ARTIKKELIT OHJEET ARKISTO ULLAKKO INFO ULLABLOG

Magic Loop -tekniikka

 

Teksti ja kuvat:
Marjut Katajala

Lisää Marjutista

-

Artikkelit ja neuvot

Niina Hakkarainen:
Palmikkoja ilman apupuikkoa

Marjut Katajala:
Ulla uudistuu

Jussi Katajala:
Tarkastuskäynti

Katja Kvintus:
Novitan kevätlangoissa farkkusävyjä ja eksoottisia uutuuksia

Puputsi:
Lankakauppasuunnistuksen peruseet - lankakauppavinkkejä Tukholmasta

Tuulia Salmela:
Neuleen yhden kerroksen korjaaminen

Eeva Saviranta:
Ensimmäisiä askelia neulekuvaukseen

Eeva Saviranta:
Onteloneule

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Magic Loop -tekniikan avulla voit neuloa pyöröneuletta "liian pitkällä" pyöröpuikolla tai kun sukkapuikot eivät ole saatavilla. Tekniikka soveltuu esim. sukkien tai hihojen neulomiseen.

Huomaa, että kaikki pyöröpuikot eivät sovellu tähän tekniikkaan, vaan että pyöröpuikon kaapelin on oltava joustava ja riittävän pitkä, jotta se taipuu helposti magic loop- tekniikan vaatimille lenkeille.

Ohjeen kuvissa olen käyttänyt Addin 80 cm pyöröpuikkoa. Lankana on Novita Wool, ja silmukoita on 30.

Ohje on kirjoitetty oikeakätiselle.

Luo silmukat tavalliseen tapaan

Luo silmukat tavalliseen tapaan. Itse luon silmukat ristikkäin kahdelle puikolle, mutta voit luoda silmukat myös yhdelle puikolle tai neuloen, mikä tapa sinua eniten miellyttääkin.

Jaa silmukat kahteen ryhmään

Neulo ensimmäinen kerros tasoneuleena. Kun olet neulonut puolet silmukoista (esimerkissä 15 silmukkaa), vedä oikean käden puikkoa niin, että pyöröpuikon kaapeli muodostaa lenkin sekä neuleen vasemmalle että oikealle puolelle. Näin silmukat jakaantuvat kahteen ryhmään (esimerkissä 15 + 15 silmukkaa). Neulo kerros loppuun.

Voit myös neuloa koko kerroksen tasona ja jakaa silmukat ryhmiin vetämällä pyöröpuikon kaapelin silmukoiden välistä sen jälkeen, kun olet neulonut koko kerroksen.

Neulo silmukkaryhmä kerrallaan

Kun olet neulonut kerroksen loppuun, vasemman käden puikko on vapaa. Siirrä taemman eli seuraavaksi vuorossa olevan silmukkaryhmän silmukat puikon kärkeen. Nyt neuleen vasemmalla puolella on pyöröpuikon kaapelin muodostama lenkki.

Vedä sen jälkeen oikean käden puikkoa niin, että pyöröpuikon kaapeli muodostaa lenkin myös neuleen oikealle puolille. Katso, että lenkissä on tarpeeksi väljyyttä, että voit jatkaa neulomista, mutta älä vedä liikaa, ettei vasemmanpuoleinen lenkki katoa.

Jatka neulomista ja yhdistä neule pyöröneuleeksi.

 

Neulo puikolla oleva silmukkaryhmä. Muista kiristää lankaa kerroksen alussa, ettei yhdistämiskohtaan jää pitkää langanjuoksua.

Kun olet neulonut silmukkaryhmän, olet jälleen samassa tilanteessa kuin tämän kohdan alussa. Siirrä taas silmukat vapaana olevan vasemman käden puikon kärkeen ja muodosta lenkki myös neuleen oikealle puolelle. Neulo seuraava silmukkaryhmä.

Toista yllä kuvattuja vaiheita

  1. Neulo silmukkaryhmä.
  2. Siirrä silmukat vasemman käden puikon kärkeen.
  3. Vedä pyöröpuikon kaapeli lenkiksi neuleen oikealle puolelle; jätä samalla lenkki myös vasemmalle puolelle.