Ullan viides vuosi alkaa

Uskomatonta, mutta totta - tämä vuosi on jo viides Ulla-vuosi ja tämä numero yhdestoista numero! Ullan suosio on huima ja paikka vakiintunut: tällä hetkellä Neuleyhdistys Ullaan kuuluu 230 jäsentä, joiden tuki on kullanarvoista ja joita ilman Ullan julkaiseminen ei olisi mahdollista.

Ullan sivuilla käy keskimäärin 1500 kävijää päivässä ja ohjeista useat ovat jo lähes klassikkoja. Esimerkiksi ensimmäisessä Ullassa julkaistua Fifi-huivia ja sen muunnelmia neulotaan edelleen innokkaasti ja monet uskaltautuvat pitsineuleiden pariin juuri Fifin ansiosta. Samoin Ullassa julkaistuihin tekniikkaohjeisiin viitataan usein ja niiden pariin palataan jatkuvasti.

Punokset puikoille

Minun mieltäni lämmittää erityisesti vuoden alussa ilmestynyt neulekirja Punokset puikoille, ovathan sen tekijät Kristel Nyberg ja Johanna Koski Ullasta tuttuja jo aivan Ullan alkutaipaleelta saakka. On upeaa, että ideoita riittää ja että ne ovat nyt konkretisoituneet kirjan muodossa - eikä Ullaakaan ole kirjakiireiden keskellä unohdettu, vaan tässäkin numerossa on tuttuun tapaan Kristelin neuleohjeita.

Jämälankaprojekti

Huhtikuu on Jämälankaprojektin kuu. Osallistu jämälankaprojektiin ja lähetä ohjeesi Ullaan, voit voittaa palkinnon.

Ravelry ja Ulla in English

Ulla näkyy ja herättää mielenkiintoa myös kansainvälisesti. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ravelryn kaksikieliseen Ulla knits -ryhmään keskustelemaan Ullan ohjeista, antamaan palautetta, kertomaan ideoita ja auttamaan ulkomaalaisia neulojia.

Lisäksi Ullassa on nyt uutena lyhyt In English -osio, jossa kerrotaan Ullan taustasta ja toimintaideasta ja listataan linkkejä ohjeiden käännöksiin. Ullaa ei jatkossakaan käännetä virallisesti englanniksi, mutta listaamme mielellämme linkkejä käännöksiin.

Kiitokset

Tämän numeron yhteydessä haluaisin kiittää erityisesti lankaa lahjoittaneita kauppoja ja uusia yhteistyökumppaneitamme (aakkosjärjestyksessä): Secret Woolia, Studio Himalayaa, Tinttamarellia ja TitiTyytä. Secret Wool lahjoitti Aquila-huivin langat; Studio Himalaya, Tinttamarelli ja TitiTyy taas lahjoittivat lankaa testattavaksi Lankaa lautasella -artikkelia varten. Kiitos!

Lankalahjoituksen lisäksi Tinttamarelli tarjoaa jäsenedun Ullan jäsenille. Lue lisää jäsensivuilta!

Teksti:

Marjut Katajala

Lisää Marjutista

Ulla 01/08 - Artikkelit

Mari Virtanen:
10 tapaa tehdä mallitilkku

Mari Virtanen:
Arska Akryyylilammas kertoo, osa 1

Jussi Katajala:
Avaruuslaamaseikkailu 3001

Mari Virtanen:
Frankfurtin lankakauppoja

Niina Hakkarainen:
Kevään neulekirjoja

Eri kirjoittajia:
Lankaa lautasella

Marjut Katajala:
Punokset puikoille

Laura Uusitalo:
Turkkilaisneulos

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.