Ulla

Ullan 02/07 tekivät

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

Distant Knitter

Niina Hakkarainen

Elina Huhtanen

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Tiina Kovalaine

Katja Kvintus

Anni Laine

Kaarina Lindqvist

Juulia

Meri Markus

Midori

Kristel Nyberg

Puputsi

Tuulia Salmela

Eeva Saviranta

Sirkku Siiskonen

Pia Tuononen

Marja Venäläinen

Tiina Väätäinen

Sari Åström

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Distant Knitter

Distant Knitter on neuloja, jonka harrastus on saanut uutta tuulta virtuaalisten kohtalotovereiden löydyttyä. Kohtuus on ajoittain kaukana, kun hän käyttää kaiken liikenevän ajan neulomiseen, ja nyttemmin myös neuleiden suunnitteluun! Distant Knitterin neulomisesta ja neulomiseen liittyvästä elämästä voit lukea hänen blogistaan.

Eveliinit-sukat »

Pitkät Mutkitellen -sukat »

Pyy pivossa -sormikkaat »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Ulla testaa: bambulangat »

Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ gmail.com

 

Elina Huhtanen

Hukka on itseoppinut neulefriikki, joka ei ole istunut tuntiakaan koulun käsityötunnilla (hän oli niihin aikoihin sitä mieltä, että hänhän ei neitien nyherryksiin rupea). Sitten hän aikuistui ja käsityökärpänen puraisi yhtäkkiä pahemman kerran. Äiti näytti silmukoiden luomisen ja perussilmukat, lopuista on otettu selvää omin päin. Joitakin viimeisimpiä tekeleitä on näytillä Nukkapallo-blogissa.

Neulomiseen ei liikene hurjasti aikaa. Niin rakas terapeuttinen harrastus se silti on, että sille otetaan aika vaikka yöunista, jos ei muuten tunnu ajoissa järjestyvän!

Ulla testaa: bambulangat »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Maailma neulojan kissan silmin »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Jäätelökesä-paita »

Pääkirjoitus: On kesä-Ullan aika »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Tiina Kovalaine

Tiina on neulonut aktiivisesti muutaman vuoden ajan. Tiinaa on tituleerattu käsitöiden moniottelijaksi, neulomisen lisäksi Tiinaa kiinnostavat mm. huovutus, ristipistot, virkkaus, silkkimaalaus ja askartelu.

Kaikenlaiset käsityöjutut ovat lähellä hänen sydäntään, joku työ on aina oltava kesken tai vähintään suunnittelussa. Niihin voi tutustua Tiinan käsityöt -blogissa.

Kiritys-pipo »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiinan.kasityot @ gmail.com

 

Katja Kvintus

Katja Kvintus on neulonut melkein koko ikänsä. Äitiyslomalla hän tutustui neuleblogeihin ja koki herätyksen. Oman blogin kuvitukseksi puikoilta putoilee tasaiseen tahtiin kaikkea pientä ja kivaa, enimmäkseen huiveja ja lasten lapasia (joilla on mystinen taipumus karkailla ja kadota iäksi). Katjan neuleista voit lukea lisää hänen Vikatikkejä-blogistaan.

Dalecarleca-mekko »

Minttumaari-huivi »

 

Anni Laine

Annin satunnainen joululahjasukkien teko muuttui aktiivisemmaksi neulomisharrastukseksi vasta pari vuotta sitten, mutta nyt neuleet ovat lähes kokonaan syrjäyttäneet kirjat työmatka-ajankuluna. Neuleohjeiden kirjoittamisessa Anni on aivan noviisi, mutta vastaa mielellään kysymyksiin ohjeensa outouksista.

Kärhö -liivi »

Yhteydenotot Ullan toimituksen tai Annin neulesivujen kautta. Anni löytyy myös irkistä nimellä Kalma-A.

 

Kaarina Lindqvist

Kaarina on syntynyt Helsingissä 1954 ja asuu nyt Turussa. Kaarina on neulonut paljon nuoruudessaan. Hän joutui luopumaan neulomisesta, kun hartiat eivät sitä kestäneet, mutta nyt hän aloitti neulomisen uudelleen ja juuri sukista, koska villasukat alkoivat loppua kesken. Neulontainnostus heräsi ja nyt hän neuloo lähes joka päivä. Se on hyvää terapiaan työkyvyttömyyseläkkeellä olevalle ja liikuntarajoitteiselle.

Suunnittelu tuli kuvaan vasta tänä keväänä, kun Kaarina huomasi, ettei osannut neuloa aivan mallin mukaisia töitä, vaan tuli halu muuttaa mallia ja suunnitella uutta. Kaarina muita harrastuksia ovat helmet, ristipistot, valokuvaaminen ja kissat.

