Ulla 02/14

Ota rennosti ja improvisoi

Joskus seinät tuntuvat kaatuvan. Kalenteri näyttää katastrofilta, peilistä katsoo mörkö ja pyykkivuori kilpailee tiskivuoren kanssa suurimman huipun tittelistä. Onneksi on asioita, jotka helpottavat hankalina hetkinä. Sellaisia kuten neulominen ja musiikki, etenkin jazz. Ne sopivat myös loistavasti yhteen. Laita musiikki soimaan, ota neule käsiin ja hengitä syvään. Hetken päästä voit olla valmis kohtaamaan arjen haasteet uusin voimin.

Tämän numeron teema on jazz. Se on mielestäni oivallista musiikkia silloin, kun huolet vaanivat. Jazz saa ajatukset lentämään, rentouttaa ja innostaa improvisoimaan. Improvisointia on hyödynnetty myös numeromme ohjeissa. Esimerkiksi Eeva Savirannan Teeruusu on syntynyt tarttumalla lankakerään ja antamalla puikkojen viedä. Tintti Hohti suunnitteli virkatun Kin-pesukintaan, jossa ei haittaa vaikka silmukka osuisi hieman väärään kohtaan. Sari Suvanto inspiroitui Herbie Flowersin sekä Snarky Puppyn musisoinnista ja suunnitteli Vibes-sukat, joihin voit valita mieleisesi neulekuvion kahdesta vaihtoehdosta.

Neuloessa voi improvisoida monella tavalla. Langan vaihtaminen, mittojen muokkaaminen tai neulekuvion pieni tuunaaminen ovat kuin musiikkiesitystä rikastavia, improvisoituja sooloja. Olit sitten sooloilija tai tiukasti ohjeita noudattava neuloja, toivon että löydät kesänumerostamme rentouttavaa neulottavaa ja kiinnostavaa luettavaa. Kesä-Ulla on yleensä vuoden numeroista laihin, ja myös tämä numero on melko timmissä rantakunnossa. Syksyn numerolta on kuitenkin lupa odottaa tuhdimpaa antia, sillä silloin juhlistamme Ullan 10-vuotista taivalta. Toivotan sekä vanhat konkarit että uudet tuttavuudet sydämellisesti tervetulleeksi mukaan tekemään syksyn juhlanumeroa.

Virkistävää kesää!

Teksti

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 02/14 - Artikkelit

Suvi Heikkilä:
Villatakkeja moneen menoon

Tintti Hohti:
Upeaa historian lehtien havinaa

Tintti Hohti:
Ympyrän virkkaaminen

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Suunnittelijagurujen sukkia

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

KristaK:
Perinneneuleita maailmalta

Kristel Nyberg:
Stitch Mastery – Uutta neulesuunnittelijan työkalupakkiin

Useita kirjoittajia:
Puhdasta puuvillaa

Useita kirjoittajia:
Villaa ja villasekoitteita

Useita kirjoittajia:
Kesäisiä sekoitelankoja

Mari Virtanen:
Kadonneen Arskan metsästys

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.