Ulla 02/15

Vaahtopää

Puuvillainen nauhalanka pääsee oikeuksiinsa yksinkertaisessa pidennetyin silmukoin neulotussa pintaneuleessa. Vaahtopää-huivi sai nimensä pintaneuleesta, jota Barbara Walkerin mallineulekirjassa kutsutaan nimellä Seafoam Pattern.

Lanka ja langan menekki

Novita Rytmi (100 % puuvillaa; 50 g / 70 m), 250 g vihreää (839)

Neuletiheys

Noin 12 s ja 16 krs pintaneuletta = 10 cm

Tarkalla neuletiheydellä ei ole merkitystä. Koska langankiertotekniikat ovat erilaisia, myös kerrostiheys saattaa vaihdella merkittävästi.

Puikot

7 mm tai käsialan mukaan

Koko

Huivin pituus noin 160 cm, leveys noin 27 cm

Yksi kerä ohjeessa käytettyä lankaa riittää hieman yli 30 cm:n huivia. Huomioi tämä, jos haluat pidentää tai lyhentää huivia.

Ohje

Luo 42 s ja neulo 1 krs o. Aloita sitten pintaneule kaavion mukaan: neulo reunasilmukka o, toista punaisella merkittyä mallikertaa, kunnes kerroksella on jäljellä 1 s, neulo reunasilmukka o.

Huom! Kerroksilla 4 ja 8 neulo muut s:t o, mutta pudota kaikki langankierrot puikolta neulomatta niitä. Silmukkamäärä palaa alkuperäiseen ja langankierroista vapautuva lanka pidentää langankiertojen välissä neulotut s:t.

Nauhalangan päätteleminen siististi voi olla vaikeaa. Vaihda kerää mieluiten aina työn reunassa.

Toista pintaneuletta, kunnes huivi on halutun mittainen ja olet viimeksi neulonut kaavion kerroksen 4 tai 8. Neulo vielä 2 krs o ja päätä sitten kaikki s:t löysästi. Ota huivia mitatessasi huomioon, että aina oikein -pintaneule venyy voimakkaasti pingotuksessa.

Viimeistely

Kastele huivi läpikotaisin. Venytä huivia niin, että pidennetyin silmukoin neulottu pintaneule aukeaa kunnolla. Levitä tasaiselle alustalle kuivumaan. Päättele langanpäät.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Kristel Nyberg

Lisää Kristelistä

Ulla 02/15 - Ohjeet

Johanna Halonen:
Heather-huivi

Reeta Huhtala:
Dyyni

Reeta Huhtala:
Leppä

Kristel Nyberg:
Langmuir

Kristel Nyberg:
Tossukat

Kristel Nyberg:
Vaahtopää

Eeva Saviranta:
Kásos

Eeva Saviranta:
Skilla

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.