Ulla 01/17

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Ahlstedt

Taija Ahlstedt on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ gmail.com tai blogin kautta.

Kauniit neuleklassikot »

Näin aloitat oman neulepodcastin! »

Tuin turinat »

Veikeät virkatut linnut »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Näkyväksi neulottu »

Ohjeita ja inspiraatiota vapaavirkkaukseen »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Kissansilmukat »

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Pääkirjoitus

Simmut »

Unelmien huivit »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Ulla goes Lankamaailma

Sarka »

Minna Ranta

Minna Ranta on oppinut neulomaan jo ennen kouluikää. Kouluaikana hän neuloi harvakseltaan, mutta yliopisto-opintojen alkuvaiheessa hän huomasi, että neule helpottaa luennolla keskittymistä. Opiskeluaikana valmistuikin lukuisia villapaitoja ja villahaalareita. Opintojen jälkeen neuleharrastus siirtyi kotiin ja samalla hän huomasi kaipaavansa neuleilta enemmän haasteita. Nykyään hän ei kavahda vaikeankaan näköistä neuleohjetta.

Komeettalapaset »

Komeettapipo »

Tiiti

Tiiti on tekniikan tohtori, joka listaa ansioluettelossaan harrastuksikseen "käsityöt ja topologian". Erilaisten neuleteknisten ratkaisujen tutkiminen on Tiitille enemmän ominaista kuin sievillä piperryksillä koristeleminen.

Joustinneuleen silmukoiminen »

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Viuhkat»

Eeva Turkka

Eeva oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan ja löytyy Ravelrystä nimimerkillä zeska.

Neulehuiveja ja lampaita»

Tiinalle »

Vi0let

Vi0let on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Fossiili »

Virkkausterapiaa »

Mari Virtanen

Mari Virtanen asuu Saksassa ja toimii Arskan juttujen puhtaaksikirjoittajana sekä testineulojana. Lisäksi hän luotsaa Arskan faniklubia. Ihailijapostia Arskalle saa lähettää osoitteeseen marichief(ät)gmail.com.

Arskartelunurkka »

Tiina Väätäinen

Tiina Väätäinen innostui neulomisesta lukiossa. Sen jälkeen langat ovat vieneet mukanaan ja kiinnostus laajentunut langanvärjäykseen ja kehräämiseen. Neulomisharrastuksestaan Tiina kertoo Lankatarha-blogissaan.

Hupsut villatupsut »

Mis' laaja aukee Pohjanmaa »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Reeta Huhtala
  • Minna Ranta
  • Tiina Väätäinen
  • windyg

Latojat

  • Minttu Hurme
  • Karoliina Härkönen-Clive
  • Maija Koskinen

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.