Ulla 02/10

Ulla 02/10 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Adelheid

Adelheid on neulonut melkein koko pienen ikänsä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Hän on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi ja tekee pääasiassa ompelutöitä. Opiskelujen päätyttyä hän on taas innostunut neulomisesta. Luovana ihmisenä Adelheid ei tyydy valmiisiin ohjeisiin, vaan haluaa tehdä omannäköisiä töitä.

Blogissaan Adelheid esittelee töitään ja tekeleitään, pääasiassa ommeltuja, virkattuja ja neulottuja. Adelheidin ajatelmia -blogista voi lukea ajatuksia töiden ja tekeleiden ympäriltä ja sieltä voi myös löytyä satunnaisesti neuletöiden ohjeita.

Dude ja Dudette »

Ota yhteyttä Adelheidiin: hlindroo @ yahoo.com

Taina Anttila

Taina on kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Myös muut käsillä tekemisen muodot, kuten esimerkiksi ompelu, kuuluvat Tainan vapaa-aikaan.

Tainan tuotoksiin voi tutustua hänen Käsillään-blogissaan.

Ihmepötkylä »

Istutettu hiha »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Coatsin uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Pääkirjoitus: Keskikesän kynnyksellä »

Ota yhteyttä Suviin: paatoimittaja @ ullaneule.net

Tiina Helander

Tiina on 27-vuotias espoolainen kaupan alan ammattilainen. Töiden ohessa hän on neulonut niin sukkia kuin paitojakin, mutta mammalomille jäämisen myötä hän on innostunut neulomisesta aivan uudessa mittakaavassa, ja nykyään on koko ajan puikoilla jotain. Neulomista hidastavat ainoastaan kotoa löytyvät kaksi pientä poikaa.

Merenneidon pyrstö »

Hepsi

Hepsi on koulutukseltaan luokanopettaja ja opettaa myös käsitöitä alakoulussa. Hän on neulonut siitä asti, kun sen taidon joskus lapsuusvuosina oppi. Välillä valmista on syntynyt harvakseltaan, välistä useammin. Varsinainen hurahtaminen tapahtui silloin, kun Hepsi löysi sattumalta lukemattomat ihanat neuleblogit reilu kolme vuotta sitten. Hepsin omasta blogista, Hepsin höpsötyksiä, voit käydä katsomassa valmiita töitä. Löytyypä sieltä joitakin omia ohjeitakin.

Polkuja »

Ota yhteyttä Hepsiin: heli . hannele @ suomi24.fi

Sanna Hyvönen

Sanna Hyvönen oppi tekemään käsitöitä jo alle kouluikäisenä, mutta innostui aiheesta tosissaan vasta pari vuotta sitten. Sukankudin kulkee aina mukana, villapaidat ja huivit syntyvät kotisohvalla. Sannan käsitöihin ja elämään voi kurkistaa blogissa http://sudrana.blogspot.com tai Ravelryssä, josta hänet löytää nimimerkillä Ganeshas.

Kiemurtelevan käärmeen sukat »

Ota yhteyttä Sannaan: sanna . hyvonen @ gmail.com

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Ixu

Ixu on hallinnut neulomisen perusteet lähes kolmekymmentä vuotta. Isän äiti opetti aikoinaan peruskikat ja äidin äiti vähän lisää. Netti on opettanut vielä enemmän. Ensimmäiset lapaset Ixu neuloi ollessaan ekaluokkalainen.Välillä on ollut aikoja, jolloin ei neuleita ole juuri syntynyt, mutta tämän vuosituhannen alku on ollut uutta innostumisen aikaa. Neulominen taukoaa oikeastaan vain töiden ajaksi, eikä välttämättä silloinkaan. Joku onkin saattanut nähdä baaritiskin takana pussillisen lankoja ja puikkoja. Ixun tekemisiä voi seurata hänen blogissaan Langanpäitä.

