Ulla 01/16

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Tuin turinat »

Koiran asut pakkasille ja pukujuhliin »

Uusia punos- ja nauhalankoja »

Uusia villa- ja sekoitelankoja »

Kesäisiä uutuuslankoja »

Johanna Halonen

Johanna Halonen on virkannut ja neulonut nelivuotiaasta lähtien. Perheen tekemällä pitkällä kesälomamatkalla nyherretyn ensimmäisen sipulipussin jälkeen on syntynyt kaikkea tarpeellista suuritöisistä pitsimekoista pehmeisiin pyyhkeisiin virkaten, koukuten ja neuloen käsin tai neulekoneella. Hän on aina haaveillut käsitöistä ammattina, mutta hankkii edelleen leipänsä opettajana. Kotona on laatikoittain lankoja ja kuusi enemmän tai vähemmän käyttökuntoista neulekonetta.

Johannan Mekkola-blogi löytyy osoitteesta http://mekkolassa.blogspot.fi/ ja Facebookista. Hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Doresu.

Saniaispipo »

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Uusia villa- ja sekoitelankoja »

Kesäisiä uutuuslankoja »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Neulemestariksi käsikirjan neuvoin »

Virkattuja eläimiä ja elämäntarinoita »

Uusia punos- ja nauhalankoja »

Uusia villa- ja sekoitelankoja »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Pakastaa, ei pakasta »

Villasukkamyyttejä ja -perinteitä »

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Tukkajumala »

Uusia punos- ja nauhalankoja »

Uusia villa- ja sekoitelankoja »

Satu Kivikangas

Satu oli peruskoulun tekstiilityön tunneilla se, joka sai nyhersi, mittasi, purki ja nyhersi vielä vähän lisää. Valmista tuli yhden työn verran siinä ajassa, kun muut päättelivät kolme. Neulominen jäi yläasteen jälkeen, kunnes esikoista odottaessa iski pakonomainen tarve tarttua puikkoihin. Viimeiset kymmenen vuotta Satu on neulonut ahkerasti eikä loppua näy. Sadun blogin löytää osoitteesta: www.sadunlangoilla.blogspot.com

Anja »

Lina Knits

Lina (suomalaisittain ihan vain Pauliina) on harrastanut neulomista oikeastaan aina. Omia malleja pyörii mielessä enenevin määrin ja niitä toteutetaan kun aikaa löytyy. Lina pitää Lina Knits -podcastiä YouTubessa ja podcastillä on myös oma Ravelry-ryhmänsä. Instagrammista Lina löytyy nimellä @linaknits.
Sähköpostiosoite on linafin@gmail.com

All the way home »

Maija Koskinen

Maijan neulomisharrastus alkoi isoäidin opastuksella jo alle kouluikäisenä. Siitä saakka neulominen ja langat ovat olleet osa Maijan elämää.

Neuleistaan Maija kertoo ooluenajiam -blogissaan.

Neidonkyynelpipo »

Shadow wrap, lyhennetyt kerrokset »

Maria Saarinen

Maria oli peruskoulussa teknisissä töissä, mutta alkoi reilun 10 vuotta sitten neuloa. Sittemmin hän on myös värjännyt lankaa ainakin seitsemän vuotta, kehrännyt jokusen vuoden ja opiskellut vaatetusalan artesaaniksi. Maria inspiroituu väreistä, raidoista, musiikista, popkulttuurista ja katumuodista. Yksinkertaiset neuleet ovat parhaita! Maria neuloo yleensä ohjeista lähinnä pitsihuiveja ja muuten vähintään soveltaa yli puolet.

Marian blogi päivittyy epäsäännöllisen säännöllisesti osoitteessa http://yarngrimoire.blogspot.fi/

Oh! You pretty things »

Eeva Turkka

Eeva oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan ja löytyy Ravelrystä nimimerkillä zeska.

Talviaurinko »

Uusia punos- ja nauhalankoja »

Kesäisiä uutuuslankoja »

Vi0let

Vi0let on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Kirja koukkuamiseen koukuttuneille »

Uusia punos- ja nauhalankoja »

Tiina Väätäinen

Tiina Väätäinen innostui neulomisesta lukiossa. Sen jälkeen langat ovat vieneet mukanaan ja kiinnostus laajentunut langanvärjäykseen ja kehräämiseen. Neulomisharrastuksestaan Tiina kertoo Lankatarha-blogissaan.

Kinos »

Uusia villa- ja sekoitelankoja »

Kesäisiä uutuuslankoja »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Reeta Huhtala
  • Tiina Väätäinen

Latojat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Karoliina Härkönen-Clive
  • Maija Koskinen
  • Piia R
  • Mervi Turunen
  • Eeva Turkka
  • vi0let

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.