Sukkia

Villit silmukat -sarjan Sukkia on Kariston julkaisema pienehkö sukkakirja, jossa on 20 sukkamallia. Pikaisesti katsottuna kirja vaikuttaa erittäin hyvältä: mallit ovat hauskoja ja kekseliäitä, kuvat ovat hyviä ja kirja on juuri sopivan kokoinen matkaneuleiksi sopivien sukkien pariksi. Pieni ja pehmeä kirja mahtuu mukavasti kassiin sukankutimen kanssa.

Kirjassa on kuitenkin yksi suuri ongelma: sen suomennos. Suomentaja on kääntänyt neulelyhenteet melko vapaasti ja niin, ettei tavallisiin suomenkielisiin neuleohjeisiin tottunut neuloja niitä tunnista. Kirjaa lukiessa voi kommentoida: "Voihan NnoVY!" Mikä se NnoVY sitten on? Nosta neulomatta, neulo oikein, vedä nostettu silmukka neulotun yli... Hetken pohdinnan jälkeen neulojalla välähtää: sehän on tuttu ylivetokavennus. Kirjan lopun perustekniikkaosakin vaikuttaa kankealta, sillä kaavakuvat on piirretty englantilaisen neuletavan mukaan.

Kirjan sukkamallit ovat kansainvälistä suunnittelua, ja kauniiden ohjeiden vuoksi suomennoksen kankeudet voikin antaa anteeksi. Sukkien lisäksi kirjassa on muutamat tossut ja säärystimet. Jos unohtaa suomennoksen, kirja on varteenottettava sukkakirja juuri käytännöllisyytensä vuoksi: pehmeäkantinen kirja on kätevä reissussa.

Villit silmukat: Sukkia: 20 ihanaa neule- ja virkkausmallia
Karisto
ISBN 978-951-23-5021-6

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 01/09 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turhat turinat

Eri kirjoittajia:
Amigurumit

Eri kirjoittajia:
Leikkisät langat

Eri kirjoittajia:
Leluja neuloen - johdatus neulelelukirjojen maailmaan

Suvi Heikkilä:
Neuleita miehelle

Marjut Katajala:
Pääkirjoitus

Marjut Katajala:
Wien on aina Wien

Jussi Katajala:
Maltan laama

Eeva Saviranta:
Sukkia

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.