Ulla 01/19

Kirjoneuleita pakkaspäiviin

Kirjoneuleita pakkaspäiviin on uusi kirja pohjoismaalaisten kirjoneuleopusten sarjassa, joita tuntuu nyt pulpahtelevan julki tasaiseen tahtiin. Jenny Alderbrant on ruotsalainen suunnittelija, joka ilmeisesti ammentaa inspiraationsa samasta lähteestä Lumi Karmitsan ja Jorid Linvikin kanssa. Mitään erityisen mullistavaa uutta kirja ei tarjoa, mutta kivoja uusia kuvioita kyllä.

Tässä kirjassa on valikoima kirjoneulemyssyjä, -lapasia ja -sukkia. Osa malleista on esittäviä kuvia ja osa erilaisten pienempien kukkakuvioiden variaatioita. Kaavioissa on pääosin hyvä kontrasti, mutta peilikuvakaaviot puuttuvat, eli kaaviota joutuu osassa malleista lukemaan väärään suuntaan. Kirjan kuvat ovat varsin onnistuneita ja välittävät hyvin sekä tarpeellisen informaation neuleista että rustiikkisen maalaistunnelman.

Oma lempimallini kirjasta on tietysti Missy C -kissalapaset, joissa kummassakin lapasessa on puolikas kissan naama. Myös kettujen, hevosten ja etanoiden ystäville on omat mallinsa. Tosin minulle harmillisesti tämän, kuten useimpien muidenkin tämän kirjan ohjeiden, neuletiheys on 35 s/10 cm ja löysällä käsialallani taitaisin saada pieniin kätösiini liian isot tumput.

Tiedot

Jenny Alderbrant: Kirjoneuleita pakkaspäiviin
Suomentaja Virpi Vainikainen
Kustannus-Mäkelä Oy, 2018
ISBN 978-952-341-126-5

Teksti

Reeta Huhtala

Lisää Reetasta

Ulla 01/19 - Artikkelit

Reeta Huhtala:
Kirjoneuleita pakkaspäiviin

Reeta Huhtala:
Neulestudio

Nele N.:
Juhlasormikkaat

Nele N.:
Kenelle neulominen kuuluu

Nele N.:
Villasukkia Strömssöstä

Mari Virtanen:
Arska mummolassa

Mari Virtanen:
Mitä kuuluu Marjutille

Mari Virtanen:
Pääkirjoitus

Mari Virtanen:
Vaatekoin hyökkäys

Tiina Väätäinen:
Satumaisia sukkia

Useita kirjoittajia:
Some-lyhenteitä neulojille

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.