Idealistipipo

Päivänä muutamana pieni ystäväjoukko keskusteli maailman tilasta. Yksi vetäisi päähänsä virtuaalisen idealistipipon, kun selitti, miten asioiden pitäisi oikeasti toimia. Neuloja ei voinut vastustaa haastetta, vaan toteutti idealistipipon oikeasti. Pipo osoittautui nopeaksi neuloa ja loppujen lopuksi samalla mallilla valmistui viikon mittaan neljä myssyä.

Idealistipipo on neulottu pehmeästä kierteettömästä merinovillalangasta hieman vyötteen suositustiheyttä pienemmillä puikoilla ja tiiviimmällä tiheydellä. Pipo neulotaan ylhäältä alas, joten kokoa ja langanmenekkiä on helppo säädellä.

Lanka ja langan menekki

Zitron Loft, (100% merinovillaa; 50 g/ 100 m), 50 g tummanvihreää (1217)
Zitron Loft, (100% merinovillaa; 50 g/ 100 m), noin 5-10 g liukuvärjättyä (906)

Pääväri kuluu pipoon lähes kokonaan. Kuvioväriä tarvitset vain pienen nöttösen. Jos käytät liukuvärjättyä Loftia, huomaa, että väriliu'ut ovat erittäin pitkät, joten kannattaa etsiä kerästä miellyttävän värinen pätkä kuviota varten.

Neuletiheys

Noin 18 s ja 28 krs sileää neuletta suljettuna neuleena = 10 cm

Puikot

Sukka- ja pyöröpuikot 4,5 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

Silmukkamerkkejä

Koko

Naisen M/miehen S - naisen L/miehen M

Valmis pipo sopii n. 56 - n. 59 cm päänympärykselle

Ohje

Pipon alkuosa on neulottu neljällä sukkapuikolla. Lisäysten jälkeen työ siirretään pyöröpuikoille.

Luo sukkapuikolle 3 s. Neulo silmukat etu- ja takareunasta oikein. Työssä on nyt 6 s. Jaa seuraavalla kerroksella silmukat kolmelle sukkapuikolle. Ota työhön 1. puikko ja neulo kaksi ensimmäistä silmukkaa etu- ja takareunoistaan oikein. Ota seuraavaksi työhön 2. puikko ja neulo kaksi seuraavaa silmukkaa etu- ja takareunoista oikein. Ota lopuksi työhön 3. puikko ja neulo kaksi viimeistä silmukkaa etu- ja takareunoista oikein. Jokaisella puikolla on 4 s, yhteensä 12 s. Yhdistä työ suljetuksi neuleeksi.

Neulo pipon laen lisäykset jokaisen puikon keskellä ja lopussa. Neulo *1 o, 1 s etu- ja takareunasta oikein. Laita silmukkamerkki.* Toista *-* kerros loppuun.

Vinkki!
Itse käytin silmukkamerkkejä puikon keskellä tehtävän lisäyksen merkkinä, ja pidin puikon loppua viimeisen lisäyksen merkkinä. Jos neulot alusta alkaen pyöröpuikoilla tai käytät viittä sukkapuikkoa, laita silmukkamerkki jokaisen lisäyksen jälkeen ohjeen mukaan. Kerroksen vaihtumiskohtaan kannattaa varata erilainen merkki erotukseksi.

Jatka lisäyksiä joka kerroksella seuraavasti: *neulo 2 o, 1 s etu- ja takareunasta oikein*, toista *-* kerros loppuun. Seuraavalla kerroksella *neulo 3 o, 1 s etu- ja takareunasta oikein*, toista *-* kerros loppuun. Neulo joka kerroksella lisäysten välillä 1 oikea s enemmän kuin edellisellä kerroksella. Kun olet viimeksi neulonut lisäyskerroksen, jolla on 5 o ennen lisäyskohtaa, jatka lisäyksiä joka toisella kerroksella: *neulo 1 krs oikein, neulo lisäyskerros*. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes jokaisella puikolla on 30 - 32 s, yhteensä 90 - 96 s. Jatka sileää neuletta ilman lisäyksiä.

Kun sileää neuletta on viimeisestä lisäyksestä mitattuna noin 6 - 6,5 cm, aloita seuraavalla kerroksella kirjoneule: neulo 1 o päävärillä, neulo teksti ruutupiirroksen mukaan ja toista sitten punaisella merkittyä kuviomallikertaa 6 - 7 kertaa. Neulo kerroksen viimeiset silmukat päävärillä.

Kun olet neulonut ruutupiirroksen 6 krs, neulo vielä päävärillä 2 - 3 krs. Neulo joustinta 1 o - 1 n noin 3 cm. Päätä silmukat löysästi joustinta neuloen. Päättele langanpäät.

Kaavio

Teksti ja kuvat

Kristel Nyberg

Lisää Kristelistä

Ulla 01/08 - Ohjeet

Sari Åström:
Aquila

minnaproductions:
Harmaata graniittia

Niina Hakkarainen:
Hilja

Taija Elo:
Hittavaiset

Laura Uusitalo:
Istanbul

Katja Kvintus:
Kanerva

Anu Asikainen:
Kantapään kautta

Laura Uusitalo:
Kantoliinavauvan kaulaliina

Eeva Saviranta:
Karahka

Raijis:
Ketjusilmukkahuivi

Mci:
Kierrehuivi

Laura Lehtinen:
Käpyset sukat

Marja Venäläinen:
Lumihiutale

Altocumulus:
Lumiruusu

Johanna Penttilä:
Mindstorm

Laura Uusitalo:
Möbius

Pia Tuononen:
Napitus

Sari Åström:
Ninna

Laura Uusitalo:
Nukkumaijan ranteenlämmittimet

Kristel Nyberg:
Nunnu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Osmocat

Memmu:
Pajunkissa

Taija Elo:
Peuransarvi

Satu Ruokamo:
Pikkulintusukat

Laura Lehtinen:
Punked

Mari Virtanen:
Pömpiäispaita

Marja Venäläinen:
Ruusunpuna

Anni Laine:
Samoojapipo

Meri Markus:
Saunatontun sukat

Pia Tuononen:
Tsahkal-lapaset

Meri Markus:
Villapöpät

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.