Ulla 02/13

Puuvillaisia uutuuksia

Cascade Yarns Sierra

Cascade Yarns Sierra on puuvillaa ja villaa sisältävä uutuus, jonka värikartassa on käsittämättömät 105 eri värivaihtoehtoa. Osa niistä on monivärisiä siten, että lanka koostuu keskenään erivärisistä säikeistä, jotka muodostavat sekä hyvin hillittyjä että räväköitä yhdistelmiä. Langan kierre on melko olematon, mutta säikeet ovat niin paksuja, että lankaa on helppo neuloa sen säikiintymättä. Testitilkun neuloin viiden millin puikoilla, jotka ylittävät suosituspuikot puolella millillä. Tiheydeksi tuli 18 silmukkaa kymmenellä sentillä vyötteen ilmoittaman 20 silmukan sijaan, mutta pinta on oikein mukavaa näinkin.

Langassa on hauska viileän puuvillainen tuntu, mutta ilmeisesti villan ansiosta se kuitenkin vetää joustinneuleena napakasti kasaan. Käsialavirheille lanka ei silti ole kovinkaan armollista. Langan ainoa suuri vika on, että se päästää aivan valtavasti väriä huuhtelussa. Huuhtelija kyllästyi ennen kuin värin irtoaminen loppui…

Langan tiedot

80 % Pima-puuvillaa (pitkäkuituista), 20 % villaa
100 g = 175 m
Puikkosuositus: 4,5 mm
Tiheys: 20 s = 10 cm
Käsinpesu tai hellä konepesu kylmässä vedessä

Marks&Kattens Syren

Marks&Kattens Syreniä löytyy 21 eri värissä, joista suuri osa on sinisiä tai pastelleja, mutta joukosta löytyvät myös voimakas punainen, vihreä ja musta. Syren on varsin miellyttävä peruslanka neuloa. Se vaikuttaa kestävältä ja on lisäksi konepestävää, joten se lienee varsin omiaan lasten kesäneuleisiin. Venyttelyn jälkeen tilkku ei oikein tahdo palata alkuperäiseen muotoonsa, joten mitään kovin tarkasti muotonsa pitävää langasta ei kannata tehdä.

Langan tiedot

50 % akryyliä, 50 % puuvillaa
50 g = 145 m
Puikkosuositus: 4 mm
Tiheys: 20 s ja 30 krs = 10 cm
Konepesu 40 asteessa

Rowan Softknit Cotton

Softknit Cottonin pastellisesta väriskaalasta löytyy 14 eri sävyä ja edustettuina ovat kaikki perusvärit keltaista ja mustaa lukuun ottamatta. Värit eivät kuitenkaan ole vauvapastelleja vaan jotenkin aikuisempia.

Langan rakenne on tuppilonauhamainen, mutta purettuna sen säie on niin pehmeää mössöä, että se ei lähde purkautumaan. Testaaja sai suosituspuikoilla tiheydeksi 21 silmukkaa kymmenellä sentillä, joten mallitilkun kastelu ja pingottaminen kannattaa, tarvittaessa jopa valmiin työn reipas venyttäminen. Langan pinta vaikuttaa hyvin nuhjaantumisherkältä, joten mitään kulutukselle altista tästä langasta ei kannata tehdä. Lanka ei myöskään anna käsialavirheitä juuri anteeksi. Se kuitenkin pingottuu mukavasti, joten pitsiset pinnat voisivat toimia tällä langalla parhaiten.

Langan tiedot

92 % puuvillaa, 8 % polyamidia
50 g = 205 m
Puikkosuositus: 5 mm
Tiheys: 18 s ja 25 krs = 10 cm
Käsinpesu

Rowan All Seasons Chunky

All Seasons Chunkyn värikartassa on 17 utuisen pastellista sävyä, joista löytyvät kaikki perusvärisävyt mustaa lukuun ottamatta. Lanka on hämmästyttävän paksua ollakseen näin kesäistä koostumukseltaan. Sen kierre on hyvin löysä ja lankaa kerän sisältä neuloessa kävi niin, että se alkoi kiertyä hyvin voimakkaasti itsensä ympärille ja muodosti kovia möykkyjä. Niitä oli ikävä purkaa neuloessa, joten onneksi mallitilkkua varten ei tarvinnut neuloa koko kerää. Langan paksuuden takia se soveltuu ehkä parhaiten alkukevään tai -syksyn asusteisiin.

