Ulla 02/10

Polkuja

Nämä sukat ovat taas minun tyylilleni uskolliset eli hyvin yksinkertaiset. Sukat on aloitettu kärjestä. Kuvio on toteutettu yhden silmukan palmikolla. Ajatus lähti siitä, että halusin neuloa kesäsukat itseraidoittuvasta langasta jollakin pienellä jujulla, jotta mielenkiinto säilyy neuloessa. Mielessä oli myös uuden Ullan teema, epäsymmetria. Siksi oikean ja vasemman jalan sukat ovat erilaiset. Halutessasi voit neuloa kaksi oikean jalan tai kaksi vasemman jalan sukkaa, jos haluat symmetrisen parin.

Sukkien nimi Polkuja tuli blogiystävä Irinalta. Kiitos Irina!

Lanka ja langan menekki

ONline Supersocke Cotton Beach Color (45 % puuvillaa, 40 % villaa, 15 % nylonia; 100 g / 380 m), 65 g siniharmaata (945)

tai n. 100 g mitä tahansa itseraidoittuvaa tai pientä värivaihtelua sisältävää sukkalankaa, jonka juoksevuus on n. 400 metriä / 100 g

Neuletiheys

30 s ja 40 krs sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 2,5 mm tai käsialan mukaan tai
80 cm tai pidempi notkeakaapelinen pyöröpuikko, 2,5 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

Palmikkopuikko, jos haluat käyttää sitä
Tarvittaessa 2 silmukkamerkkiä

Koko

39, sukan pituus säädettävissä sopivaksi

Ohje

Ennen kuin aloitat

Sukat voi neuloa joko viidellä sukkapuikolla tai Ullan 01/07 ohjeen Magic Loop -tekniikka mukaan yhdellä pitkällä pyöröpuikolla. Alla annetaan ohjeet pyöröpuikoille. Viidellä puikolla neulottaessa puikot 1 ja 2 ovat jalkapöydän puikot ja 3 ja 4 jalkapohjan puikot.

Kaikki lisäykset tehdään samalla tavalla: neulo 1 s oikein sekä etureunasta että takareunasta.

Voit neuloa palmikonkierrot ilman palmikkopuikkoa seuraavasti:
Oikealle kääntyvä palmikko: Neulo vasemman puikon toinen silmukka etukautta oikein. Neulo sen jälkeen vasemman puikon ensimmäinen silmukka oikein.

Päästä molemmat silmukat puikolta.

Vasemmalle kääntyvä palmikko: Neulo vasemman puikon toinen silmukka takakautta takareunastaan oikein. Neulo vasemman puikon ensimmäinen silmukka oikein.

Päästä molemmat silmukat puikolta.

Oikean jalan sukka

Kärki ja jalkaterän suora osa

Luo 20 s (10 kummallekin puikolle) joko Ullan 03/05 ohjeen Sukanneulominen kärjestä ylöspäin tai Ullan 02/06 ohjeen kahdeksikkoaloitus mukaan. Neulo sileää neuletta eli kaikki silmukat oikein.

Neulo 1 krs ja aloita sitten lisäykset: lisää 1 s aina 2 silmukan päässä puikon kummastakin reunasta. Siis näin: neulo 1 s, neulo seuraava silmukka sekä etureunasta että takareunasta. Neulo kunnes jäljellä 3 s, neulo seuraava silmukka sekä etu- että takareunasta. Neulo puikko loppuun. Jatka lisäyksiä näin joka krs, kunnes kummallakin puikolla on 20 s. Jatka sen jälkeen lisäyksiä joka toinen krs, kunnes kummallakin puikolla on 28 s. Yhteensä 56 s.

Neulo 6 krs sileää ja aloita seuraavalla kerroksella kuvio kaavion 1 mukaan jalkapöydän puikolla. Jatka jalkapohjan puikolla sileää. Neulo näin, kunnes työn pituus on 6-7 cm haluttua jalkapohjan mittaa lyhyempi.

Kiilalisäykset

Aloita kiilalisäykset kahdessa kohdassa jalkapohjan puikolla: lisää 1 s aina 2 silmukan päässä puikon kummastakin reunasta, kuten kärjessäkin. Tee lisäyksiä joka toinen krs 9 kertaa, kunnes jalkapohjan puikolla on yhteensä 46 s. Neulo vielä yksi krs sileää.

