ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Neuleohjeet

 

Kemijoki-paita

Johanna Pajakosken Kemijoki-paita on käyttäjänsä toiveiden täyttymys. Neule on niukkalinjainen ja hyvin pelkistetty, mutta paidassa on kuitenkin juju: hihojen sporttiset pystyraidat. Toiveena oli myös talvipakkasilla lämmittävä neule, joka ei olisi hirveän paksu ja raskas. XL-kokoisen villapaidan neulominen tuntui välillä rankalta, mutta lopputulos kyllä palkitsi tekijänsä.

 

Kollinroikale

Eikö miehesi anna ottaa vielä yhtä kissaa? Puuttuuko neuleblogistasi ihan kokonaan blogikissa? Haluatko helppohoitoisen, mutta suloisen pörröisen kissan? Neulo itsellesi oma kollinroikale (tai elegantti kissalady) Marjut Katajalan blogikissojen Minin ja Maxin tapaan.

 

Lady of the Night -toppi ja kolmiohuivi

Ninnin Lady of the Night -juhlatoppi on helppotekoinen ja se valmistuu nopeasti 8 mm puikoilla. Monisävyistä Vihreän Vyyhdin OnLinen Flair- tikapuulankaa saat monessa upeassa väriskaalassa. Neulos on erittäin joustavaa ja kauniisti laskeutuvaa ja topin malli sopii monelle vartalotyypille. Kuvat eivät anna oikeutta Flair-langan kauniille kiillolle ja sen sileydelle ja pehmeydelle. Samasta langasta neulot myös nopeasti pienen kolmionmallisen asustehuivin.

 

Linnea-takki ja mekko

Linnea-takki ja mekko valmistuivat lahjaksi Marjut Katajalan kaverin vastasyntyneelle tyttärelle, koska hänelle piti keksiä jotain älyttömän söpöä - ja mikä olisikaan söpömpää kuin pinkki väri, sydänkuviot ja nirkot? Setti sai nimensä tytön toisen nimen mukaan.

Pihlajanmarjat-setti

Pia Tuonosen syksyiset pihlajanmarjan sävyiset asusteet ovat nopeat neuloa kaksinkertaisella langalla ja kirjava hapsulanka tekee niistä iloisen värikkäät.

 

Punahilkka-poncho

Kristel Nybergin hupullinen Punahilkka-poncho valmistuu nopeasti paksusta villalangasta. Työ tehdään helmasta kaula-aukkoon pyöröneuleena, yläosa ja huppu neulotaan tasona. Miehustan ja hupun reunuksen punoskuviota lukuunottamatta työ on sileää neuletta.

 

Regina-palmikkopaita

Syksyn uusi Aino-lanka houkutteli Marjut Katajalaa heti kauppoihin tultuaan ja sen kaikki värit olivat herkullisia. Tällä kertaa Regina-palmikkopaidaksi päätyi sininen Aino, koska Marjutin mies vihjaili sen sopivan hänen silmiensä väriin, mutta yhtä hyvin paidan olisi voinut tehdä punaisesta, oranssista, lilasta, vihreästä...

Huiveja

Amimono-huivi

Johanna Kosken Amimono-huivi syntyi oikeastaan Fifin suosion innoittamana. Tämä on muunneltu versio Fifistä ja koetan innoittaa tällä muitakin suunnittelemaan neuleita.

Huivin nimi on japania ja tarkoittaa neulomista.

 

Joyride-huivi

Susanna V. osti Colinetten Graffiti-lankaa käsityömessuilta, koska väri oli aivan hurmaava ja lanka tuntui ihanalta. Monta päivää hän pyöritteli vyyhtejä käsissääni miettien, mitä ihmettä niistä tekisi. Langan kierteisyys ja paksuus vaihtelee suuresti, ja Susanna halusi keksiä sellaisen mallin, jossa pinta pääsee näyttämään kaikki puolensa. Näin syntyi tämä erittäin helppotekoinen kaulahuivi. Ilmavuudestaan huolimatta se lämmittää varmasti paukkupakkasillakin. Nimi Joyride tuli heti mieleen, niin mukavaa tätä oli neuloa!

 

Hattuja, myssyjä, pipoja

Huurre-hattu

Neulo pörröisestä angorasekoitteesta tai esimerkiksi alpakkalangasta Kristel Nybergin suunnittelema hauskan näköinen ja lämmin Huurre-hattu. Huovutettu pinta pitää viiman loitolla, ja pää pysyy lämpimänä vaikka talvipakkasillakin. Kokeile rohkeasti erilaisia materiaaleja tai yhdistä värejä, niin saat varmasti persoonallisen päähineen!

 

Helmi-myssy

Anne Mäki-Puhtila halusi tehdä ystävänsä vastasyntyneelle vauvalle myssyn, jota voisi pitää myös talvella kypärämyssyn kanssa. Hänen mielessään oli selkeästi malli, jossa on vähän pitsiä, reunassa röyhelöä ja lankana konepestävä villa. Koska tällaista ohjetta ei pikaisella haulla löytynyt mistään, hän päätti suunnitella sellaisen itse. Helmi-myssyn nimi on johdettu Tinjan sukunimestä, ja se kuvaa myös kivasti pientä tyttövauvaa.

 

Ragdoll -pipot

Näihin DistantKnitterin pipoihin saat käytettyä varastoistasi ns. double knit -paksuiset langat nopeasti! Ragdoll-pipot on neulottu kaksinkertaisella langalla, ja värit vaihtuvat satunnaisesti. Lopputulos muistuttaa räsynukkea, siitä nimi. Voit yhdistellä mieleisesi pipon annetuista reunan ja päälaen ohjeista, käyttäen reikäraitaa, tehden yksivärisen tai monivärisen pipon, säännöllisellä tai epäsäännöllisellä raidoituksella, aivan kuin itse haluat!