Langan tiedot

60 % puuvillaa, 40 % akryyliä
100 g = 85 m
Puikkosuositus: 7 mm
Tiheys: 11 s ja 16 krs = 10 cm
Hellä konepesu 40 asteessa

Schoeller+Stahl Veneta ja Veneta Color

Sain käsiini kerän Venetaa ja Veneta Coloria. Neuloin molemmat samaan mallitilkkuun, koska näytti siltä, että langoissa ei ole muuta eroa kuin väri. Veneta on yksivärinen, kun taas Veneta Color on spray-värjätty monivärinen lanka.

Lanka on rakenteeltaan ontelokudetta vastaavaa nauhalankaa. Kuteenomaisissa puuvillalangoissa on se mukava ominaisuus, etteivät ne ole pelkän kerratun puuvillan tapaan jäykkiä ja joustamattomia, vaan neulos tuo lankaan mukaan joustoa. Lanka on huomattavan paksua. 50 gramman kerässä on vain 65 metriä lankaa, joten mitään kovin peittävää vaatetta langasta ei kannattane yrittää. Jos langan neuloo ilmavalla tiheydellä, on lopputulos vaatteena vielä miellyttävä. Tiiviimpi vaate näin paksusta puuvillalangasta vastaa jo talvineuletta.

Yksiväristä Venetaa saa kymmenessä eri värissä, joissa ovat mukana kesän sesonkivärit pinkki ja oranssi, mutta myös klassisemmat valkoinen, luonnonvalkoinen ja musta. Langasta saaneekin hauskan pitsisen kesäboleron – vaikkapa virkattuna. Spray-värjättyä Veneta Coloria on saatavilla viidessä erilaisessa roiskeisessa värissä, joista testattavana oli pinkkiin taittava daalia. Muita värejä ovat virheään taittava, siniseen taittava ja kolme sekoitettua väriä, joista vaikutelmaksi jää lähinnä rusehtava yleisilme.

Langan tiedot

100 % puuvillaa
50 g = n. 65 m
Puikkosuositus: 8–9 mm
Hienopesu

Rico Design Fashion Julia

Rico Designin Fashion Julia on viisisäikeinen puuvillasekoite, jossa neljän puuvillasäikeen ympärillä kulkee viides kiiltävä tekokuituinen säie. Lanka on melko löyhäkierteinen, muttei silti tunnu neulottaessa erityisesti halkeilevan. Lanka neuloutuu kerältä helposti ja valmis neulepinta tuntuu mukavalta. Hiukan pinnasta tuntee kiiltävän säikeen kovuuden, muttei tuntumaa voi silti mitenkään raapivaksi väittää.

Neuloin mallitilkun helmineuletta 4,5 millin puikoilla. Pinnasta tuli kauniin laskeutuva, mutta kuitenkin peittävä. Koska itselläni on yleisesti ottaen mieluummin löyhä käsiala, tuntuu vyötteen viiden millin puikkosuositus oikein sopivalta. Tilkkuni tiheydeksi sain 20 silmukkaa kymmenellä senttimetrillä eli lähelle vyötteen suositusta.

Värikartalla on yhteensä seitsemän väriä. Mustan, valkoisen ja hopean lisäksi valittavana on omasta mielestäni kauniit fuksia, tummansininen, turkoosi ja keskivihreä.

Lanka vaikuttaa oikein mukavalta ja pehmeältä puuvillalangalta, joka varmasti toimii niin asusteissa kuin isommissakin pinnoissa, jos vain väreistä löytyy mieluisa ja pitää pienestä kimalluksesta. Käsinpesusuositus rajoittanee joitakin ostajia.

Langan tiedot

98 % puuvillaa, 2 % akryylia
50 g = 82 m
Puikkosuositus: 5 mm
Tiheys: 17 s ja 22 krs = 10 cm
Käsinpesu

Noro Taiyo Sock

Taiyo Sock on uusin vahvistus Noron sukkalankaperheeseen. Noromaiseen tapaan se on monivärinen lanka, jossa on kohtalaisen pitkät värijuoksut, ja joka muodostaa neuloessa itsestään kauniita raitoja. Värit liukuvat kauniisti ja liukumat on tehty hyvin. Kuten Noro Kureyon Sockissakin, on Taiyo Sockissa hieman paksuuden vaihtelua kerässä, mikä saattaa häiritä herkkänahkaisimpia neulojia - itseäni ei kyllä häirinnyt.

