Ulla 01/19

Modernit neuleet Amerikan malliin

Neulestudio on yhdysvaltalaisen Interweave-julkaisutalon toimittama tyylikäs neulekirja, jonka neulemallit tavoittavat hyvin nykytrendin mukaisen eleettömyyden. 21 tyylikästä neulevaatetta -alaotsikko on hyvin kuvaava. Takkien, paitojen ja toppien lisäksi kirjassa on ohjeet muutamaan huiviin. Kaikki ohjeet on suunniteltu naisille. Kirjan neuleet on koottu aiemmin knit.wear-lehdessä julkaistuista ohjeista. Kirjassa on mukana monia Interweaven aiemmista julkaisuista tuttuja suunnittelijoita, mm. Bristol Ivy ja Norah Gaughan.

Mieleni tekisi verrata tätä kirjaa Laine Magazineen. Neuleiden tyyli ja neutraali ja maanläheinen värimaailma ovat ainakin hyvin lähellä toisiaan, mutta tämän kirjan kuvissa ei fiilistellä muuta kuin itse neuletta. Ajankohtaisen neuletyylin mukaan monissa kirjan neuleissa on paljon väljyyttä ja olkasaumoja on pudotettu reilusti. Suurin osa ohjeista on silti kirjoitettu hyvin perinteiseen malliin paloina neulottaviksi, vaikka mukana on pari saumatontakin ratkaisua, mm. Emma Welfordin Chatham -pusero, joka olisi olemukseltaan hyvinkin voinut olla Veera Välimäen käsialaa.

Laineesta kirja eroaa erityisen selkeästi visuaalisen ilmeensä osalta. Neulestudion taitto ei tarjoa yllätyksiä, vaan on hyvin kaavamainen neulekirja studiokuvineen. Pienikokoinen kovakantinen kirja on miellyttävä selailla, ja kolmeen sarakkeeseen jaetut ohjetekstit ovat selkeän oloiset, joskin tiiviit. Suurimmat kaaviot jäävät tosin pienen kirjan sivulla jo aika pieneksi piperrykseksi. Koot on ilmoitettu valmiin neuleen rinnanympäryksinä ja erikseen on mainittu mallikuvan neuleen koko ja väljyys. Kokoja on paitamalleissa neljästä kahdeksaan laajalla skaalalla.

Tämän kirjan ja Laine Magazinen kohderyhmät ainakin ovat lähellä toisiaan. Molemmat on suunnattu tyylitietoisille neulojille, jotka arvostavat laadukkaita lankoja. Tämän kirjan neuleissa käytetyt langat ovat ylellisiä luonnonkuituja kansainvälisiltä merkeiltä, joista ainakin Shibui Knits ja Malabrigo ovat saatavilla Suomestakin.

Tiedot

Meghan Babin (toim.): Neulestudio – 21 tyylikästä neulevaatetta
Suomentaja Sanna Immanen
Kustannusosakeyhtiö Otava, 2019
ISBN 978-951-1-33632-7

Teksti

Reeta Huhtala

Lisää Reetasta

Ulla 01/19 - Artikkelit

Reeta Huhtala:
Kirjoneuleita pakkaspäiviin

Reeta Huhtala:
Neulestudio

Nele N.:
Juhlasormikkaat

Nele N.:
Kenelle neulominen kuuluu

Nele N.:
Villasukkia Strömssöstä

Mari Virtanen:
Arska mummolassa

Mari Virtanen:
Mitä kuuluu Marjutille

Mari Virtanen:
Pääkirjoitus

Mari Virtanen:
Vaatekoin hyökkäys

Tiina Väätäinen:
Satumaisia sukkia

Useita kirjoittajia:
Some-lyhenteitä neulojille

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.