 

Lapasia

Ailin lapaset

Ailin lapaset ovat saaneet inspiraationsa ja nimensä Tuulia Salmelan miehen edesmenneeltä mummilta. Mummi sai joululahjaksi lapaset, joissa oli muunnelma näiden lapasten mallineuleesta. Kuvioneule on todella yksinkertainen ja se on kulkeutunut lahjoina sukulaisille ja tutuille helppoutensa ja monikäyttöisyytensa vuoksi. Paksusta langasta neulottuna nämä lapaset suojaavat kovemmiltakin pakkasilta, ja valmistuvat viikonlopussa vaikka pukin konttiin!

 

Auringonlasku-lapaset

Toiset pitävät paksuista lapasista ja toiset ohuista. Nämä Auringonlasku-lapaset ovat ohuet mutta kirjoneuleesta johtuen silti lämpimät ja pirteät värit lämmittävät mieltä. Inspiraation lapasiin Marja Venäläinen sai Korian tehtaanmyymälässä, jossa Floricalla oli neulottu mallitilkkuun jonkinlainen pallokuvio. Lapasiin hän valitsi toisiinsa sointuvat värit ja sommitteli oman pallokuvion, joka tuo mieleen laskevan auringon. Valitse lankavarastostasi sopivat värit omaan auringonlaskuusi.

 

Huovutetut hahtuvalapaset

Hahtuvasta voi tehdä muutakin kuin vaippahousuja, vaikkapa lapasia. Marja Venäläisen huovutetut hahtuvalapaset ovat lämpimät ja pitävät myös tuulta. Hahtuva sisältää lampaan rasvaa, joten se myös hylkii likaa. Huovutuksesta huolimatta lapaset ovat pehmeät. Näissä peruslapasissa on useita kokoja ja lisäksi vinkkejä koristelua ja muutoksia varten.

 

Kuurankukka-lapaset

Toiset pitävät ohuista lapasista ja toiset paksuista. Marja Venäläisen Huovutetut Kuurankukka-lapaset ovat paksut ja lämpimät. Vaalea jäänsininen ja valkoinen huovutuksessa pörrööntyvä lanka toivat mieleen talven pakkaset ja kädenselkämykseen ommeltu kukka antoi lapasille nimen. Lapaset valmistuvat paksusta langasta ja paksuilla puikoilla nopeasti.

 

Palmikkaat

Kristel Nybergin palmikkaat eli palmikkokämmekkäät syntyivät ylijäämäkerästä Ainoa. Hänellä eivät yleensä palele sormet vaan ranteet, joten kämmekkäissä on hieman tavallista lapasta pidemmät varret, mutta sormet sen sijaan jäävät lähes kokonaan paljaiksi. Palmikkojoustin on helppoa neuloa ja sen joustavuuden ansiosta kämmekkäät istuvat hyvin sekä kapeaan että leveään käteen.

 

Sukkia

Joustimo-säärystimet

Syksyn tullen on tarvetta lämmittävien säärystimien ohjeelle. DistantKnitterin Joustimo-säärystimet on tehty raidoittaen jämälangoista, mutta käytä mielikuvitustasi ja lankavarastoasi ja neulo persoonalliset säärystimet, joita voi yhtä lailla käyttää hihoina! Ohjeessa annetaan lasketut silmukkamäärät myös kahdelle muulle langalle, voit siis valita kolmesta eri langantiheydestä.

 

Lyyra-sukat

Kristel Nybergin lyyrakuvioisten sukkien juju on se, että sukat neulotaan kärjestä kohti sukan suuta. Jos tekniikka on outo, voit katsoa ensiavuksi tämän numeron neuvot-osiossa olevaa ylösalaisinsukan perusohjetta. Varsi on tavallisen joustimen asemesta vaihteeksi pitsipalmikkojoustinta.

 

Tassu-sukat

DistantKnitterin Tassu-sukat syntyivät sukkavaihtoprojektin tuloksena. Vastaanottaja toivoi lyhytvartisia sisäsukkia. Lankavarastossa oli yksi kerä Kitten Mohairia, josta tulisi lämpimät sukat. Langan kulutuksenkestävyys oli epäselvää, mutta kevyemmälle kulutukselle joutuviin sisäsukkiin se varmasti kelpaisi. Sukkien päällä on joustinta ja lyhyessä varressa ristiin neulomalla tehtyjä pikkupalmikoita.

 

 

Ohjeet

Tuulia Salmela:
Ailin lapaset

Johanna Koski:
Amimono-huivi

Marja Venäläinen:
Auringonlasku-lapaset

Anne Mäki-Puhtila:
Helmi-myssy

Marja Venäläinen:
Huovutetut hahtuvalapaset

Kristel Nyberg:
Huurre-hattu

DistantKnitter:
Joustimo-säärystimet

Susanna V:
Joyride-huivi

Johanna Pajakoski:
Kemijoki-paita

Marjut Katajala:
Kollinroikale

Marja Venäläinen:
Kuurankukka-lapaset

Ninni:
Lady of the Night -toppi

Marjut Katajala:
Linnea-takki ja mekko

Kristel Nyberg:
Lyyra-sukat

Kristel Nyberg:
Palmikkaat

Pia Tuononen:
Pihlajanmarjat-setti

Kristel Nyberg:
Punahilkka-poncho

DistantKnitter:
Ragdoll-pipot

Marjut Katajala:
Regina-palmikkopaita

DistantKnitter:
Tassu-sukat

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.