Ulla 02/13

Kuudes neuleretriitti 8.–10.3.2013

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna 50 neulojaa ja kehrääjää kokoontui Päivölän kansanopistoon Valkeakoskelle rentoutumaan samanhenkisten ihmisten joukossa. Naiset olivat tulleet paikalle joka puolelta Suomea. Vaikka kevät vielä antoikin odottaa itseään, pakkanen ei ollenkaan häirinnyt höpötystä ja kikattelua. Paikalle oli tuotu 18 rukkia ja mukana olleista noviiseista aika moni sai kehruutartunnan. Ne, jotka eivät tarttuneet rukkiin, neuloivat, virkkasivat ja tekivät jopa erilaisia kudottuja nauhoja.

Tälläkin kertaa kurssit olivat suosittuja. Villavyyhdin Jenni Österman opetti innokkaita värttinäkehrääjiä, Ihan kivan kaupan Pörrö Sahlberg kurssitti massailijoita ja Kinixys koukutti ihmisiä nauhakudontaan. Jos omat langat tai kuidut olivat unohtuneet kotiin, tarjolla oli sekä kirpputorilankoja retriittiläisten varastojen tyhjennyksistä että suomalaisten käsityöyrittäjien tuotteita. Langat ja kuidut vaihtoivat vilkkaasti omistajia ja monella kassi oli lähtiessä yhtä täysi kuin Päivölään tullessa. Jälleen kerran mukana oli myös ota ja jätä -pöytä, josta jäljelle jääneet langat, lehdet ja puikot lahjoitettiin lopuksi hyväntekeväisyyteen.

Herkkupöytä pursui leivonnaisia, hedelmiä ja karkkeja, mutta työllä ja tuskalla se saatiin tyhjennettyä sunnuntai-iltapäivään mennessä. Lauantai-iltana päästiin saunaan ja tervehtimään uima-altaan Akryylihaita, joka saatiin ilmeisesti taas kesytettyä. Akryylihailta pelastuneet saunojat pääsivät ottamaan osaa lankalottoon, johon suomalaiset käsityöyrittäjät ja harrastajat olivat lahjoittaneet lankoja ja muita tuotteita. Viikonlopun jälkeen kaikki olivat perinteisesti väsyneitä mutta onnellisia.

Ullaa julkaiseva Suomen Verkkoneuleyhdistys oli paikalla kertomassa Ullasta ja yhdistyksen toiminnasta. Retriitin järjestäjätiimi kiittää lämpimästi SVNY:tä saamastaan tuesta.

Teksti

Satu Lehti

Lisää Sadusta

Kuvat

MevrouwWalvis

Ulla 02/13 - Artikkelit

Iida Glumoff:
Ruth Cross: Sisusta neuleilla

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Arne & Carlos: Neulo kesä kotiisi

Suvi Heikkilä:
Nikki Van De Car: Ihanimmat vauvaneuleet

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Linda Marveng: Nyt neulomaan!

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kathleen Taylor: Suuri sukkakirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Satu Lehti:
Kuudes neuleretriitti

Useita kirjoittajia:
Villaisia ja alpakkaisia uutuuksia

Useita kirjoittajia:
Puuvillaisia uutuuksia

Useita kirjoittajia:
Uusia glitter- ja efektilankoja

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.