ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Ullan 03/05 tekivät

 
 

DistantKnitter

Distant Knitter on neuloja, jonka harrastus on saanut uutta tuulta virtuaalisten kohtalotovereiden löydyttyä. Kohtuus on ajoittain kaukana, kun hän käyttää kaiken liikenevän ajan neulomiseen, ja nyttemmin myös neuleiden suunnitteluun! Distant Knitterin neulomisesta ja neulomiseen liittyvästä elämästä voit lukea hänen blogistaan.

Rag doll -pipot »

Tassu-sukat »

Joustimo-säärystimet »

 

Pertti Jarla

Mies Ullan sarjakuvan takana on syntynyt v.1971 ja piirtänyt mm. Pahkasikaan. Tutustu taiteilijaamme hänen kotisivuillaan!

Nurja puoli »

Ota yhteyttä Perttiin: pertti.jarla @ welho.com

 

Jussi Katajala

Jussi on tietoliikenneinsinööri ja kohta valmis DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Vaimoni on kirvesmurh... neulebloggaaja »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Kollinroikale »

Linnea-takki ja mekko »

Regina-palmikkopaita »

Syksy on lämpimien neuleiden aikaa »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

 

Johanna Koski

Johanna on neulonut 6-vuotiaasta saakka, reilut 20 vuotta. Hän osasi neuloa ennenkuin oppi lukemaan. Enempi vähempi koko ajan on jokin neule kesken, mieluisammat neuleet ovat mahdollisimman haastavia; kirjoneuleita, palmikoita... Aika menee tällä hetkellä helmitöiden parissa, neuloessa ja tilkkutöitä tehdessä ja opettaessa. Kaikenlaiset käsityöt on lähellä sydäntä, mitä Johanna ei osaa, sen hän opettelee.

Amimono-huivi »

Ota yhteyttä Johannaan: johanna_koski @ yahoo.com

 

 

Anne Mäki-Puhtila

Anne innostui käsitöistä jo ala-asteella, ja pikkuhiljaa käsillä tekemisestä tuli jokapäiväinen harrastus. Ensimmäisten lasten synnyttyä reilu kymmenen vuotta sitten Anne neuloikin villavaatteet koko ystäväpiirin lapsille.

Muutaman hiljaisemman (=vain yksi työ kesken) vuoden jälkeen käsityöharrastus pääsi taas valloilleen, kun äitiyslomalla netistä löytyivät neulonta- ja virkkauslistat sekä käsityöblogit. Lankavarastot paisuvat ja joskus syntyy jotain valmistakin. Käsitöiden lisäksi aika kuluu siivillä lokakuussa 2004 syntyneen Tinjan sekä kahden koululaisen kanssa touhutessa, loppu vapaa-aika meneekin netissä surffaillessa tai kirjan parissa.

Helmi-myssy »

Annen töitä voi käydä kurkkimassa Annen käsityöblogissa ja yhteyttä voi ottaa sähköpostilla muro73 @ gmail.com.

 

 

Ninni

Ninni on neulonut aktiivisesti kesästä 2004 lähtien. Kouluaikoina hän oppi neulonnan perusteet ja neuloi muutamat lapaset ja Barbien vaatteita.

Neulontaharrastus virisi uudelleen isoäidin poismenon jälkeen. Ninni koki, että jonkun on jatkettava hänen mammansa jälkeen suvun neulojana. Neulonta on ollut siis surutyötä ja osin myös terapiaa masennussairautta vastaan. Neulominen on tuonut hänen elämäänsä paljon iloa ja innostusta. Neuleitaan Ninni esittelee Ninnin neuleet -blogissaan.

Ninni suunnittelee kaikki neulemallinsa itse. Eniten neuleita syntyy omille lapsille, Mimosalle ja Luukakselle, mutta jonkin verran hän tekee myös tilaustöitä ja lahjatöitä. Ninnin muita harrastuksia ovat maalaaminen, laulu, pianonsoitto, ruoanlaitto, leivonta, kirjoittaminen ja korujen tekeminen.

