Ulla 01/17

Veikeät virkatut linnut

Kerry Lordin Veikeät virkatut linnut on itsenäinen jatko-osa Lordin aiemmin ilmestyneelle kirjalle Veikeät virkatut eläimet, ja nimensä mukaisesti kirja on täynnä virkattuja lintuja.

Yhteensä kirjassa on ohjeet kaiken kaikkiaan neljäänkymmeneen hauskaan lintuun aina peipposesta flamingoon ja fasaaniin. Jokaisesta linnusta voi virkata neljä eri kokoa, mikä entisestään lisää lintujen määrää. Kaikki mallit on toteutettu virkkauksen perussilmukoilla, ja lintujen virkkaus onnistuu myös aloittelijalta, sillä kirjasta löytyvät selkeät vaihe vaiheelta etenevät ohjeet. Ohjeet on jaettu kolmeen tasoon niin, että ensimmäisen tason ohjeet ovat kaikkein yksinkertaisimpia ja vaikeusaste nousee hissukseen kolmannelle tasolle.

Jokaisessa linnussa on samanlaisia peruskappaleita, joihin kirjassa on hyvät, kuvalliset ohjeet. Kokonaisuudessaan kirjan tekniikkaosiot ovat selkeät, hyvin tehdyt ja yksityiskohtaiset kauniine, selkeine kuvineen. Kaikista kirjassa käytetyistä tekniikoista on kirjassa selkeät vaihekuvat ja ohjeet, joten kirja todellakin pitää virkkaajaa tarvittaessa kädestä koko matkan langan valinnasta linnun virkkaamiseen ja viimeistelyyn. Itse en ole mikään virkkausvirtuoosi, mutta tämän kirjan ohjeilla uskon selviytyväni niin Hilppa Kiivin, Elisabeth Drontin kuin Elvis Kakadunkin tekemisestä.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän kirjaan, jos yhtään innostut söpöjen ja hauskojen lintujen virkkaamisesta, sillä tästä kirjasta löydät varmasti sopivan ohjeen veikeään lintuun, jolla ilahduttaa pientä väkeä tai miksei itseäsikin. Ja jos tahdot nähdä, mitä muut ovat kirjasta virkanneet, voit kurkkia veikeitä lintuja Instagramista hastagilla #edsanimals!

Kerry Lord: Veikeät virkatut linnut
Suomentanut: Seija Kukkonen
ISBN 978-951-883-870-1
Kustannus-Mäkelä Oy, 2017

Teksti

Taija Ahlstedt

Lisää Taijasta

Ulla 01/17 - Artikkelit

Taija Ahlstedt:
Kauniit neuleklassikot

Taija Ahlstedt:
Näin aloitat oman neulepodcastin!

Taija Ahlstedt:
Tuin turinat

Taija Ahlstedt:
Veikeät virkatut linnut

Reeta Huhtala:
Ohjeita ja inspiraatiota vapaavirkkaukseen

Reeta Huhtala:
Näkyväksi neulottu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kissaihmisten silmukoita

Karoliina Härkönen-Clive:
Unelmien huivit

Karoliina Härkönen-Clive:
Pääkirjoitus

Kristel Nyberg:
Ulla goes Lankamaailma

Tiiti:
Joustinneuleen silmukoiminen

Eeva Turkka:
Neulehuiveja ja lampaita

vi0let:
Virkkausterapiaa

Mari Virtanen:
Arskartelu

Tiina Väätäinen:
Hupsut villatupsut

Tiina Väätäinen:
Mis' laaja aukee Pohjanmaa

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.