Ullan 01/08 tekivät

Altocumulus

Altocumulus on neulonut ala-asteikäisestä saakka. Opiskeluaikoina neulominen oli satunnaisempaa, mutta neuleblogien myötä innostus on kohonnut uudelleen ja samalla myös laajentunut käsittämään muutakin kuin perussukat ja villapaidat. Neulonta-ajasta kilpailevat mies, kaksi lasta ja kaksi koiraa. Altocumuluksen neuleista voit lukea lisää hänen Hahtuvapilven reunalla -blogistaan.

Lumiruusu »

Ota yhteyttä Altocumulukseen Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Anu Asikainen

Anu ei jaksa neuloa ohjeesta, ja siksi puikoilta putoaakin yleensä uniikkikappaleita. Anu on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi ja viuhuttelee puikkoja tällä hetkellä Kanadan Montrealissa.

Kantapään kautta »

Ota yhteyttä Anuun: anu.asika at gmail.com.

 

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkäkin tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee blogissaan Tuin Kutomo.

Hittavaiset »

Peuransarvi-lapaset »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo at yahoo . com tai blogin kautta

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Hilja »

Lankaa lautasella »

Kevään neulekirjoja »


Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ gmail.com

 

Hanna Hovi

Hanna oppi neulomaan pienenä koululaisena ja neuloi harrastuksekseen neulepaidan itselleen silloin tällöin. Vuosien varrella into hiipui, kunnes vuonna 2006 hän löysi neuleblogit ja nettilankakaupat. Nykyisin puikoilta valmistuu lähinnä sukkia. Hannan neuleista ja arjesta voit lukea lisää hänen Puikottelua-blogistaan.

Lankaa lautasella »

Ota yhteyttä Hannan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Osmocat-lapaset »

Ota yhteyttä Hanna-Kaisaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Avaruuslaamaseikkailu 3001 »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Lankaa lautasella »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Katja Kvintus

Katja Kvintus on neulonut melkein koko ikänsä. Äitiyslomalla hän tutustui neuleblogeihin ja koki herätyksen. Oman blogin kuvitukseksi puikoilta putoilee tasaiseen tahtiin kaikkea pientä ja kivaa, enimmäkseen huiveja ja lasten lapasia (joilla on mystinen taipumus karkailla ja kadota iäksi). Katjan neuleista voit lukea lisää hänen Vikatikkejä-blogistaan.

Kanerva-huivi »

 

Anni Laine

Annin satunnainen joululahjasukkien teko muuttui aktiivisemmaksi neulomisharrastukseksi vasta pari vuotta sitten, mutta nyt neuleet ovat lähes kokonaan syrjäyttäneet kirjat työmatka-ajankuluna. Neuleohjeiden kirjoittamisessa Anni on aivan noviisi, mutta vastaa mielellään kysymyksiin ohjeensa outouksista.

Samooja-pipo »

Ota yhteyttä Anniin Ullan ulla @ ullaneule.net tai Annin neulesivujen kautta. Anni löytyy myös irkistä nimellä Kalma-A.

 

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta hieman yli vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Lankaa lautasella »

Ota yhteyttä Satuun Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Laura Lehtinen

Laura Lehtinen eli Puputsi on innokas, mutta laiska neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä omia mallejaan. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voit seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Käpyset sukat »

Punked »

Lankaa lautasella »

Ota yhteyttä Lauraan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Memmu

Memmu on neulonut ala-asteikäisestä asti kausittaisesti. Varsinkin syksyllä ja talvella saattaa ilmetä akuuttia tarvetta pidellä käsissä lankaa ja puikkoja, mutta viime vuosina tilanne on mennyt niin pahaksi, että puikot pysyvät käsissä vaikka kesähelteillä. Memmu rentoutuu ja käyttää luovuuttaan kutoen ja siksi usein valmiin ohjeen sijasta itsepäisesti haluaa kokeilla jotain omasta päästä. Memmu kertoilee lisää neuleistaan blogissaan Nyhertäjä.

Pajunkissa-pipo »

Ota yhteyttä Memmuun: nyhertaja @ luukku.com

 

Meri Markus

Meri on neulonut pari vuotta. Alkuun ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Merin tekeleitä voi käydä katselemassa Koipallon puikkotreenit -blogissa.