Lady of the Night -toppi ja kolmiohuivi »

Leena-Maija Raitila arvostaa laatua ja perinteitä »

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Punahilkka-poncho »

Palmikkokämmekkäät »

Huurre-hattu »

Lyyra-sukat »

Kolmen puikon päättely »

Sukan neulominen kärjestä ylöspäin »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

Johanna Pajakoski

Johanna on neulonut vaihtelevalla aktiivisuudella 8-vuotiaasta lähtien. Viime vuonna juhlittiin jo 20-vuotistaiteilijajuhlaa! Pehmolelujen kaulahuiveista Johanna on siirtynyt jo hieman vaativimpiin malleihin, mutta ahkeralla junamatkustajalla on aina tekeillä myös jokin yksinkertainen ja aivoton työ kassissa kuljetettavaksi. Myös suuri osa helpoista ylösalaisinneuleista on syntynyt junassa maisemia katsellessa!

Kemijoki-paita »

Ota yhteyttä Johannaan: ulla @ ullaneule.net

 

 

Tuulia Salmela

Tuulia on toistaiseksi San Diegon lämmössa vaikuttava käsityöharrastusten moniottelija. Neulomista hän on harrastanut yli 10 vuotta. Tuulia suunnittelee suurimman osan neuleitaan itse, ja neuleissa tärkeintä on pidettävyys ja käytännöllisyys.

Ailin lapaset »

 

Sanna Suvanto

Väkerrettyään aikansa punaista akryylilankaa hikisissä lapsenkäsissä Sanna oppi neulomaan mummin ja äidin esimerkin innoittamana. Harrastus on jatkunut jo yli 20 vuotta ja akryylilanka on sittemmin vaihtunut erityisesti villalankoihin. Kirjoneuleet ovat kovasti sydäntä lähellä ja niitä on mukava neuloa, mutta siitä huolimatta Sanna tykkää eniten pitää yksivärisiä palmikkoneuleita. Neuleharrastuksen enemmän ja vähemmän innostuneina kohteina ovat kaksi- ja nelijalkaiset ystävät. Oma lempineule on peräisin vuodelta 1991.

Himoshoppaajan ei-niin-salainen vinkkilista »

 

 

Susanna V.

Susanna on 27-vuotias espoolainen, joka nauttii vakavasta lankariippuvuudestaan ja käyttää kaiken liikenevän aikansa neulomiseen. Puikkojen kilinää kuuntelee myös kaksi pientä lasta, vauva-arjen ja harrastusten yhteensovittaminen vaatii välillä järjestelyjä.

Vapaa-ajalla Susanna kirjoittelee blogiinsa Susannan käsityöt ja hoitaa Neuleyhdistys Ullan jäsenasioita.

Joyride-huivi »

 

Terde

Terde on kutonut teini-iästä lähtien eli siitä hetkestä kun alkoi paremmin ymmärtämään kaiken villaisen hyvän päälle. Kutominen tosin oli unholassa välillä vuosikausia ja sen uudelleen löytymisen jälkeen häntä ei ole kahta kertaa tarvinnut käskeä puikkoihin tarttumaan. Kutomismottona hänellä onkin: "ensin lanka ja sitten inspis", mitä käytännössäkin todistavat kotona olevat lankavuoret sekä alati kasvavien neulekirjojen pino.

Kutomisharrastuksestaan hän kertoo enemmän blogissaan www.terde.net

Köyhät lapsiperheet »

Ota yhteyttä Terdeen: kilkattaja @ luukku.com

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja.

Pihlajanmarjat-setti »

Kysymykset Pialle Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläisen intohimo on käsityöt ja varsinkin neulominen. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itsesuunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien itsesuunniteltuja ohjeita on syntynyt paljon. Marja opiskelee Lappeenrannassa diplomi-insinööriksi ja neuleet kulkevat mukana myös luennoilla.

Kuurankukka-lapaset »

Auringonlasku-lapaset »

Huovutetut hahtuvalapaset »

 

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

DistantKnitter

Pertti Jarla

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Johanna Koski

Anne Mäki-Puhtila

Ninni

Kristel Nyberg

Johanna Pajakoski

Tuulia Salmela

Sanna Suvanto

Susanna V.

Terde

Pia Tuononen

Marja Venäläinen

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.