Ulla 01/15

SVNY:n hallitus esittäytyy

Ullan taustalta löytyy Suomen verkkoneuleyhdistys ry, jonka jäsenet esimerkiksi osallistuvat Ullan koostamiseen, hankkivat yhdistykselle jäsenetuja ja järjestävät jäsenille muun muassa pikkujoulut. Nyt on aika esitellä lukijoille tämän vuoden hallituslaiset. Ja koska neule kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, esittelevät hallituksen jäsenet myös omat lempineuleensa.

Eevi Kirjasniemi, puheenjohtaja

Hei!
Olen Eevi, Suomen verkkoneuleyhdistyksen puheenjohtaja. Kuluva hallitusvuosi taitaa olla neljäs vuoteni hallituksessa ja kolmas puheenjohtajana. Minun kätteni jäljet näkyvät toiminnassa Ulla-piknikillä ja vuosikokouksessa, sekä tietenkin kokouksissa olen mahdollisesti äänessä useammin kuin muut.

Mietin pitkään omaa lempineulettani. Useat viime aikojen neuleet ovat jääneet kuvaamatta, koska lapsiperheessä neuleen kuvaaminen ei ole tärkeysjärjestyksessä kovin korkealla. Kuvaamista tärkeämpää on itse neulominen ja kehrääminen. Lempineuleeksi valikoitui näin ollen itselleni rakkaat sukat. Olen vilukissa ja pidän talvisin liki ainoastaan ohuita, itseneulottuja villasukkia. Nämä villasukat ovat ne laatikon sukat, jotka mieluiten valitsen jalkaani. Ne ovat nypyttytömät ja näennäisen kestävät, tosin ikäväkseni huomasin päkiöiden kuluneen neljän vuoden ahkeran käytön jälkeen. Eikö mikään kestä ikuisesti? Sukkien malli on Nancy Bushin Gentleman's Plain Winter Socks, lankana Regian sukkalanka Kaffe Fassetin värimaailmalla. Parhaat sukat. Lämpimät ja rakkaat.

Suvi Heikkilä, sihteeri

Olen Suvi ja tein parin taukovuoden jälkeen paluun yhdistyksen hallitukseen sihteerin paikalle. Ullan parissa on tullut vietettyä aikaa myös ohjeita kirjoittaen, html-sivuja koostaen ja päätoimittajana.

Tämän hetkinen lempineuleeni on harmaa Baktus, joka kaulassa olen kulkenut melkein koko talven, vaikka itse neulottuja huiveja olisi pinoittain. Olen viime aikoina tykästynyt enemmänkin aina oikein -neuleen ulkonäköön ja ilmavuuteen. Tallinnasta ostetussa merino-kamelilangassa on mielestäni kaunis harmaan sävy, lanka on mukavan pehmoista ja todella lämmintä.

Hanna Hovi, hallituksen jäsen

Olen mukana Suomen verkkoneuleyhdistyksen hallituksessa nyt toista vuotta. Jäseneksi yhdistykseen liityin suunnilleen samoihin aikoihin kuin aloitin neulomisen uudestaan vuonna 2006. Neulon itselleni sukkia, huiveja ja villatakkeja. Pidän myös pienen siskontyttöni lämpimänä villavaatteiden avulla. Pidän hyvin kirjoitetuista ohjeista ja neulon useimmiten ohjeen mukaan.

Itselle merkityksellisen neuleen valinta oli vaikea, koska pidän kaikista tekemistäni ja saamistani neuleista kovasti. Lopulta päädyin tähän neuleliiviin tai -tunikaan, koska lanka on itsekehräämääni ja se tuo mieleen edesmenneen neuleystävän. Tällä hetkellä neule on purettu ja siitä on tarkoitus tehdä joku uusi neule, mahdollisesti villatakki. Muille kaapissa kasvaneille neuleille en viitsi tehdä samaa, se kertonee työn merkittävyydestä.

Hanna-Kaisa Hämäläinen, tiedotusvastaava

Olen Hanna-Kaisa, tuttujen kesken Hanna vaan. Kokouksissamme sekoankin usein siihen, että hallituksessa on kaksi Hannaa. Olen ollut Ullan toiminnassa ja SVNY:n hallituksessa mukana pitkään. Nyt on käynnissä kolmas vuoteni Ullan päätoimittajana. Parasta yhdistyksen ja lehden tekemisessä on mielestäni koko homman perusidea; yhteistyö ja ideoiden jakaminen koko neuleyhteisön kesken.

