Leikkisät langat

Teeman mukaisesti tällä kertaa Ulla testaa leikkisiä lankoja. Markkinoilta löytyy valtavasti erilaisia hapsuja, nyppyjä, helmiä ja jopa paljetteja sisältäviä lankoja. Varmasti monelle neulojalle nämä ovat vieraampia, tavallisesti kun tulee neulottua sitä tuttua perusvillalankaa, josta saa jokapäiväiseen käyttöön sopivia sukkia ja asusteita.

Arjen vaihtuessa juhlaan saattaisi kuitenkin olla paikallaan tutustua näihin lankoihin! Monet testilankamme ovat ehkä arkikäyttöön melko riehakkaita, mutta täydellisiä piristysruiskeita juhliin. Löytyisikö näistä pikkujouluneuleelle idea hyvissä ajoin jo näin alkuvuodesta?

Colinette Fandango

Colinetten Fandango on puuvillainen chenillelanka. Langan suosituspuikkoko on seitsemän, mutta koska itse neuloin pehmolelua ja muutenkin olen löysäkäsialainen, neuloin lankaa nelosen puikoilla. Chenille-lanka koostuu ohuesta keskisäikeestä ja siitä lähtevistä karvoista.

Syntyvä neulepinta muistuttaa froteeta ja on todella pehmeä. Neulominen langasta on hieman työlästä, sillä lanka tarttuu itseensä ja silmukoita on lähes mahdotonta nähdä. Hyvänä puolena taas ei tarvitse välittää käsialan pienistä epätasaisuuksista. Ainaoikein neulepinta eroaa vain vähän sileästä pinnasta.

Lanka soveltuu hyvin pehmoleluihin, sillä puuvillainen lanka on pehmoista, miellyttävää ja pestävää. Langalle suositellaan käsinpesua, mikä tuskin on ongelma pehmoleluille. Pehmeyden vuoksi langasta tekee mieli neuloa vauvoille pehmeää, mutta en testannut kulutuskestävyyttä tai konepesunkestävyyttä mainittavammin. Mallitilkun jätin pehmeäksi puhdistusliinaksi herkille pinnoille ja konepesussa lanka vaikutti vetäytyvän kasaan ja neulepinta muuttui harvemmaksi.

Langan värikartta on laaja ja suurilta osin erittäin räikeä Colinetten tapaan. Värikartassa on onneksi myös värejä, jotka ovat hieman rauhallisempia ja sopivat paremmin leluihin, esimerkiksi mallineule on väriä Mushroom, jossa on beigeä, vaaleanpunaista, vaaleanruskeaa ja harmaata. Lopputulos pöyheästä langasta on pehmeän utuinen. Muun muassa värejä black ja ginger cinnabar voisi hyvin ajatella pehmoleluihin.

Langan tiedot

100 g = 100 m
11 s x 16 krs = 10 x 10 cm
suosituspuikkokoko 7 mm
käsinpesu, ei rumpukuivausta

Crystal Palace Yarns Blippity

Blippity on tikapuumaista lankaa, nauhamaisesti rakennettua narua jossa on pieniä neliöitä. Edellisten tavoin värit ovat loistavat, lanka on pehmeää ja etenkin toisen langan kera mukavaa neulottavaa, yksinään hieman hankala neulottava johtuen tikapuurakenteesta. Se sopiikin mielestäni parhaiten neulottavaksi toisen langan kanssa, piristämään esimerkiksi yksiväristä lankaa kirkkailla väreillään. Itse käytin sitä hahtuvan kera kissanpetiin tuomaan ryhtiä ja väriä, ja mielestäni lopputulos on erittäin onnistunut.

Kahden seuraavan langan tavoin sen vahvuuksia ehdottomasti ovat värit ja pehmeys, värikartasta löytyy kirkkaita ja rauhallisempia väriyhdistelmiä. Näitä kaikkia kolmea voin lämpimästi suositella piristämään yksivärisiä neuleita.

