Ulla 02/18

Kaikkien aikojen villasukat

Kaikkien aikojen villasukat on 90-vuotiaan Novitan juhlakirja, johon on koottu uusia villasukkamalleja kotimaisilta suunnittelijoilta. Kirjassa on yhteensä 28 mallia yhdeksältä suunnittelijalta. Mukana ovat vuosien takaa tutut Novitan suunnittelijat Lea Petäjä ja Minna Metsänen, mutta myös uudempia tuttavuuksia: Sinikka Nissi, Niina Laitinen, Sara Rönnback, Ronja Hakalehto, Sisko Sälpäkivi, Mari Kangas, Riikka Hytönen ja Irina Valtonen.

Kirjan ulkoasu on juhlavuoden julkaisuksi sopivan ylellinen: kovat kannet, hillityt värit ja kaunis Krista Keltasen käsialaa oleva kuvitus. Alkusivuilla kerrotaan villasukkien neulomisen perustekniikoita sekä perusvillasukkien neulomisohjeet kokotaulukoineen Novitan Venla-, Nalle-, 7-veljestä- sekä Isoveli-langoille. Myös Novitan kehräämön historiaa kerrataan lyhyesti nykypäivään saakka. Perheyrityksessä onkin johdossa jo neljäs sukupolvi.

Sukkamallit ovat mukavasti vaihtelevia ja tyyliltään erilaisia. Ohjeita löytyy niin ohuisiin pitsisiin polvisukkiin kuin paksumpiin tossukkaisiinkin. Vaikka pääpaino on selvästi naisten villasukissa, löytyy sukkamalleja myös miehille ja vauvoille, ja mukana on niin kirjoneulesukkia kuin pitsiä ja palmikoitakin. Ohjeet on kirjoitettu vaiheittain ja kaaviot ovat selkeitä.

Kirja on hieno lisä suomalaisten villasukkakirjojen rinnalle. Sukkamallit ovat tuoreita ja niiden yksityiskohdat pääsevät kauniisti esille selkeissä kuvissa. Kuvat on otettu kauniissa vanhassa puutalossa hieman romanttiseen henkeen.

Kaikkien aikojen villasukat sopii mainiosti innokkaalle sukkaneulojalle, olipa kyse sitten kokeneemmasta tai vähemmän sukkia neuloneesta henkilöstä. Malleissa riittää valinnanvaraa ja haastetta molemmille.

Tiedot

Minna Metsänen, Sara Palojärvi, Erika Appelström:
Kaikkien aikojen villasukat - 90-vuotiaan Novitan juhlakirja
Kustantaja Moreeni, 2018
ISBN 978-951-1-31550-6

Teksti

Tiina Väätäinen

Lisää Tiinasta

Ulla 02/18 - Artikkelit

Taija Ahlstedt:
Villasukkien uudet kuviot

Taija Ahlstedt:
Kaiken maailman villasukkia

Reeta Huhtala:
Perinteiset neule- ja virkkaustyöt

Reeta Huhtala:
Neuleita lapsille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kirjoneuleen uudet kuviot

Karoliina Härkönen-Clive:
Kesäneuleita

Karoliina Härkönen-Clive:
Sukka-aapinen

Karoliina Härkönen-Clive:
Pääkirjoitus

Nele N:
Bää! Neulo ja kirjo kuvioita

Nele N:
Lumoavat neulehuivit

Nele N:
Sydämellinen sukkakirja

Nele N:
Neulon, siis olen

Minna Ranta:
Puikkomaisterin sukkasirkus

Minna Ranta:
Suuri suomalainen toivesukkakirja: Miesten sukat

Mari Virtanen:
Kustomoitu koukku

Tiina Väätäinen:
Kaikkien aikojen villasukat

Tiina Väätäinen:
Virkkaa isosti

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.