Lempineuletta oli todella vaikea valita. Minulla on monia neuleaarteita, sekä itseneulottuja että lahjaksi saatuja. Valitsin kuitenkin tällä hetkellä rakkaimmaksi viime keväänä neulomani Hovineito-sukat. Sain sukat neulottua, kun olin vihdoin toipunut pitkittyneistä rannekivuista. Sukat ovat nähneet myös maailmaa, kun unohdin ne lomamatkalla Barcelonaan. Kiitos ystävällisen hotellihenkilökunnan, sain sukat postitse takaisin. Kun näin sukat jälleen kotiovellani, ilon kyynel vierähti poskelle. Se kertonee paitsi näiden sukkien, myös koko harrastuksen merkityksestä itselleni.

Johanna Koski, yhteistyövastaava

Hei, olen Johanna. Ullan toiminnassa olen ollut mukana alusta asti, tilin-/toiminnantarkastajana ja viimeiset pari vuotta hallituksessa. Päävastuuni on jäsenetujen kerääminen ja sen lisäksi teen mitä hommia vastaan tulee. Jokusen ohjeenkin olen vuosien varrella Ullaan suunnitellut.

Yksi tärkeimmistä neuleista on monikäyttöinen paita. 7 veljestä -langasta neulottu palmikkopaita on harvoja vielä käytössä olevia suoraan ohjeesta tehtyjä neuleita, mitä kaapistani löytyy. Monesti pesty paita on nähnyt monenlaista matkansa varrella. Parhaimmillaan se on tuulettomana päivänä viileämpinä vuodenaikoina päällysvaatteena, mutta se lämmittää mukavasti myös talvitakin alla. Klassinen palmikko keskellä on yksi omia mallineulesuosikkejani, jota käytän paljon muissakin neuleissa. Tämä paita innoitti minut tekemään oman ohjeen, Birgitin, ja tarjoamaan sitä Ullaan muutama vuosi sitten.

Satu Lehti, rahastonhoitaja

Lempineuleekseni valitsin ensimmäisen neulomani villatakin. Neuloin villatakin omien mittojeni mukaiseksi käyttäen TTS (The Tailored Sweater) -metodia ja suunnittelin siihen joitain täydennyksiä. Takki on vieläkin käytössä ja lämmittää pakkasella.

Kristel Nyberg, jäsenvastaava

Minun nimeni on Kristel ja toimin Suomen verkkoneuleyhdistyksen hallituksessa jo aika monetta vuotta jäsenvastaavana. Ylläpidän jäsenrekisteriä ja vastaan yhdistyksen jäsenyyteen liittyviin sähköpostikyselyihin.

Kuvassa on minulle erittäin tärkeä neule, polvisukat. En nykyään käytä oikeastaan lainkaan ostosukkia, vaan kuljen joko ohuissa käsinneulotuissa sukissa tai sitten paljasjaloin. Oranssit sukat on neulottu Wollmeisen Twin -sukkalangasta muokaten pikkuriikkisen pari vuotta sitten Nallelle kirjoittamaani Muhkean pohkeen polvisukat -ohjetta. Nykyään minulla on aina samanlainen sukkapari puikoilla, tällä hetkellä harmaana, ja kaapista niitä löytyy oranssin lisäksi ainakin vihreänä, keltaisena ja punaisena.

Anna Suova-Hakala, hallituksen jäsen

Kehrään enemmän kuin neulon ja olenkin koulukuntaa, jolle käsinkehrätty lanka on valmis tuote jo sellaisenaan. Uusin aluevaltaukseni on 1,5 mm puikot ja ohuesta sukkalangasta neulotut sukat. Aikaisemmin ajattelin, että mikä tahansa neulomus alle 3 mm puikoilla on pesti hulluuteen, mutta niin vaan olen näillä ohkaisillakin tikuilla saanut valmista aikaiseksi. Yksi vuoden 2015 tavoittestani on saada aikaiseksi käsinkehrättyä sukkalankaa ja neuloa se sukiksi asti. Virkkaaminen on minulle kryptoniittia ja ompelukoneet vieraita olioita kaukaiselta planeetalta. Ne haistavat pelon!

Siviilissä olen kätilö. Joskus yövuorojen aikana ehdin jopa neuloa muutaman silmukan. Lempineuleeni on tällä hetkellä lempilangastani, Hedgehog Fibers Sock -langasta neulotut sukat.