Langan tiedot

100 % nylon
75 m / 50 g
konepestävä
vyötteessä ei ole annettu langalle tiheyttä

Crystal Palace Yarns Popcorn

Crystal Palace Yarnsilla on useita erilaisia efektilankoja, Lankabaarista tarjottiin Ullalle niistä muutamia arvosteltaviksi.

Ensimmäisenä siis Popcorn, joka on tekstuuriltaan varsin hupaisaa pallomaista, kuin popcornia langassa. Pompulat ovat pehmeitä ja langan neulominen on helpompaa kuin luulisi. Popcorn on valmistettu 100 % nylonista.

Testiä varten neuloin Popcornia yksinään sekä toisen langan kera, itse näkisin tämän langan parhaana käyttökohteena sen käytön toisen langan kera esimerkiksi huovutuksessa. Koska lanka on pehmeää, se käy hyvin esimerkiksi pipojen reunukseen tuomaan mukavaa väriä peruspipoon. Pehmeytensä ansiosta Popcorn sopii loistavasti myös vauvojen ja lasten neuleisiin. Värit ovat loistavat ja sointuvat keskenään kauniisti, kuten kaikissa Crystal Palace Yarnsin efektilangoissa.

Popcornia neuloessa tarvitsee muistaa nyppiä pallurat neuleen oikealle puolelle, jotta tulos on mahdollisimman hyvä. Varsinaista suositustiheyttä langalle ei vyötteessä anneta johtuen siitä, että sitä voi neuloa yksin sekä toisen langan kera. Mikäli neulot tätä toisen langan kera, kannattaa ottaa hieman paksummat puikot, jotta neulos ei ole liian piukkaa.

Langan tiedot

100 % nylon
66 m / 50 g
konepestävä, kuivattava tasolla
vyötteessä ei ole annettu langalle tiheyttä

Crystal Palace Yarns Squiggle

Popcornin tapaan Squigglen vahvuutena on loistavat värit, ne sointuvat yhteen kauniisti. Lisäksi lanka on hyvin pehmeää. Itse en ole aiemmin ollut efektilankojen ystävä, johtuen osin siitä, että aiemmin olen törmännyt vain kovalta ja muoviselta tuntuviin sellaisiin, mutta sekä Popcorn että Squiggle ovat erittäin pehmeitä ja voisin hyvin kuvitella käyttäväni niitä neuleessa vasten ihoakin.

Tekstuuriltaan Squiggle on varsin erikoista, narumaisessa langassa on erivärisiä pätkiä, jotka tuovat neulepintaan eloa. Squiggle sopii neulottavaksi sellaisenaan tai muun langan kera, esimerkiksi huovutettaviin projekteihin tämä on hyvä piristys. Tästä voisi neuloa isoilla puikoilla stoolan tai huovutettavaan laukkuun reunuksen. Monikäyttöinen lanka, josta luultavasti erityisesti lapset riemastuisivat loistokkaiden värien ja mielenkiintoisen rakenteen takia.

Testiin valikoitui varsin kirkas väriyhdistelmä, langasta löytyy kuitenkin myös rauhallisempia yhdistelmiä.

Langan tiedot

50 % nylon, 50 % polyester
91 m / 50 g
konepestävä
vyötteessä ei ole annettu langalle tiheyttä

Di.Ve Carioca

Di.Ven Carioca houkuttelee kauniilla kerällään: mustassa ohuessa langassa on pehmeitä palleroita. Langan ollessa kerällä ei ole helppo huomata, että pallerot ovat kaukana toisistaan 10 sentin välein.

