ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Vaimoni on kirvesmurh... neulebloggaaja

 

Suomalaista blogimaailmaa on viime aikoina järisyttänyt Jere Majavan tutkimus, jonka mukaan Suomen blogosfäärissä on havaittavissa selvä kahtiajakautuminen. Muiden blogien klusterin rinnalla on neuleblogien muodostama klusteri, jonka keskipisteessä on blogi nimeltä Suomalaiset neuleblogit.

Tämä on suuri tieto Suomen blogimaailmalle, mutta pieni ihmiskunnalle. Helsingin Sanomissakin on havahduttu huomaamaan, että ”webissä on niinku jotain blogeja”. Jopa legendaarisen Pihtiputaan mummon kissaa asia kiinnosti hetken aikaa, mutta havaittuaan, ettei tiedossa ole makupaloja, kissa palasi uuninpankolle nukkumaan. Pihtiputaan mummo puolestaan jatkoi sukkien neulomista lapsenlapsilleen.

Se, jolla on ymmärrystä, voi Blogilistan avulla laskea neuleblogien luvun. Se on tällä hetkellä 52. Mitä tämä merkitsee tavalliselle bloggaajalle? Onko tämä lopun alku? Eikö pian kukaan muu voi blogata kuin se, jonka blogissa on Suomalaiset neuleblogit -linkki? Dan Brown ei ole ainakaan vielä ryhtynyt kirjoittamaan kirjaa neuleblogeista, joten Mohairmageddon tuskin on lähellä.

Onko blogosfäärin polarisoitumisella sitten jotain merkitystä postmodernille ihmiselle? Historiaan perehtyneet näkevät blogosfäärissä selvän paralleelin kylmälle sodalle. Aatteellisesti ryhmittyneissä neuleblogeissa voi halutessaan nähdä muinaisen Varsovan liiton kuvajaisen. Neuleblogien ja vapaan maailman blogien välillä on villaesirippu, jonka yli ainoastaan harvat uskaltavat linkittää. Pelko ja 100 g villalankakerä tungettuna kurkkuun tukkivat ihmisten suun.

Miksi juuri neuleblogit? Miksei muiden blogityyppien ympärille ole kehittynyt samanlaista klusteria? Blogilistan mukaan kategoriaan ”elämä” kuuluu 253 blogia. Jokainen elää kuitenkin suomalaiseen tapaan omaa elämäänsä, korkeintaan katsotaan salaa verhojen takaa mitä naapuri oikein puuhaa siellä blogissaan. Musiikkiblogeja on 119, mutta yhteistä säveltä ei ole löytynyt. Kategoriaan ”Helsinki” kuuluu 58 blogia, mutta suurkaupungin sykkeessä blogit eivät kohtaa toisiaan eivätkä Helsinki-blogit linkitä kehä III:n takaa oleviin landeblogeihin. Oikea ja tylsä selitys lienee luultavasti se, että neulojat vain ovat sosiaalisempia kuin muut ihmisryhmät. Kiinnostavampi selitys on se, että taustalla on salaliitto, joka tähtää maailmanvalloitukseen.

Pitäisikö tästä neuleblogien lukumäärän valtavasta kasvusta huolestua? Onko nykyihmisen elämässä jotain vialla, kun ihmiset pakenevat todellisuutta neuleblogien maailmaan? Mikä saa päältä päin normaalilta näyttävän ihmisen neulomaan ja bloggaamaan neulomisesta? Aiheuttaako neulebloggaus painetun median kuoleman?

Mistä minä tietäisin. Pihtiputaan mummon kissakin lähti hiirijahtiin eikä kommentoinut asiaa sen enempää. Toisaalta on varmaan parempi, että neulojat vaan bloggaavat, eivätkä vetelehdi yötä myöten kaupungilla aiheuttamasta pahennusta ja pistelemässä ihmisiä sukkapuikoilla.

Teksti:
Jussi Katajala

Lisää Jussista

-

Artikkelit

Marjut Katajala:
Syksy on lämpimien neuleiden aikaa

Sinkkuneulojatar -
The Edge of Reason

Terde:
Köyhät lapsiperheet

Ninni:
Leena-Maija Raitila arvostaa laatua ja perinteitä

Sanna Suvanto: Himoshoppaajan ei-niin-salainen vinkkilista

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.