Eeva Saviranta, hallituksen varajäsen, varapuheenjohtaja

Innostuin Ullasta jo yhdistyksen ja lehden alkupäivinä. En ihan ensimmäisiin numeroihin uskaltautunut vielä mukaan tekemään, mutta kerran aloitettuani en ole halunnut lopettaa. Varapuheenjohtajana minulla ei ole yksittäistä vastuualuetta yhdistyksessä, mutta autan muita tietojeni ja taitojeni avulla ja olen käytettävissä sijaistamaan muita.

Lempineuleekseni valitsin viime kesänä valmistuneet sateenkaarenkirjavat villasukat. Aloitin ne Helsinki Pride -päivänä teemaan sopivasti ja jatkoin niitä muun muassa neuletapaamisessa. Värikkäät ja pehmoiset kashmirsekoitesukat edustavat kaikkea sitä hyvää, mitä neuleyhteisössä on ja pirteä väritys saa hymyn kasvoilleni myös näin talvella.

Reeta Huhtala, hallituksen varajäsen

Olen helsinkiläinen myöhäisherännäinen neuloja. Neulomisen opin koulussa, mutta varsinainen harrastus pyörähti käyntiin vasta tylsien fysiikan luentojen myötä opiskelu-uran aikana. Pian löytyivät myös neuleblogit, Ulla ja Ravelry, joita olen sittemmin tehokkaasti hyödyntänyt.

Verkkoneuleyhdistykseen olen kuulunut pari vuotta ja aloittelen nyt ensimmäistä vuottani hallituksen varajäsenenä ja Ullan toimituksessa juttujen kirjoittajana ja oikolukijana.

Lempineuleeni on Eiku-huivi, josta syntyi myös aikanaan puolivahingossa ensimmäinen oma (Ullassa) julkaistu ohjeeni. Mainio pikkuhuivi on käytössä kesät ja talvet. Huivi oli myös miellyttävä ensikosketukseni Wollmeiseen, joka on säväyttänyt minua värien lisäksi myös laadullaan.

Minttu Hurme, hallituksen varajäsen

Olen Minttu, ja ensimmäistä vuotta Ullan hallituksessa. Olen varajäsen, enkä vielä ole onnistunut kahmimaan itselleni isompia nakkeja.

Kuvassa on ensimmäinen ikinä valmiiksi tekemäni neuletyö syksyltä 2009, jolloin innostuin neulomisesta työpaikan yhteisen lahjasukkaprojektin seurauksena. Pipon lanka on kolmevuotiaan vastaanottajan valitsemaa, ja valmis neule osoittautui sen verran rakkaaksi, että sitä käytettiin hajoamiseen saakka.

Karoliina Härkönen-Clive, hallituksen varajäsen

Hei, olen Karoliina, helsinkiläinen neulehullu. Monen neulojan tavoin opin neulomaan ensin peruskoulussa, jonka jälkeen puikot ja langat jäivät moneksi vuodeksi. Aloitin neulomisen uudelleen opiskeluaikoina ja olenkin nyt neulonut säännöllisesti vuodesta 2007 alkaen.

Lempineuleeni on iso sininen, pyöreä helmikoristeinen pitsihuivi, jonka neuloin viime vuonna. Se on lempparini, koska se on ensimmäinen helmikoristeinen huivi jonka olen tehnyt itselleni. Huivi on tärkeä minulle myös siksi, että käytin sitä mennessäni naimisiin.

Ulla 01/15 - Artikkelit

elinamo:
Pääasia on lämmin pää

Suvi Heikkilä:
Neulottu rakkaudella - Huiveja, pipoja, sukkia ja pikkuisen pitsiä

Reeta Huhtala:
Mustaa mustalla

Reeta Huhtala:
Paitasuunnittelijan tietopaketti

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Koko vuoden käsineet

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pieniä töppösiä, talvisaappaita ja terveyssandaaleja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Eevi Kirjasniemi:
Puhiksen palsta

Mari Morko:
Stitch Maps – uudenlainen tapa tehdä neulekaavioita

Kristel Nyberg:
Väliaikaiset neuleen aloitukset

Eeva Saviranta:
Suomen kansan lapaslaatikolla

Eeva Saviranta:
Optista sukkataidetta

Useita kirjoittajia:
Kehruun muovinen nykyhetki

Useita kirjoittajia:
SVNY:n hallitus esittäytyy

Useita kirjoittajia:
Testissä täyttä alpakkaa ja kashmiria

Useita kirjoittajia:
Testissä villaisia uutuuksia

Useita kirjoittjaia:
Sekalaisia sekoitelankoja

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.