Ulla 01/17

Ulla goes Lankamaailma

Lauantaina 8.4. eli juuri Ullan tämän numeron ilmestymisen kynnyksellä Ullaa julkaiseva Suomen Verkkoneuleyhdistys, lyhyemmin SVNY, järjesti yhteistyössä Lankamaailman kanssa Ulla goes Lankamaailma -tapahtuman. Kaikki Lankamaailman liikkeet Helsingistä Ouluun saakka avasivat ovensa Ullasta kiinnostuneille neulojille. Liikkeet tarjosivat osallistujille kahvit sekä tietysti meitä neulojia ilahduttavasti myös 20 % alennuksen kaikista normaalihintaisista langoista niille, jotka osallistuivat tapaamiseen.

Tapahtuman tarkoituksena oli levittää sanaa Ullasta ja myös kertoa, että Ulla-lehti ei ilmesty itsekseen vaan taustalla on kokonaan vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys. Yhdistyksen toiminta keskittyy hyvin vahvasti Ullaan ja sen työstämiseen ja julkaisemiseen, joten tuhannet neulojat kyllä tuntevat lehden, mutta paljon harvempi tietää taustayhdistyksestä. Halusimme kertoa mahdollisimman monelle, että Ullaa tosiaan tehdään neulojalta neulojalle! Yhdistyksen jäsenet ovat Ullalle elintärkeitä, sillä jäsenmaksut mahdollistavat sen, että Ulla-lehti ilmestyy ja sen vanhat numerot pysyvät verkossa kaikkien saatavilla.

Tietenkin halusimme myös tarjota SVNY:n jäsenille ympäri Suomen mahdollisuuden tavata neulomisen merkeissä. Pyysimme yhteistyökumppaniksi Lankamaailmaa sen vuoksi, että heillä on liikkeitä useassa kaupungissa ja lisäksi vielä verkkokauppa. Iloksemme Lankamaailma lähtikin mukaan paitsi luovuttamalla tilojaan käyttöön myös antamalla mainitun reilun kerta-alennuksen ostoksista.

Itse olin paikalla Helsingin liikkeen tapaamisessa, jossa pitkien pöytien ääreen kerääntyi parhaimmillaan parikymmentä henkeä. Kuten neuletapaamisissa yleensäkin ehdittiin neulomisen lomassa myös keskustella vilkkaasti. Moni tapaamisen kävijä myös hyödynsi tarjousta ja teki lankaostoksia.

Vapaaehtoiset olivat ennakkoon neuloneet mallikappaleita Ullassa ilmestyneistä neuleista Lankamaailman lahjoittamilla langoilla. Helsingissä meillä oli ennakkomaistiaisena tästä numerosta esillä Sarka-huivi ja aiemmin ilmestyneistä numeroista A. Aalto (Ulla 1/12) sekä Saniaispipo (Ulla 1/16). Tämän numeron kansikuvaneule Viuhkat oli esillä tietokoneen ruudulla.

Helsingin liikkeessä meille esiteltiin keskustelun lomassa lisäohjelmana noin 10 minuutin videopätkä Kölnissä juuri järjestetyistä neulemessuista, joissa lankavalmistajat esittelivät uusia tuotteita ja trendejä maahantuojille ja sisäänostajille. Meillä oli siis tilaisuus hieman kurkistamaan tapahtumaan, jonne tavallinen neuloja ei yleensä pääse ja näimme mm. eri kehräämöjen muotinäytösvaatteita. Syksyn kuumia trendejä näyttivät olevan reilun kokoiset neuleet, pitkät hihat, suuret kaulukset ja erilaiset ponchot ja neulotut viitat. Minua vannoutuneena palmikkoneulojana ilahduttivat monessa neuleessa näkyneet muhkeat palmikkokuviot.

Ulla goes Lankamaailma -tapahtuma oli osa SVNY:n tavoitetta lisätä jäsentoimintaa. Seuraavan kerran Ulla jalkautuu ympäri maan elokuussa ullapiknikin muodossa. Jos sinusta olisi hauskaa istua puistossa neulomassa hyvässä seurassa, laita sähköpostia osoitteeseen ulla@ullaneule.net ja ilmianna itsesi! Me etsimme juuri nyt emäntiä ja isäntiä piknikeille eri puolille Suomea. Suomen Verkkoneuleyhdistys sponsoroi hieman piknikeväitä ja lahjoittaa lisäksi piknikin vastuuhenkilöille Ulla-kangaskassit.

Teksti ja kuvat

Kristel Nyberg

Lisää Kristelistä

Ulla 01/17 - Artikkelit

Taija Ahlstedt:
Kauniit neuleklassikot

Taija Ahlstedt:
Näin aloitat oman neulepodcastin!

Taija Ahlstedt:
Tuin turinat

Taija Ahlstedt:
Veikeät virkatut linnut

Reeta Huhtala:
Ohjeita ja inspiraatiota vapaavirkkaukseen

Reeta Huhtala:
Näkyväksi neulottu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kissaihmisten silmukoita

Karoliina Härkönen-Clive:
Unelmien huivit

Karoliina Härkönen-Clive:
Pääkirjoitus

Kristel Nyberg:
Ulla goes Lankamaailma

Tiiti:
Joustinneuleen silmukoiminen

Eeva Turkka:
Neulehuiveja ja lampaita

vi0let:
Virkkausterapiaa

Mari Virtanen:
Arskartelu

Tiina Väätäinen:
Hupsut villatupsut

Tiina Väätäinen:
Mis' laaja aukee Pohjanmaa

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.