Neuloin lankaa sekä yksinään että yhdessä mustan Novitan 7 veljeksen kanssa. Neulominen on helppoa ja sujuvaa ainoa ongelma oli, että kerältä tullessaan pompulat tarttuivat helposti toisiinsa ja menivät solmuun. Vaikka lankaa ohjeistetaan neulomaan yhdessä toisen langan kanssa, voisi tätä mielestäni käyttää myös yksin koristeena tai jopa ohuena huivina. 7 veljeksen kanssa neulottuna neulepinta on leikkisää ja mielenkiintoista. Pienellä suunnittelulla pallerot on mahdollista saada suurimmaksi osaksi neuleen oikealle puolelle. Mallitilkun jälkeen tekee mieli neuloa tätä lisää!

Värikartassa on tusinan verran värejä: kaikissa langoissa on pohjana musta ohut lanka, mutta palleroiden värit vaihtelevat.

Langan tiedot

60 % akryyli, 40 % nylon
25 g = 150 m
Puikkosuositus: ei suositusta, koska lanka on tarkoitettu neulottavaksi yhdessä toisen langan kanssa
Käsinpesu

Gjestal Perle

Gjestalin Perle on ohut tekokuitulanka, jonka yhteen säikeeseen on pujotettu valmiiksi muovihelmiä. Lankaa on saatavilla mustana ja valkoisena. Testikeräksi osui valkoinen lanka, jossa helmet olivat kirkkaita. Lanka on pienillä, vain 25 gramman kerillä. Lanka on puuvillan tapaan joustamatonta, mutta silti melko mukavaa neulottavaa.

Hetkittäin puikon kärki tosin uhkasi eksyä langan säikeiden väliin, erityisesti helmien kohdalla helmien avatessa säikeitä hiukan irti toisistaan. Langassa olevat helmet tuovat neuleeseen helposti mukavan säihkeen, ilman vaivaa helmien pujottamisesta. Lukumääräisesti helmiä onkin paljon, noin 6 sentin välein.

Neuloin testikerästä Säihke-huivin. Huivin pidennetyt silmukat avautuivat melko itsestään, vaikka helmiä onkin tiheässä. Yhdestä kerästä riitti hyvin pieneen asustehuiviin, mutta kaulahuiviin varaisin lankaa ainakin kaksi kerää. Lanka soveltuu hyvin erilaisiin juhlahuiveihin, mutta miksei myös esimerkiksi samanvärisen isomman neuleen koristukseksi kaksinkertaisena neuleen päälangan kanssa neulottavaksi.

Langan tiedot

59 % polyamidi, 39 % akryyli, 2 % polyesteri
25 g = n. 60 m
puikkosuositus 3 mm
neuletiheys 23 s = 10 cm
hienopesu 30 astetta

Marks & Kattens Carat

Marks & Kattensin Carat-lanka on kolmisäikeinen efektilanka. Lanka on tarkoitus neuloa suurilla puikoilla, jolloin syntyvä neulepinta on harvaa ja joustavaa. Ilmeisesti langasta ei olekaan tarkoitus neuloa vaatteita vaan asusteita.

Kokeiluna neuloin langasta i-cordina kaulakorun ja lisäksi mallitilkun. Langan neulominen tuntui hieman karhealta kultaisen säikeen vuoksi ja löyhä kierre aiheutti hieman langan tarttumista puikkoon kun puikon kärki meni läpi langan säikeiden välistä. Langassa on yksi leveä nauhalankasäie, yksi pehmeä ja ohut säie, ja yksi kultainen säie. Langan halkeilua lukuun ottamatta lanka juoksi kerältä mukavasti ja neuletta syntyi vauhdikkaasti.

Voisin kuvitella käyttäväni i-cordina neulottua kaulakorua jopa juhlissa, sillä lanka on kohtuullisen hillittyä, mutta kuitenkin juhlavan kiiltävää. Harvempaan neulottu mallitilkku on hyvin joustava ja kimaltava ja neulepinta on selkeä ja sileä. Langasta voisi hyvin neuloa juhliin esimerkiksi boleron tai huivin. Lanka ei välttämättä sovi päiväjuhlien vaatteiden seuraksi, vaan nimenomaan kimaltavaksi asusteeksi iltatilaisuuksiin.