Tekstuuriltaan Taiyo Sock on yksisäikeistä, ja koostumuksessa mukana oleva silkki tuo sille kauniin kiillon. Puuvillan, villan ja silkin sekoitus tuo väreihin rouheutta, kiiltoa ja maanläheisyyttä siitäkin huolimatta, että Noroille tyypillisesti värit ovat kirkkaat. Testikerässä värit ovat Noroasteikolla maanläheiset, useimmiten ne ovat kirkkaammat.

Neuletuntuma Taiyo Sockilla on miellyttävä. Hieman etukäteen mietin, onko lanka kuinka joustamatonta, koska siinä on sekaisin villan lisäksi puuvillaa, ja silkkiä nylonin lisäksi, kun kumpikaan niistä ei ole tunnettuja joustavuudestaan. Mutta näin ei ollut; Mallitilkkua oli ilo neuloa, ja hieman harmittelin, että ei ole järkevää neuloa pitkän pitkää kaisteletta, sillä olisin mieluusti neulonut tätä pidempäänkin. Pesua tilkkunen kesti hyvin, samoin hankausta. Jonkin verran säikeestä erottuu soiroja, joiden alkuperää emme saaneet selville; epäilemme niiden olevan joko silkkiä tai nylonia. Mutta ehdottomasti ihana lisä Noron sukkalankakokoelmiin Taiyo on.

Langan tiedot

50 % puuvillaa, 17 % nylonia, 17 % villaa, 16 % silkkiä
100 g = 420 m
Puikkosuositus: 2,5-3 mm
Tiheys: 24-26 s ja 36-38 krs = 10 cm
Käsinpesu

Lang Yarns Seta Tweed

Seta Tweed on luksusmainen silkki-puuvillasekoite, joka saa ehkä suurimman miinuksensa pienestä keräkoosta. 25 g kerä on hankala neuloessa isompia neuleita, mutta toisaalta kun kerässä on kuitenkin 100 metriä, ei tarvitse ihan joka välissä olla kerää vaihtamassa.

Silkin ja puuvillan sekoitus tekee langasta hauskan tweedmäisen, mistä lienee lanka nimensäkin saanut. Tämä onkin luultavasti varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi villa-allergiselle tweed-langoista neulottuihin palmikkopuseroihin. Neulottaessa lanka käyttäytyi kauniisti ja neulepinta on kaunista; sopivan eläväistä mutta ei liian rosoista. Lanka kuitenkin tuoksuu erittäin voimakkaasti silkille, joten jos olet tuolle tuoksulle herkkä, suosittelen jättämään tämän langan väliin. Muuten kyllä ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuttavuus. Seta Tweedistä neulot niin kauniit pitsineuleet kuin yksinkertaiset perusneuleetkin, ja näissä langan tweedmäinen pinta pääsee kauniisti esiin.

Mallitilkku kesti hienosti käsinpesuohjelmalla tehdyn pesun pesukoneessa, pinta pehmeni kauniisti, ja pesun jälkeen tilkun neulos on aavistuksen laskeutuvampaa kuin ennen pesua. Myös kulutusta tilkku kesti hyvin, suurempaa pörhöytymistä tai vastaavaa ei ollut huomattavissa tieteellisessä hankaustestissämme.

Langan tiedot

75 % silkkiä, 25 % puuvillaa
25 g = 100 m
Puikkosuositus: 3,5-4 mm
Tiheys: 21 s = 10 cm
Konepestävä

Hjertegarn Arezzo lin

Arezzo linin koostumus (pellava, puuvilla, bambu) on mielenkiintoinen, sillä kolmikko on luultavasti kesälankojen kärkinimiä, enkä itse ole muistaakseni ennen törmännyt lankaan, jossa ne olisivat yhdessä. Tuntuukin siltä, että sekoitus on onnistunut, sillä neuloessa lanka tuntuu kevyeltä, ilmavalta ja hengittävältä. Eli juuri siltä, mitä toivoisi hyvältä kesäneulelangalta. Puuvilla tuo langalle rakennetta, bambu laskeutuvuutta ja pellava puolestaan ripauksen ylellisyyttä.

