisterin sukkasirkus

Minna Ranta:
Suuri suomalainen toivesukkakirja: Miesten sukat

Mari Virtanen:
Kustomoitu koukku

Tiina Väätäinen:
Kaikkien aikojen villasukat

Tiina Väätäinen:
Virkkaa isosti

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.