Dusty hill »

Kiertää »

Kukkaverho »

Kirsikka

Kirsikan neuleharrastus ja lanka-addiktio on kehittynyt pikkuhiljaa kroonisempaan suuntaan 2000-luvulla, tosin työn ja pienten lasten ympäröimän arjen rajoittamana. Hän pitää erityisesti lankojen hamstraamisesta ja neuleprojektien suunnittelusta, mutta ehtii toteuttaa vain murto-osan suunnitelmistaan.

Koko tarina Kirsikan neuleharrastuksesta löytyy Lanka-addiktin päiväkirjasta.

Umpisolmu »

Jaana Kriikka

Jaana Kriikka on neulonut sukkia ja pipoja siitä asti, kun perustaidot opetettiin ala-asteella. Viimeisen muutaman vuoden aikana hän on uskaltanut aloittamaan isompiakin töitä, kun on oppinut hyödyntämään työmatkat ja muun luppoajan. Jaana on laiska neulomaan ohjeiden mukaan, joten suurin osa töistä syntyy improvisoimalla. Ravelrysta hänet löytää nimellä Yaana.

Hartialämmitin »

kristak

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Anni Laine

Annin satunnainen joululahjasukkien teko muuttui aktiivisemmaksi neulomisharrastukseksi vasta pari vuotta sitten, mutta nyt neuleet ovat lähes kokonaan syrjäyttäneet kirjat työmatka-ajankuluna. Neuleohjeiden kirjoittamisessa Anni on aivan noviisi, mutta vastaa mielellään kysymyksiin ohjeensa outouksista.

Pienten pukimet -arvostelu »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Anni löytyy myös irkistä nimellä Kalma-A.

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Coatsin uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Laura Lehtinen

Laura Lehtinen eli Puputsi on innokas, mutta laiska neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä omia mallejaan. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voit seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Hippi »

Anna kaikkien kukkien kukkia -arvostelu »

Pehmoisia neuleita pienokaiselle -arvostelu »

Pirre Nakola

Kolmen pojan kotiäiti on harrastanut käsitöitä jo pienestä pitäen. Neulominen sai uutta pontta, kun hän löysi neuleblogit vuonna 2005. Vaikka neuleita on taajaan tahtiin valmistunut myös omilla ohjeilla, niin ensimmäisen julkaistava ohje vaati rohkeuden keräämistä lähes kahden vuoden ajan. Neulomisen ohella Pirre mm. kehrää, virkkaa, tekee ristipistoja ja askartelee.

Ees taas »

Ota yhteyttä Pirreen: pirre.nakola @ gmail.com

Tiina Ristimäki

Tiina Ristimäki on neulonut melkein koko ikänsä. Innostus alkoi sukista ja on nyt viimeisen 1,5 vuoden aikana laajentunut huiveihin ja muihinkin neuleisiin. Tiina tykkää neuloa 4-vuotiaalle tyttärelleen ja viimeisimpänä villityksenä ovat villahousut.

Tiinan neuletöihin voi tutustua tarkemmin hänen Tiinan tuunaukset -blogissaan.

Bloom »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiina.ristimak @ gmail.com

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on helsinkiläinen taiteilija ja freelance-yrittäjä. Omien ja lastenvaatteiden lisäksi syntyy myös seinätekstiileitä ja taideteoksia monenlaisilla lankatekniikoilla. Pörrön viimeaikaiset neulomukset ovat keskittyneet lankavaraston eliminointiin, mutta onpa työlistalle mahtunut muutama hääkimppukin yhdessä askartelumassojen kanssa.

Pörrö pyörittää Ihan Itse -kädentaitofoorumia ja blogaa osoitteessa http://blogit.claymountain.com/ike/.

Rina »

Coatsin uutuudet »

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Pörrön napinläpi »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Virtauksia »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail.com.

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Kaktussukat »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • kristak
  • Satu Lehti
  • Laura Lehtinen
  • Midori
  • villasukka

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Kalma-A
  • Piia R

Sivupohja

Eeva Saviranta