Neuletuntuma langalla on ajoittaisesta säikiintymisestä huolimatta miellyttävä, ja bambu tuo siihen myös hieman joustoa. Mallitilkku tuntuu jo ennen pesua kauniin laskeutuvalta, ja neulos kiiltelee kauniisti, johtuen ilmeisesti bambusta ja pellavasta. Pesu pehmensi tilkkua mukavasti; langalla on nimittäin sitä samaa jämäkkyyttä kuin pellavalangoissa usein on, ja pesu tekee sille ihmeitä pehmentäen tilkkua ja neulepintaa. Uskoisin, että tästä langasta neuloontuvat kauniisti niin kesäiset pitsitopit kuin isommat neuletakitkin.

Värikartta on varsin kesäinen, mukana on vaaleita sävyjä, mutta myös testivärinä olleen petroolin lisäksi muun muassa musta ja kaunis kullankeltainen. Pienen miinuksen antaisin langan vyötteelle, sillä Comic Sans nyt vain on kovin ruma fontti vyötteessä käytettäväksi.

Langan tiedot

37 % puuvillaa, 34 % bambua, 29 % pellavaa
50 g = 150 m
Puikkosuositus: 3-3,5 mm
Tiheys: 26 s = 10 cm
Konepestävä

Schachenmayr smc Catania Grande

Catania Grande on paksu, tiukkakierteinen puuvillalanka. Lanka on melko jäykän oloista kerällä, mutta neuletuntuma ei silti ole negatiivinen. Neulepintaan tulee samanlaista joustoa kuin tiukkakierteisillä merinolangoilla neulottaessa. Lankaa venyttäessä ei kuitenkaan juuri tapahdu merinolangan tapaista kuminauhaefektiä. Lanka ei säikiinny nopeallakaan neulojalla tai terävillä puikoilla neulottaessa. Neulepinta on jämäkkää huolimatta siitä, että puikot olivat ehkä vähän isot. Langan pesuominaisuudet rajaavat käyttömahdollisuuksia. Hellävarainen 40 asteen konepesu ei ole paras vaihtoehto esimerkiksi lastenvaatteita neulottaessa.

Lanka on valmistettu Unkarissa ja siitä on saatavilla 18 eri väriä. Testattu vihreä sävy on värinumeroltaan 3205.

Kasteltu tilkku pehmenee hieman, mutta ei merkittävästi.

Langan tiedot

100 % puuvillaa
50 g = noin 63 m
Tiheys: 16 s ja 22 krs = 10 cm
Puikkosuositus: 4–5 mm
Hellävarainen 40 asteen konepesu

Sandnes Garn Mandarin Medi

Norjalainen Mandarin Medi on peruspuuvillalanka, jossa on kaunis kiilto ja neulepinnasta tulee siistiä ja tasaista. Medi sopii vauvojen neuleisiin, lastenvaatteisiin ja myös aikuisille. Se toimii myös virkkaamisessa. Värivalikoimassa on niin hempeitä sävyjä kuin kunnollisia perusvärejäkin. Eri sävyvaihtoehtoja on yhteensä 18. Testilangaksi päätyi pinkki, jonka värinumero on 4616.

Pesuominaisuudet tuovat mahdollisuuden myös sisustusneuleisiin. Nopealla neulojalla lanka säikiintyy hieman, mutta ei häiritsevästi. Neuloksesta tulee melko löysää normaalilla käsialalla neulottuna. Kastellun tilkun pinta tasoittuu ja neulepinta pehmenee hieman.

Langan tiedot

100 % puuvillaa
50 g = noin 135 m
Tiheys: 22 s = 10 cm
Puikkosuositus: 3,5 mm
60 asteen konepesu

Lang Yarns Quattro

Quattro on napakka ja tiukkakierteinen merseroitu puuvillalanka, jossa on erittäin laaja, 36 sävyn värikartta. Lanka on miellyttävä neuloa ja se soveltuu hyvin erilaisiin kesäneuleisiin. Laajan värikartan ansiosta Quattro sopii hyvin myös sisustustekstiileihin. Huonona puolena langassa on pesusuositus, joka rajoittaa esimerkiksi lastenvaatteiden tekemistä. Neulepinta on tasainen ja napakka, mutta ei peltinen. Langassa on kaunis kiilto ja muutenkin se vaikuttaa hyvälaatuiselta puuvillalta.