Värikartalla on kahdeksan väriä hillityistä beigestä ja mustanhopeasta kirkkaaseen punaiseen, joten jokaiseen makuun löytynee sopiva väri. Värit ovat selkeästi jonkin sävyisiä eivätkä monenkirjavia värisotkuja, vaikka selkeästi kelta-oranssissa kerässä on mukana hieman turkoosia piristämässä. Mallitilkun yleisvaikutelma on silti keltainen eikä kirjava.

Langan tiedot

60 % polyamidia, 16 % puuvillaa, 15 % akryyliä & 9 % metallinsävyistä polyesteriä
50 g = 90 m
14,5 s x 20 krs = 10 cm x 10 cm
puikkokoko 7,5 mm
käsinpesu, ei rumpukuivausta, ei silitystä

Novita Jive

Novitan kevätuutuuksiin kuuluu täyskeinokuituinen (100% polyamidi) pörrölanka. Värejä uutuudessa on 7. Neulotusta pinnasta on vaikea saada selvää, onko kyseessä sileä oikea vai ainaoikea vai ehkä helmineule. Sileä neule ei kierry helmasta, mikä on omalla tavallaan hyödyllistä. Lanka on neulottaessa sähköistyvää, eli liimautuu helposti neulojan käteen. Terävähköt puikot tai hieman rikkinäiset puikonkärjet saattavat aiheuttaa neuloessa ongelmia.

Lankaa on ehjillä puikoilla helppo neuloa, koska se ei säikiinny. Sileä neulepinta on hieman joustava, aivan kuin langassa olisi elastaania. Langan huonoissa ominaisuuksissa on ehdottomasti langan purkaantuminen. Kun aloittaa työtä tai jatkaa lankaa, kannattaa varmistaa, että lanka on oikeasti lanka, eikä sen neulospohja ole purkaantunut. Tätä ei heti helposti huomaa edes paksuudessa. Langanpäät kannattaa myös heti päätellä tai tehdä pienet solmut hännänpäähän jotta purkaantumista ei tapahdu vahingossa jos langanpää tarttuu kiinni johonkin.

Langan tiedot

100 % polyamidi
n. 50 g = n. 80 m
17 s ja 24 krs = 10 cm
puikkosuositus 6 mm

ONline Linie 43 Punta

ONlinen Linie 43 Punta on lanka, jonka ostin puhtaasti värien takia: herkullinen suklaan ruskea yhdistettynä fuksiaan oli väriyhdistelmä, jota en voinut vastustaa.

Lanka koostuu kahdesta erillisestä säikeestä: toinen säie on mohairmainen, toisessa langassa on muutaman sentin välein lenkkejä. Lanka on helppoa neulottavaa ja sopii moniin erilaisiin tiheyksiin. Olen aiemmin neulonut langasta huivin 12 mm:n puikoilla, tämä mallitilkku on neulottu 6 mm:n puikoilla. Lopputulos on pehmeä ja kevyt.

Lankakartassa on melkein 30 erilaista väriyhdistelmää vaaleista kirjavien kautta aina tummiin sävyihin asti.

Langan tiedot

45 % viskoosi, 45 % nylon, 10 % akryyli
50 g = 80 m
Puikkosuositus 4,5 - 8 mm
Neuletiheys 18 s / 10 cm
Käsinpesu

ONline Linie 129 Logo

ONlinen Linie 129 Logo on paksu lanka, josta lähes puolet (47%) on villaa. Kerä näyttää mukavan muhkealta ja langan nyppyjen ansiosta mielenkiintoiselta.

Langan neulominen on sujuvaa, tosin kannattaa olla tarkkana, että silmukat eivät pääse putoilemaan. Pudonneiden silmukoiden metsästäminen nyppyjen seasta on melkein mahdotonta.

