Ulla 01/17

Virkkausterapiaa

Virkkausterapiaa yhdistää käsitöiden rentouttavan vaikutuksen mindfulness-menetelmään. Kirja sisältää kymmenen hyvän olon harjoitusta sekä kaksikymmentä virkkausohjetta. Kirjan lopussa on tekniikkaosio käytetyistä virkkaustekniikoista.

Tavalliseen virkkausohjekirjaan verrattuna Virkkausterapiaa sisältää runsaasti luettavaa. Alun johdannon jälkeen käydään läpi mindfulness-menetelmä sekä virkkaamisen käyttäminen itsensä kehittämiseen.

Tuskinpa kukaan on voinut viime aikoina täysin välttyä mindfulness-termiltä, mutta itselleni ainakin sen merkitys oli epäselvä. Kirjan mukaan kyse on meditatiivisesta menetelmästä, jossa yritetään keskittyä nykyhetkeen. Toisin kuin itse luulin, tarkoitus ei ole tyhjentää mieltä, vaan huomioida ja havainnoida kaikki ajatukset, tunteet ja aistimukset.

Virkkausohjeet on tarkoitettu meditaation tueksi. Esimerkiksi rentoutumisharjoitusta tukee kolmiohuivi, joka "on suunniteltu rentoutumiseen". Huivin lisäksi ohjeista löytyy useampi tyyny, asiakirjakotelo sekä eri käyttötarkoituksiin soveltuvia mandaloita.

Kirjan kansikuva muistuttaa värityskirjaa monivärisine mandaloineen, ja myös takakannen tekstissä mainostetaan että kyseessä on "virkistävä vaihtoehto värityskirjoille". Selvästikin tarkoitus on houkutella suosittujen värityskirjojen ystäviä lankakäsityöpuolelle. Kirjan yksinkertaiset projektit soveltuvatkin varmasti virkkauksen vasta-alkajalle, tosin tekniikkaosio on mielestäni suppeampi kuin käsitöiden aloittelijoiden oppaissa yleensä. Harmillisesti mikään kirjan ohjeista ei liioin sisällä kaavioita, vaan jopa mandalat ovat ainoastaan sanallisina ohjeina. Itse hahmotan varsinkin ympyränä virkattavat ohjeet helpommin kuvista kuin sanallisista ohjeista.

Virkkausterapiaa-teoksen pääpaino on niin selvästi terapiapuolessa, että suosittelisin kirjaa vain niille, jotka ovat kiinnostuneita mindfulness-menetelmästä.

Betsan Corkhill: Virkkausterapiaa. 20 meditatiivista ja rentouttavaa virkkaustyötä
Suomennos: Sanna Oksanen
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2016
ISBN 978-952-254-284-7

Teksti

Vi0let

Lisää Vi0letista

Ulla 01/17 - Artikkelit

Taija Ahlstedt:
Kauniit neuleklassikot

Taija Ahlstedt:
Näin aloitat oman neulepodcastin!

Taija Ahlstedt:
Tuin turinat

Taija Ahlstedt:
Veikeät virkatut linnut

Reeta Huhtala:
Ohjeita ja inspiraatiota vapaavirkkaukseen

Reeta Huhtala:
Näkyväksi neulottu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kissaihmisten silmukoita

Karoliina Härkönen-Clive:
Unelmien huivit

Karoliina Härkönen-Clive:
Pääkirjoitus

Kristel Nyberg:
Ulla goes Lankamaailma

Tiiti:
Joustinneuleen silmukoiminen

Eeva Turkka:
Neulehuiveja ja lampaita

vi0let:
Virkkausterapiaa

Mari Virtanen:
Arskartelu

Tiina Väätäinen:
Hupsut villatupsut

Tiina Väätäinen:
Mis' laaja aukee Pohjanmaa

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.