Ulla 02/17

Romanttisten sukkien ystävälle

Näyttävimmät villasukat -neuleohjekirjan kansikuva, jossa punasävyiset pitsineulesukat henkilön jaloissa.Juuri kun olin ajatellut, etten todellakaan tarvitse kirjahyllyyni yhtään lisää villasukkakirjoja, sain käsiini Merja Ojanperän uutuuskirjan Näyttävimmät villasukat. Ihastuin kirjaan välittömästi, eikä sen tarvitse yhtään hävetä ulkomaisten edeltäjiensä edessä. Kirja on Ojanperän toinen neulekirja ja tyyliltään jatkoa ensimmäiselle Kauneimmat villasukat -kirjalle, jonka on esitelty Ullan numerossa 3/2016.

Kuten Ojanperän ensimmäinen sukkakirja, myös Näyttävimmät villasukat sisältää kokoelman romanttisia pitsi-, palmikko- ja kirjoneulesukkia. Tämän kirjan mallit ovat tyyliltään ehkä hieman vähemmän koristeltuja kuin edellisen kirjan. Kaikki sukat on kuvattu kauniissa ympäristössä ja sukista on lisäksi kunnolliset lähikuvat yksityiskohtien tarkastelua varten.

Kirjan ohjeet on jaoteltu ohuilla, keskipaksuilla ja paksuilla sukkalangoilla neulottaviin. Kirjassa on yhteensä kaksikymmentä ohjetta, joista ohuelle sukkalangalle on tarkoitettu seitsemän, keskipaksulle kuusi ja paksulle sukkalangalle seitsemän ohjetta. Sukkiin on yleensä vain yksi koko, naisen 38/39, mutta kokoa on mahdollista muuttaa neuletiheyttä tai sukan pituutta muuttamalla.

Ohjeet on kirjoitettu selkeästi ja eri vaiheet eroteltu selvästi. Kirjan kaaviot ovat riittävän suuria, mutta hieman hassusti niiden ruutujen koko vaihtelee todella paljon ohjeesta toiseen. Ainakin omaa silmää olisi miellyttänyt enemmän, jos kooltaan muutaman ruudun kokoista kaaviota ei olisi venytetty koko sivun kokoiseksi.

Kirja on kokonaisuutena eheä ja loppuun asti mietityn oloinen. Kirjan ohjeet eivät sovi ehkä aivan aloittelevalle neulojalle, koska kirjassa ei ole lainkaan tekniikkaosiota. Sitä ei kuitenkaan kaipaa, sillä kirjassa käytetyt lyhenteet on selitetty selvästi. Ojanperä viittaa esipuheessaan myös omaan Facebook-ryhmäänsä, josta apua saa kysellä tarvittaessa.

Kirja on mainio lahja esimerkiksi pukinkonttiin, sillä kirjasta neulottavaa löytyy sekä aloittelevalle että kokeneemmalle sukanneulojalle. Myös eri vahvuisten lankojen käyttö ohjeissa laajentaa kohderyhmää.

Tiedot

Merja Ojanperä: Näyttävimmät villasukat
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2017
ISBN 978-952-254-301-5

Teksti

Tiina Väätäinen

Lisää Tiinasta

Ulla 02/17 - Artikkelit

Taija Ahlstedt:
Puikkomaisterin Pipokirja

Taija Ahlstedt:
Pohjoista kauneutta kirjoneuleissa

Taija Ahlstedt:
Tuin Turinat

Reeta Huhtala:
Klompelompe vaatettaa nyt koko perheen

Reeta Huhtala:
Söpöjä pikkutöitä neulojalle ja vauvalle

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Maisteritason neuleita

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Norjalaisia tipuja

Karoliina Härkönen-Clive:
Laine, tai "Miten saada sateesta suuttunut neuloja relaamaan"

Karoliina Härkönen-Clive:
Muhkeiden neuleiden talvinen paluu

Karoliina Härkönen-Clive:
Pääkirjoitus

Emmi Kokkonen:
Kirja paksujen sukkien ystävälle

Tiina-Maria Laihi:
Paksut puikot, pehmeät neuleet

Tiina-Maria Laihi:
Tyylikkäät ranskalaiset neuleet

vi0let:
Virkaten ylhäältä alas

Mari Virtanen:
Pässi ja päätöksenteon vaikeus

Tiina Väätäinen:
Romanttisten sukkien ystävälle

Tiina Väätäinen:
Villasukkia uusista kulmista

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.