Ainaoikeaa neuletta neulottaessa langan nypyt asettuvat tasaisesti paksun neulepinnan molemmille puolille. Niinpä neuletta voi käyttää kummin päin tahansa. 8 mm:n puikoilla neuleesta tulee ehkä vähän turhan reikäinen, mutta tällä tiheydellä se sopisi hyvin vaikka kaulahuiviin. Pipoon tai vastaavaan kannattaa valita pienemmät puikot.

Värikartassa on toistakymmentä väriyhdistelmää kirkkaista karamelliväreistä aina maanläheisiin väreihin. Yksivärisenä tätä lankaa ei kuitenkaan ainakaan tällä hetkellä saa.

Langan tiedot

47 % villaa, 47 % polyakryyliä, 6 % polyamidia
50 g = 25 m
Puikkosuositus 7 8 mm
Neuletiheys 12 s / 10 cm
Käsinpesu 30 C

Regia Pompon

Pompon on Regian hauska nyppylanka, jossa yksivärisen peruslangan yhteen säikeeseen on liitetty erivärisiä, pehmeitä nyppyjä. Neulotusta pinnasta nypyt erottuvat selvästi ja niitä on valmiissa neulepinnassa paljon, vaikka ne jakaantuivatkin aika tasaisesti mallitilkun molemmille puolille.

Lanka on käteen mukavan pehmeää eivätkä nypyt haittaa mainittavasti neulomista. Sen sijaan mallitilkkua neuloessa langan säikeet tuntuivat helposti erottuvilta ja puikko eksyi toistuvasti säikeiden väliin. Neuloessa pitää siis olla tarkkana, että saa koko silmukan aina puikolle. Neulepinnasta tuli helposti tasaista, toki nypyt vaikeuttavat peruspinnan näkemistä, joten tämä ominaisuus ei ole niin oleellinen.

Suosittelen lankaa esimerkiksi lasten sukkiin, joihin tämänkaltainen nyppylanka tuo helposti hauskaa elävyyttä ilman monimutkaisia pintaneuleita. Langan kestävyydestä käytössä en osaa tämän testin perusteella sanoa, mutta ottaen huomioon langan sisältämän tekokuitumäärän, voisi olettaa sen kestävän kulutusta hyvin.

Langan tiedot

52 % villa, 30 % polyamidi, 18 % polyesteri
50 g = n. 110 m
puikkosuositus 3-4 mm
neuletiheys 22 s x 30 krs = 10 cm
hienopesu 40 astetta

SandnesGarn Chili

SandnesGarnin hapsulangassa on vain yksi säie, mutta monta erilaista ominaisuutta. Mukaan mahtuu niin pehmeitä nyppyjä, virkatun oloinen pohjalanka kuin kimaltelevia hapsujakin. Lankaa on saatavilla 11 eri värissä, joista vain kolme on lähes yksivärisiä. Eläväisyyttä ja vaihtelevuutta langassa siis riittää.

Langan tuntuma käteen oli jo kerällä erittäin muovinen ja kova, mieleen tuli karhea joulukuusenkoristenauha. Myös neuloessa lanka tuntui todella karhealta ja raapivalta talven kuivattamiin käsiin. Neuloin testikerästä kapean huivin yhdellä istumalla ja huivin valmistuessa käsiin suorastaan sattui tuo raapiminen. Neuloin huivin suositusta hiukan isommilla, 7 mm paksuilla, puikoilla. Silmukoiden luominen oli hiukan hankalaa langassa olevien nyppyjen takia, mutta muuten lanka neuloutui isoilla puikoilla melko ongelmitta.

