Ulla 02/15

Blingiä kesään

Bling on ohut efektilanka, jossa on mukana paljetteja tuomassa säpinää ja kimalletta. Varsinainen lanka on tekokuituista, hieman ompelulankaa paksumpaa löyhistä lenkeistä muodostuvaa ketjua. Langan värikartassa on kolmen vaalean sävyn lisäksi musta ja kirkkaanpunainen. Värikartta on selkeästi suunnattu klassisten juhlaneuleiden värityksen mukaan. Esimerkiksi vihreät, keltaiset ja siniset puuttuvat kokonaan.

Blingiä ei ole tarkoitettu neulottavaksi yksinään. Testitilkussakin se on neulottu yhdessä kolmen eri langan kanssa. Tilkun tumma lanka on Tukuwoolia eli kaksisäikeistä karstalankaa, keskimmäinen on Du Storen alpakkasilkkiä ja vaaleanharmaa Rowanin puuvillalankaa. Kaikkien kolmen langan kanssa Blingiä oli suhteellisen helppo neuloa. Napakan puuvillalangan kanssa sai kuitenkin olla hieman huolellisempi, jotta otti molemmat langat mukaan silmukkaan. Neulepinnassa Bling ei juurikaan muuta neuleen tuntua, mutta paljetit tuntuvat karheilta. Kimallelanka kannattaakin sijoittaa neuleeseen niin, etteivät paljetit hankaa ihoa.

Efektineulomisen lisäksi Bling tuo kehrääjille mahdollisuuden kerrata paljetit efektilankaan helposti. Erilaisia tekniikoita ohuen joustamattoman säikeen kertaamiseen käsinkehrätyn langan joukkoon on useita, ja näkisinkin Blingissä potentiaalia neuleiden piristämisen lisäksi erilaisissa kehruukokeiluissa.

Langan tiedot

100 % polyesteriä
50 g = 350 m

Arvioijat

Du store alpakka Bling: Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 02/15 - Artikkelit

Reeta Huhtala:
Oma Koppa - Blogista kirjaksi

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Enemmän kuin neulekirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Lifestyle-bloggaajasta neulekirjailijaksi

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Mallineuleita viherpeukaloille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Eeva Saviranta:
Blingiä kesään

Eeva Saviranta:
Hyvää vai parempaa lankaa?

Eeva Saviranta:
Leppoisia luppakorvia ja kivoja karvaturreja

Useita kirjoittajia:
Eläinkuitusekoitteita kesätestissä

Useita kirjoittajia:
Kesäisiä kasvikuituja

Useita kirjoittajia:
Kesäisiä nauhalankoja

Violet:
Kokeilisinko koukkuamista? Tekniikan lyhyt historia ja esittely

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.