Ulla 02/10

Keskikesän kynnyksellä

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Ensi viikonloppuna on juhannus, keskikesän juhla. Kevät hurahti ohi nopeasti ja yhtäkkiä onkin kesälomien aika. Osalle meistä loma tarkoittaa arkea enemmän aikaa neuleille ja muille harrastuksille. Lämpiminä hetkinä pienet neuleet ja ehkä puuvillainen tai vaikkapa bambuinen lanka alkavat kuulostaa houkuttelevilta vaihtoehdoilta. Sisukkaimmat jatkavat talvella kesken jääneiden paksujenkin villaneuleiden parissa saaden ne juuri sopivasti valmiiksi syksyn taas saapuessa. Monet taitavat kuitenkin unohtaa puikot kesän kuumimmiksi hetkiksi ja pitää taukoa. Joskus tauko onkin paikallaan.

Itse huomaan helposti urautuvani neulomaan pelkkiä sukkia. Sukat ovat helppo pieni neule ottaa mukaan työ- tai lomamatkalle ja tietysti myös neuletapaamisiin. Koska omaan jalkaan sopivat sukat syntyvät lukemattomien jo neulottujen parien jälkeen helposti, ei sukkia neuloessa tarvitse pahemmin pelätä joutuvansa purkamaan, jotta saisi neuleesta käyttökelpoisen. Oma jalka on tuttu ja sukka syntyy vaivatta.

Pieni kesätauko voisi synnyttää uusia ideoita, ja ennen kuin huomaakaan tekeekin mieli kovasti neuloa jotain aivan uutta ja erilaista. Vastikään aloitin palmikkoisen slipoverin neulomisen. Kului viikko ja neule olikin jo valmis ja päätelty. Vaihtelu virkisti! Tosin täytyy myöntää, että tuon viikon aikana sain myös uuden idean sukkaparille. Siitä ehkä lisää syysnumerossa, jos nyt jotain valmista sattuisi syntymään!

Ullan toimitus

Tällä hetkellä Ullan toimitukseen kuuluu 15 neuleharrastajaa itseni mukaan lukien. Olemme tavallisia neuleblogaajia, useimmat meistä käyvät säännöllisesti oman alueemme neuletapaamisissa ja kaikki taidamme käyttää Ravelrya tai ainakin olla sinne rekisteröityneitä. Asumme eri puolilla Suomea, joskin pääkaupunkiseudulle painottuen. Koska Ullan koostaminen on pääasiassa tietokoneella tehtävää vapaaehtoistyötä, eivät maantieteelliset välimatkat harrastukseemme oleellisesti vaikuta.

Tämä joukko koostaa Ullaan tulleesta materiaalista julkaistavan kokonaisuuden. Koostamisprosessiin kuuluu esimerkiksi ohjeiden ja artikkelien oikoluku, jota tässä numerossa oli tekemässä kuusi henkilöä. Oikoluvun ohella toinen iso paketti on kaikkien numeroon kuuluvien sivujen, mukaan lukien numeron kannen, ohjeiden ja artikkelien pääsivun sekä tietenkin yksittäisten ohje- ja artikkelisivujen, ladonta html-muotoon sekä siinä samassa sivuille tulevien kuvien ja kaavioiden muokkaus. Tätä kesänumeroa oli latomassa kolme henkilöä.

Näiden tehtävien lisäksi jokaisella numerolla tulee olla sivupohja, tämän kertaisesta vastaa Eeva Saviranta. Eeva on tehnyt numeroa varten myös muita koostamisprosessia oleellisesti helpottavia teknisiä uudistuksia, joita jatkossakin pystymme toimituksen työskentelyssä hyödyntämään. Kiitos niistä Eevalle sekä iso kiitos myös kaikille muille tämän numeron koostamiseen osallistuneille!

Numeroiden teknisen koostamisen lisäksi toimitus ideoi numeroiden teemat ja tekee kirja- ja lanka-arvostelut. Jonkun pitää toki aina myös hoitaa kansikuvaäänestys ääntenlaskemisineen sekä tiedottaa aiheesta yhdistyksen jäsensivuilla sekä ennen että jälkeen. Välillä joku toimituksesta loihtii puikoiltaan myös neuleita ohjeineen numeroissa julkaistavaksi. Tässäkin numerossa on pari toimitukseen kuuluvan tekemää mukavaa epäsymmetristä ohjetta. Pääosa julkaistavista ohjeista tulee kuitenkin teiltä, lukijoilta! Ilman meille toimittamaanne materiaalia Ullaa ei tässä muodossaan olisi, joten kiitokset teillekin!

Taide

Syysnumeromme teemana on taide. Olemme jälleen yrittäneet hiukan avata teemaa Seuraavassa numerossa -sivulla, kuten edellisessäkin numerossa. Teeman on tälläkin kertaa tarkoitus olla vain inspiraationa ei rajoitteena. Liittyi neuleesi sitten tavalla tai toisella taiteeseen tai ei, se on tervetullut syysnumeroomme. Aineiston eräpäivä on 3. lokakuuta.

Muistetaan kuitenkin ennen sitä yrittää pysähtyä vähän lomailemaan ja nauttimaan kesästä. Ehkä pitämään hiukan taukoa ja palaamaan sitten lomien jälkeen uusia neuleideoita pursuen!

Lämmintä ja rentouttavaa kesää toivottaen,

Ulla 02/10 - Artikkelit

Taina Anttila:
Istutettu hiha

Eri kirjoittajia:
Lankamaailma Nordian uutuudet

Eri kirjoittajia:
Coatsin uutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin uutuudet

Eri kirjoittajia:
Tekstiiliteollisuuden uutuudet

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Anni Laine:
Pienten pukimet -arvostelu

Laura Lehtinen:
Anna kaikkien kukkien kukkia -arvostelu

Laura Lehtinen:
Pehmoisia neuleita pienokaiselle -arvostelu

Pörrö Sahlberg:
Pörrön napinläpi

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.