Neuloin testihuiviin pidennettyjä silmukoita, mutta ne aukeavat näin nyppyisessä langassa kehnosti. Pidennettyjä silmukoita joutui erikseen käsin avaamaan kun nypyt jäivät kiinni vääriin väleihin. Valmiin huivin ulkonäkö on hyvin muovinen, mutta ehkäpä esimerkiksi pikkujouluasusteeksi sopiva. Allergikolle lanka voisi olla vaihtoehto juhlavaan huiviin, mutta sittenkin hyvin epämukava neuletuntumaltaan. Käytössä huivi tuntuu kaulaa vasten yllättävän pehmeältä.

Langan tiedot

100 % polyamidi
50 g = n. 65 m
puikkosuositus 5-6 mm
neuletiheys 18 s = 10 cm
hienopesu 40 astetta

Schachenmayr nomotta Scala

Schachenmayrin tikapuulanka on 100% polyamidia. Lanka koostuu kahdesta ohuesta saman suuntaisesta langasta, joiden välissä on noin 1,5 cm:n välein metallinhohtoinen neliön muotoinen lankapalkki. 25 gramman kerässä on noin 75 metriä lankaa.

Lanka on liukasta ja neulominen alkaa sujua vasta parin ensimmäisen kerroksen jälkeen. 5,5 mm:n puikoilla neulepinnasta tulee melko tiivistä. Tällä tiheydellä langasta voisi tulla kiva toppi, sillä neulos tuntuu hyvin laskeutuvalta. Huiviin voisi valita vähän suuremmatkin puikot.

Värikartassa on reilusti toistakymmentä mielenkiintoista väriyhdistelmää. Käsitykseni tikapuulangasta muuttui tämän langan ansiosta - tästä voisi neuloa joskus mallitilkkua suuremmankin neuleen!

Langan tiedot

100% polyamidi
25 g = 75 m
Puikkosuositus 5 6 mm
Neuletiheys 18 s / 10 cm
Vesipesu 30 C

Schoeller + Stahl Toy hit

Schoeller + Stahlin lelulanka on hyvin pehmeää tekokuitulankaa, johon on solmittu vaahtomuovisia eri muotoisia koristeita. Lankaa on saatavilla yksivärisenä seitsemässä perusvärissä, joissa kaikissa koristeet ovat erivärisiä ja -muotoisia. Neulomaani 20 cm x 25 cm -kokoiseen mallitilkkuun koristeita tuli kuusi kappaletta.

Langan ollessa vielä vyyhdillä vaikutti koristeita olevan huomattavasti enemmän. Valmiissa neulepinnassa autot, soikiot, kolmiot ja kukat ovat mielestäni turhan harvassa. Koristeet on lisäksi nimenomaan solmittu lankaan eikä millään tapaa pujotettu säikeisiin. Neuloessa tilkkua tuli mieleeni, että tämän verran muovikoristeita voisi hyvin itsekin lankaan solmia ja samalla saisi ne tismalleen haluamilleen kohdille.

Lanka on erittäin miellyttävän tuntuista neuloa ollakseen täyttä tekokuitua. Langan kierre on sopiva eikä puikko uhkaa mennä säikeiden väliin. Villa-allergiselle lapselle langasta saisi hauskoja ja pehmeitä neuleita, yksi kerä riittäisi varmaankin mukavasti esimerkiksi lapsen kaulahuiviin. Aivan pienelle lapselle lankaa ei kuitenkaan irtoavien koristeiden vuoksi tulisi käyttää. Myös langan vyötteessä mainitaan, ettei lanka ole sopivaa alle 3-vuotiaille lapsille. Lyhyen kulutustestin perusteella lanka nöyhtääntyy melko helposti.