Kastellun tilkun neulepinta tasoittuu ja neulos pysyy edelleen hyvänä ja napakkana

Langan tiedot

100 % merseroitua puuvillaa
50 g = noin 120 m
Tiheys: 24 s ja 32 krs = 10 cm
Puikkosuositus: 3–4 mm
Hellävarainen 40 asteen konepesu

teetee Bamboo & co

Bamboo & co on pehmeää ja monisäikeistä. Kiiltävämmät säikeet ovat todennäköisesti bambuviskoosia ja mattamaisemmat säikeet puuvillaa. Lanka säikiintyy todella helposti. Jos sitä neuloo puikoilla joiden kärjet ovat vähänkään rikki, ne varmasti tarttuvat langan säikeisiin. Samoin jos käsien iho on karhea, voi varautua siihen, että lanka tarttuu ikävästi kiinni. Lanka on pehmeää ja neulepinnasta tulee kevyttä ja pehmeää. Langanvärjäyksessä on käytetty hyväksi kuitujen erilaista värjäystulosta ja niin neulepinnasta tulee eloisa. Värivaihtoehtoja on kahdeksan.

Kasteltu neulepinta tasoittuu, jolloin neuleeseen tulee ryhtiä. Tilkun neulepinta on tästä huolimatta mukavan laskeutuvaa ja kevyttä – siis mitä mainioin lanka kesäneuleisiin.

Langan tiedot

42 % puuvillaa, 58 % bambuviskoosia
50 g = noin 140 m
Puikkosuositus: 2,5 – 3 mm
Tiheys: 27 s = 10 cm
Hellävarainen 30 asteen konepesu

Lang Yarns Samea

Lang Yarnsin Samea on puuvillasekoitelanka jossa on puuvillan lisäksi mukana viskoosia ja hieman pellavaa. Langassa on mukavasti värejä, 18 erilaista, jotka näyttävät olevan pääosin kesäisen kirkkaita. Se onkin piristävää sillä kesälangat tuppaavat usein olemaan aika haaleavoittoisia.

Samea on rakenteeltaan epätasaista, eli langassa on selviä vähemmän kehrättyjä osioita. Lisäksi viskoosisäie on kiedottu harvemmin muun langan ympärille eli se erottuu selvästi. Rakenteen ansiosta neulepinnasta tulee elävää mutta myös hiukan harvaa. Viskoosi tuo mukaan hieman kiiltoa, mutta se on hyvin hillittyä. Soveltuu siis kesäneuleisiin, mutta suosittelisin neuleen alle muutakin kuin rintaliivejä, ellei sitten halua varta vasten esitellä niitä.

Lanka neuloutui kohtalaisen hyvin, viskoosisäie sekä epätasaisemmat kohdat hieman hidastivat välillä neulomista, mutta tästä pääsee eroon, jos ei valitse niitä puikkovalikoiman teräväkärkisimpiä yksilöitä työhön, vaan ottaa ne sieltä hieman tylpemmästä päästä. Mallitilkusta tuli suosituspuikoilla ja minun hieman löysähköllä käsialallani ehkä makuuni hieman liian löysää pintaa. Toisaalta liian tiukkaa langasta ei myöskään kannata yrittää, löysä pinta ainakin laskeutuu kauniisti. Tämä vaikutti kyllä sellaiselta langalta että suosittelen ehdottomasti mallitilkun pesua tai ainakin kastelua ennen neuleprojektin aloittamista, sillä lanka tuntui siltä, että se voi kastelun jälkeen yllättää. Hieman varoituksen sanaa siitä, että puuvilla on merseroimatonta ja hieman pehmeän oloista, niin että yhdistettynä möykkyosioihin se voi aiheuttaa langan pölyämistä ja karvaamista. Mallitilkkua neuloessani se nyt ei mitenkään merkittävissä määrin pölynnyt, ehkä hieman, mutta pölyherkkien on hyvä huomioida tämä.

Mukava kesälanka ja sikäli helppo, että mitään kovin monimutkaista pintaneuletta ei langasta kannata yrittää, sillä pintaneule hukkuu helposti langan rakenteeseen. Lanka onkin kauneimmillaan yksinkertaisessa, esim. sileässä tai aina oikein -neuleessa, joka päästää langan oikeuksiin. Täydellistä kesälomaneulontaan siis.

Langan tiedot

75 % puuvillaa, 20 % viskoosia, 8 % pellavaa
50 g = n. 105 m
Puikkosuositus 4 – 4,5 mm
Suositustiheys 21 s ja 30 krs = 10 x 10 cm
Hienopesu 30 astetta

Lang Yarns Lino

Lino-langan rakenne on tuppilo, eli langan säie on neulottu putkilo. Täyspellavaisen langan tuntuma on puuvillaa karkeampi, mutta sitä on silti mukava neuloa. Lanka on sileä, hieman liukas ja siinä on mukava kiilto.

