Ulla 02/17

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Ahlstedt

Taija Ahlstedt on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ gmail.com tai blogin kautta.

Puikkomaisterin Pipokirja »

Pohjoista kauneutta kirjoneuleissa »

Tuin Turinat »

Distant Knitter

Distant Knitter on neuloja, jonka harrastus on saanut uutta tuulta virtuaalisten kohtalotovereiden löydyttyä. Kohtuus on ajoittain kaukana, kun hän käyttää kaiken liikenevän ajan neulomiseen, ja nyttemmin myös neuleiden suunnitteluun! Distant Knitterin neulomisesta ja neulomiseen liittyvästä elämästä voit lukea hänen Distant Knitter -blogistaan.

Käänteinen vol. 2 »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Klompelompe vaatettaa nyt koko perheen»

Söpöjä pikkutöitä neulojalle ja vauvalle»

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Maisteritason neuleita »

Norjalaisia tipuja»

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Laine, tai "Miten saada sateesta suuttunut neuloja relaamaan"»

Muhkeiden neuleiden talvinen paluu»

Pääkirjoitus»

Sorbus»

Emma Karvonen

Emma Karvonen on itäsuomalainen tekstiilimuotoilija, joka päivisin työskentelee taitokeskuksessa käsityöneuvojana, iltaisin ohjaa kudontaa kansalaisopistossa ja öisin neuloo kotisohvalla.

Emman blogi löytyy osoitteesta www.villaviidakko.blogspot.com.

Ruudukkopipo»

Emmi Kokkonen

Emmi oppi neulomisen, virkkaamisen ja muut käsityötaidot jo pienenä mummin ja äidin opetuksessa. Teininä hän teki paljon tilkkutöitä ja virkkasi, mutta neulomisesta hän kuitenkin innostui vasta yliopisto-opiskeluiden alkuvaiheessa. Sittemmin on lankavarasto kasvanut ja neulominen on osa joka päiväistä elämää.

Kirja paksujen sukkien ystävälle»

Tiina-Maaria Laihi

Tiina-Maaria inhosi koulussa käsitöitä, kunnes hurahti niihin täysillä opintojen aikana. Kysyttäessä hän unohtaa aina, että on jo neulonut useamman vuoden ja vastaa, että aloitti uudelleen neulomaan "joskus vuosi pari sitten".

Paksut puikot, pehmeät neuleet»

Tyylikkäät ranskalaiset neuleet»

Maria Saarinen

Maria oli peruskoulussa teknisissä töissä, mutta alkoi reilun 10 vuotta sitten neuloa. Sittemmin hän on myös värjännyt lankaa ainakin seitsemän vuotta, kehrännyt jokusen vuoden ja opiskellut vaatetusalan artesaaniksi. Maria inspiroituu väreistä, raidoista, musiikista, popkulttuurista ja katumuodista. Yksinkertaiset neuleet ovat parhaita! Maria neuloo yleensä ohjeista lähinnä pitsihuiveja ja muuten vähintään soveltaa yli puolet.

Marian blogi päivittyy epäsäännöllisen säännöllisesti osoitteessa http://yarngrimoire.blogspot.fi/

Käreitär»

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Riimu»

Inka Vilén

Inka on kutonut ja virkannut hamasta lapsuudesta asti. Lankatöiden lisäksi Inka ompelee ja tekee koruja. Mottona on: "Glitteriä ei voi olla liikaa - paitsi olohuoneen lattialla."

Keskeneräisiä töitä hänellä pitää olla monta, jotta niistä voi työstää kulloinkin tilanteeseen sopivaa. Inka inhoaa lankojen päättelyä ja neuleiden viimeistelyä. Tästäkin huolimatta aina sillon tällöin joku neuletyö julistetaan valmiiksi - ja joskus niistä jopa saadaan valokuvat ja raportti Cranberries and Cattleyas -blogiin.

Ravelryssa nimellä Karpalo

Ota yhteyttä Inkaan : alias.cattleya @ gmail.com

Iida»

Vi0let

Vi0let on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Virkaten ylhäältä alas»

Mari Virtanen

Mari Virtanen asuu Saksassa ja toimii Arskan juttujen puhtaaksikirjoittajana sekä testineulojana. Lisäksi hän luotsaa Arskan faniklubia. Ihailijapostia Arskalle saa lähettää osoitteeseen marichief(ät)gmail.com.

Pässi ja päätöksenteon vaikeus»

Tiina Väätäinen

Tiina Väätäinen innostui neulomisesta lukiossa. Sen jälkeen langat ovat vieneet mukanaan ja kiinnostus laajentunut langanvärjäykseen ja kehräämiseen. Neulomisharrastuksestaan Tiina kertoo Lankatarha-blogissaan.

Otra»

Romanttisten sukkien ystävälle»

Vihne»

Villasukkia uusista kulmista»

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Reeta Huhtala
  • Maria
  • Minna Ranta
  • Tiina Väätäinen

Latojat

  • Minttu Hurme
  • Karoliina Härkönen-Clive

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.