Langan tiedot

97 % polyakryyli, 3 % EVA
50 g = n. 135 m
puikkosuositus 3-4 mm
neuletiheys 19 s x 26 krs = 10 cm
hienopesu 30 astetta
Lankaa ei suositella alle 3-vuotiaille

Schoppelwolle Schäfchenwolle

Schoppelwollen Schäfchenwolle on möykkyinen villasekoitelanka, jota 50 gramman kerällä on vain 25 metriä. Kuitenkin yhdestä kerästä riittää esimerkiksi kauluriin ja kahdesta saisi jo lyhyehkön perushuivin. Lankaa on saatavilla kuutena monivärisenä vaihtoehtona sekä lisäksi yksivärisenä luonnonvalkoisena. Testikeräksi osui pääasiassa murrettuja ruskean ja vihreän sävyjä sisältävä lanka. Värit ovat hyvin yhteen sointuvia ja neulottu pinta on yllättävän rauhallista. Silmukat eivät erotu valmiista neulepinnasta lainkaan, joten helpointa on neuloa ainaoikeaa.

Lanka on hankalahkoa neulottavaa, sillä puikko yrittää jatkuvasti takertua langassa oleviin lenkkeihin eikä silmukoiden erottaminen ole helppoa. Itse neuloessani langasta kauluria jouduin välillä tarkistaakseni laskemaan, onko puikolla vielä oikea määrä silmukoita. Langan tuntu on kuitenkin mukavan pehmeä ja paksuna melkein täysvillana se vaikuttaa myös hyvin lämpimältä.

Lanka soveltuu hyvin erilaisiin asusteisiin ja reunustamaan esimerkiksi neulepaidan tai -takin helmaa ja hihansuita.

Langan tiedot

90 % villa, 10 % polyakryyli
50 g = 25 m
puikkosuositus 7 mm
neuletiheys 11 s x 12 krs = 10 cm
käsinpesu

Sirdar Dune

Sirdar Dune on hauskan näköinen lanka: ohuehkon peruslangan seassa on muutaman sentin välein suorakaiteen muotoisia palikoita.

Hauskasta ulkoasustaan huolimatta lanka on hidasta ja hankalaa neuloa: palikat jäävät helposti silmukoihin kiinni, joten silmukkaa pitää usein suurentaa ennen varsinaista silmukan neulomista. Kokemuksen karttuessa neulominen alkaa sujua paremmin, mutta tarttumisongelmaan en vielä keksinyt ratkaisua.

Lanka sopinee parhaiten huiveihin tai toppeihin. Värikartassa on kymmenkunta melko hillittyä sävyä. Yksivärisen valkoisen ja mustan lisäksi on kaikki tavallisimmat värit kirjavina versioina.

Langan tiedot

100 % nylon
50 g = 100 m
Puikkosuositus 5,5 mm
Neuletiheys 19 s / 10 cm
Vesipesu 40 C

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta - Colinette Fandango, Marks & Kattens Carat

Taija Elo - Crystal Palace Yarns Blippity, Crystal Palace Yarns Popcorn, Crystal Palace Yarns Squiggle

Hanna-Kaisa Lammi - Di.Ve Carioca, ONline Linie 43 Punta, ONline Linie 129 Logo, Schachenmayr nomotta Scala, Sirdar Dune

Suvi Heikkilä - Gjestal Perle, Regia Pompon, SandnesGarn Chili, Schoeller + Stahl Toy hit, Schoppelwolle Schäfchenwolle

Johanna Koski - Novita Jive

Kiitokset

Coats Opti Crafts

lahjoitti testattavaksi Regia Pompon -langan

lahjoitti testattavaksi Crystal Palacen langat Blippity, Popcorn ja Squiggle

Lankamaailma Nordia

lahjoitti testattavaksi Schoppelwolle Schäfchenwollen, Gjestal Perlen ja Marks & Kattens Caratin

Ulla 01/09 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turhat turinat

Eri kirjoittajia:
Amigurumit

Eri kirjoittajia:
Leikkisät langat

Eri kirjoittajia:
Leluja neuloen - johdatus neulelelukirjojen maailmaan

Suvi Heikkilä:
Neuleita miehelle

Marjut Katajala:
Pääkirjoitus

Marjut Katajala:
Wien on aina Wien

Jussi Katajala:
Maltan laama

Eeva Saviranta:
Sukkia

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.