Saunatontun sukat »

Villapöpät »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

 

Mci

Kierrehuivi »

Ota yhteyttä mcihin Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

minnaproductions

Minnaproductions on harjoittanut neuletuotantoa harrastuspohjalta jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Tuotantoprosesseissa koetuista myötä- ja vastoinkäymisistä voi lukea enemmän Pienestä neuleblogista.

Harmaata graniittia »

Ota yhteyttä minnaproductionsiin: minnaproductions @ yahoo . com

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Idealistipipo »

Nunnu »

Ulla esittelee: Lankaa lautasella »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki . fi

 

Johanna Penttilä

Johanna on neulonut melkein koko ikänsä. Alussa pelkkiin sukkiin ja tumppuihin kohdistunut neuleinnostus puhkesi kukkaan vasta esikoisen vauva-aikana. Silloin häntä innostivat erityisesti vauvojen neuleet ja siitä harrastus eteni omien villapaitojen kautta pitsihuiveihin. Edelleen Johannan sydäntä lähinnä ovat lasten ja vauvojen neuleet ja niiden suunnittelu.

Johannan neuleita löytyy hänen kotisivuiltaan.

Mindstorm »

Ota yhteyttä Johannaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Raijis

Raijis aloitti käsityöharrastuksen jo 11-vuotiaana vaatteiden ompelulla, lukioikäisenä mukaan tulivat myös neuleet ja virkkaaminen, ja myöhemmin vaatteista ammatti. Työskenneltyään pitkään vaatteiden suunnittelun ja valmistuksen parissa ja nykyisin Raijis on tekstiilityön opettaja.

Ketjusilmukkahuivi »

Ota yhteyttä Raijikseen Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Satu Ruokamo

Satu Ruokamo on kotiäiti-artenomi, joka on harrastanut neulontaa
pienestä pitäen. Tämän ykkösharrastuksen lisäksi hän tekee koruja ja
ompelee sitä sun tätä. Ravelryssa voitte tavata hänet nimellä "mimu".

Pikkulintusukat »

Ota yhteyttä Satuun Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Tuulia Salmela

Tuulia neuloo ja hamstraa lankoja palmun alla San Diegossa. Tuotoksia löytyy säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin Louhittaren Luolasta.

Ota yhteyttä Tuuliaan: tuuliasalmela @ yahoo piste com.

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Karahka-lapaset »

Ota yhteyttä Eevaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Napitus »

Tsahkal »

Ota yhteyttä Piaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Laura Uusitalo

Laura elvytti neuleharrastuksensa jäätyään äitiyslomalle syyskuussa 2007. Lauran blogi Näin kulutan aikaa esittelee myös valmistuneita neuleita.

Istanbul »

Kantoliinavauvan kaulaliina »

Möbius »

Nukkumaijan ranteenlämmittimet »

Ota yhteyttä Lauraan: laura . uusitalo @ iki . fi

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläinen on neuleaddikti. Käsityöt ovat hänen intohimonsa, varsinkin neulominen. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itse suunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien ohjeita on syntynyt paljon. Käsitöiden edistymistä voi seurata Lankavarasto-blogissa.

Lumihiutale »

Ruusunpuna »

Ota yhteyttä Marjaan Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Pömpiäispaita »

Frankfurtin lankakauppoja »

Ota yhteyttä Mariin Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Sari Åström

Sari on neulonut mummun opettamana jo ennen kouluikää. Vuosien varrella suosituimpia ovat olleet erilaiset neuletakit ja -paidat sekä huivit. Nykyään huiveja, erityisesti pitsihuiveja, valmistuu kiitettävällä vauhdilla, sillä niiden neulomisessa ei tarvitse keskittyä mittojen ja tiheyksien määrittämiseen tai uusien silmukkamäärien laskemiseen.

Harrastamista vauhdittavat pienet lapset: kolmevuotias poika saattaakin tokaista että "Äiti, tuu mun kaa tänne neulomaan!" Ja äitihän tulee. Kädentaidot laidasta laitaan ovat Sarille hyvin tärkeitä. Neulomista, ideointia, materiaalifiilistelyjä ynnä muita kädentaitojen edistymistä voi seurata Sarin Kädentaidot-blogissa.

Aquila-huivi»

Ninna-baskeri »

Ota yhteyttä Sariin Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net