Kantapää

Kantapään käännös tehdään jalkapohjan puikolla Ullan 03/07 Kärjestä neulotun kiilakantapään tyyliin.

Järjestä jalkapohjan silmukat uudelleen: sivusilmukat 14 - keskisilmukat 18 - sivusilmukat 14. Voit käyttää apuna silmukkamerkkejä. Aloita lyhennetyt kerrokset jalkapohjan 18 silmukalla. Jätä aina viimeisin edellisellä kerroksella neulottu silmukka neulomatta ja kiristä se kuten tiimalasikantapään ohjeessa tai kierrä lanka tämän silmukan varren ympäri. Neulo lyhennettyjä kerroksia, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Kiristettyjä silmukoita on 6 kummassakin reunassa.

Neulo kantalappu niin, että poimit jokaisen kiristetyn silmukan välistä yhden silmukan lisää. Aloita oikealta puolelta. Neulo ensin keskelle jätetyt 6 silmukkaa, sitten aina kiristetty silmukka ja poimi yksi silmukka, kiristetty silmukka jne. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka nurin neulomatta, neulo nurin ja poimi taas kiristettyjen silmukoiden väleistä aina yksi silmukka nurin neuloen. Yhteensä keskisilmukoita on nyt 28.

Kantalappu

Kantalappu neulotaan edestakaisin ja joka krs kavennetaan pois yksi sivusilmukka, kunnes työssä on jäljellä 28 keskisilmukkaa.

Nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo oikealla puolella oikein, nurjalla puolella nurin, kunnes jäljellä on yksi silmukka. Neulo se oikealla puolella ensimmäisen sivusilmukan kanssa takareunat oikein yhteen ja nurjalla puolella nurin yhteen. Neulo näin, kunnes jäljellä on enää 28 keskisilmukkaa.

Varsi

Jatka edessä kuviota kaavion mukaan, takana sileää. Poimi tarpeen mukaan silmukka tai kaksi puikkojen väleistä ja kavenna ne pois joka toisella kerroksella. Aloita kuvio myös takana kerroksella 81. Noudata kerroksella 108 ja 109 kaavion oikeata reunaa kerroksen vaihtumiskohdassa Kun olet neulonut kaavion loppuun, aloita joustinneule. Neulo 1 oikein, 1 nurin (oikeat silmukat kiertäen) 7 kerrosta. Päättele tuplapäättelyllä eli neulo 1 o, 1 n, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoistaan oikein yhteen, neulo seuraava silmukka, siirrä silmukat taas vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoistaan oikein yhteen jne.

Vasemman jalan sukka

Tee sukka muuten samoin kuin oikean jalan sukka, mutta käytä kaaviota 2. Puikot 1 ja 2 ovat jalkapohjan puikot ja puikot 3 ja 4 jalkapöydän puikot. Aloita varressa kuvio takana kerroksella 80. Noudata kerroksilla 80 ja 81 kaavion oikeata reunaa kerroksen vaihtumiskohdassa.

Viimeistely

Päättele langanpäät ja pingota kevyesti, jos haluat.

Kaaviot

Kaavio 1 a

kaavio 1a

Kaavio 1 b

kaavio 1b

Kaavio 2 a

kaavio 2a

Kaavio 2 b

kaavio 2b

selitykset

Teksti ja kuvat

Hepsi

Lisää Hepsistä

Ulla 02/10 - Ohjeet

Adelheid:
Dude ja Dudette

Taina Anttila:
Ihmepötkylä

Tiina Helander:
Merenneidon pyrstö

Hepsi:
Polkuja

Sanna Hyvönen:
Kiemurtelevan käärmeen sukat

Ixu:
Dusty Hill

Ixu:
Kiertää

Ixu:
Kukkaverho

Kirsikka:
Umpisolmu

Jaana Kriikka:
Hartialämmitin

Laura Lehtinen:
Hippi

Pirre Nakola:
Ees taas

Tiina Ristimäki:
Bloom

Pörrö Sahlberg:
Rina

TiiQ:
Virtauksia

Pia Tuononen:
Kaktussukat

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.