Tätä Linoa ei pidä sekoittaa Lang Yarnsin vanhaan, samannimiseen lankaan, joka oli uutta versiota ohuempi.

Minusta Linosta oli helppo neuloa tasaista pintaa. Käytin mallitilkussa 4 millin bambupuikkoja, joilla sain suositusta hieman tiiviimmän pinnan eli 21 silmukkaa ja 30 kerrosta kymmenellä sentillä. Lanka toimii mielestäni hyvin tälläkin tiheydellä ja voisin ajatella neulovani sillä esimerkiksi neuletakin.

Ohjetiheydellä tai jopa löyhemmin neuloen Linosta saa varmasti mukavasti laskeutuvan kesäneuleen, vaikkapa väljän raglanhihaisen puseron.

Linon värikartassa on 20 kaunista sävyä, joiden joukossa on sekä maanläheisiä, perinteisiä pellavan värejä että herkullisen värikkäitä sävyjä. Koeneulonnassa oli sävy 784.0039, joka on se värjäämättömän pellavan harmaanruskea väri.

Langalle ei suositella huuhteluaineen käyttöä.

Langan tiedot

100 % pellavaa
50 g = 110 m
Puikkosuositus: 4,5–5 mm
Tiheys: 19 s ja 30 krs = 10 cm
Konepestävä vain erittäin varovaisella ohjelmalla

Lang Yarns Sol

Kuten Lino, myös Sol on tuppilolanka eli neulottua putkea. Säie koostuu erittäin ohuesta puuvillasta neulotuista silmukoista. Langan rakenne antaa sataprosenttiselle puuvillalangalle epätyypillistä joustoa. Jousto tekee Solista miellyttävän neuloa.

Olen vannoutunut villalangan ystävä, enkä koskaan neulo puuvillalankoja. Solia voisin ajatella neulovani juuri tuon jouston vuoksi. Neulominen ei satu ranteisiin ja neulepinnasta tulee erittäin tasainen.

Lanka on myös neulepinnassa mukavan pyöreän oloinen. Se tuo erilaiset neulepinnat hyvin esiin. Testasin palmikkoa ja se toimi mielestäni tässä langassa hyvin. Mallitilkku on aavistuksen ohjetiheyttä tiiviimpi, yhtään tiiviimpänä en Solia ainakaan vaatteeksi neuloisi.

Solin värikartassa on 18 sävyä, joista koeneulonnassa oli 841.0011, lämmin, syvä ja vahva keltainen. Värikartassa on sekä vahvoja että haaleita sävyjä.

Langan tiedot

100 % puuvillaa
50 g = 100 m
Puikkosuositus: 5–5,5 mm
Neuletiheys: 18 s ja 26 krs = 10 cm
Konepestävä vain erittäin varovaisella ohjelmalla

Teksti ja kuvat

Iida Glumoff (Cascade Yarns Sierra, Marks&Kattens Syren, Rowan Softknit Cotton ja All Seasons Chunky), Eeva Saviranta (Schoeller+Stahl Veneta ja Veneta Color), Suvi Heikkilä (Rico Design Fashion Julia), Taija Elo (Noro Taiyo Sock, Lang Yarns Seta Tweed ja Hjertegarn Arezzo lin), Johanna Koski (Schachenmayr smc Catania Grande, Mandarin Medi, Lang Yarns Quattro ja teetee Bamboo & co), Niina Hakkarainen (Lang Yarns Samea) ja Krista Kimmo (Lang Yarns Lino ja Sol)

Ulla 02/13 - Artikkelit

Iida Glumoff:
Ruth Cross: Sisusta neuleilla

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Arne & Carlos: Neulo kesä kotiisi

Suvi Heikkilä:
Nikki Van De Car: Ihanimmat vauvaneuleet

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Linda Marveng: Nyt neulomaan!

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kathleen Taylor: Suuri sukkakirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Satu Lehti:
Kuudes neuleretriitti

Useita kirjoittajia:
Villaisia ja alpakkaisia uutuuksia

Useita kirjoittajia:
Puuvillaisia uutuuksia

Useita kirjoittajia:
Uusia glitter- ja efektilankoja

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.