Kesän Kaarina viettää mielellään mökillä Kuusistossa. Siellä terassilla onkin ihanaa neuloa ja suunnitella kaikkea uutta. Kaarinan neuleista lisää hänen blogeissaan:

http://kaarina54.vuodatus.net/
http://kaarinasworld.blogspot.com/

Teresa-sukat »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Juulia

Juulia on 30-vuotias kahden lapsen äiti ja hän neuloo aina, kun aikaa löytyy. Niistä ja muusta löytyy lisää Juulian väkerrykset -blogista.

Kissamainen pipo »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Meri Markus

Meri on neulonut vasta reilun vuoden. Alkuun ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Tekeleitä voi käydä katselemassa Koipallon puikkotreenit -blogissa.

Blomma -myssy »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

 

Midori

Midori on aloitteleva, mutta sitäkin innokkaampi neuloja, joka on opetellut neulomaan lahjalangan ja Internetin neulontavideoiden avulla. Hänen edistymistään voi seurata Amimonogatari-blogissa.

Ulla testaa: bambulangat »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin
tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin
hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta
neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Itämetsä-poncho »

Kesäheinä-paita »

Neuleen leikkaaminen »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki . fi

 

Puputsi

Laura eli Puputsi on innokas neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä tekeleitään. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä opiskeluun ja töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voi kuitenkin seurata blogista.

Lankakauppasuunnistuksen jatkokurssi - Münchenin lankakauppoja »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

Satu Ruokamo

Satu Ruokamo on pahasti käsitöihin addiktoitunut kotiäiti/artenomi. Neulomisen lisäksi hän harrastaa korujen tekemistä hopeasta ja helmistä, ompelua (erityisesti laukkuja), ja nyt viime aikoina myös virkkausta. Kun happi alkaa loppumaan tai selkä jännittyy liian kyhärään, hän lähtee ulos kävelysauvojen tai polkupyörän kera.

OO-rengas -korusetti »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Tuulia Salmela

Tuulia on toistaiseksi San Diegon lämmössä vaikuttava käsityöharrastusten moniottelija. Neulomista hän on harrastanut yli 10 vuotta. Tuulia suunnittelee suurimman osan neuleitaan itse, ja neuleissa tärkeintä on pidettävyys ja käytännöllisyys.

Leskenlehti-neuletakki »

Istutettu hiha ilman saumoja »

Ota yhteyttä Tuuliaan: tuuliasalmela @ yahoo piste com tai Tuulian omia juttuja -blogista.

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Ulla testaa: bambulangat »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

Sirkku Siiskonen

Sirkku Siiskonen on tekstiili- ja vaatetustekniikan diplomi-insinööri, jonka työpäivät täyttyvät tutkimusinsinöörin tehtävistä. Hänen vapaa-aikansa on kädentaitopainotteinen ja vuosien varrella hän on kokeillut monenlaisia eri tekniikoita ja materiaaleja. Neulomaan hän opetteli äidin opastuksella itse jo ala-asteella, mutta yläasteella taidot karttuivat paremmiksi. Koulussa hän tuli valinneeksi puutyöt, joten käsityötunneilta ei taitoa ole opittu. Hänen käsitöitään voi seurata Lankataivas-blogissa.

Ulla testaa: bambulangat »

Ota yhteyttä Sirkkuun: sire @ iki . fi

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Kaarna-neuletakki »

Kruunupipo »

Reseda-liivi »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Tuula

Tuulan elämään on aina kuulunut käsillä tekeminen. Se on enemmänkin elämäntapa, ei harrastus. Käsitöitä tehdään ajatuksella "jos ei sopivaa mallia löydy, se pitää itse muokata."

Fifipussukka ja -myssy »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläinen on neuleaddikti. Käsityöt ovat hänen intohimonsa, varsinkin neulominen. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itse suunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien ohjeita on syntynyt paljon. Käsitöiden edistymistä voi seurata Lankavarasto-blogissa.

Lehtiköynnös -sukat »

Ulla testaa: bambulangat »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.

 

Sari Åström

Sari on neulonut mummun opettamana jo ennen kouluikää. Vuosien varrella suosituimpia ovat olleet erilaiset neuletakit ja -paidat sekä huivit. Nykyään huiveja, erityisesti pitsihuiveja, valmistuu kiitettävällä vauhdilla, sillä niiden neulomisessa ei tarvitse keskittyä mittojen ja tiheyksien määrittämiseen tai uusien silmukkamäärien laskemiseen.

Harrastamista vauhdittavat pienet lapset: kolmevuotias poika saattaakin tokaista: "Äiti, tuu mun kaa tänne neulomaan!" Ja äitihän tulee. Kädentaidot laidasta laitaan ovat Sarille hyvin tärkeitä. Neulomista, ideointia, materiaalifiilistelyjä ynnä muita kädentaitojen edistymistä voi seurata Sarin Kädentaidot-blogissa.

Lehmus -huivi »

Yhteydenotot Ullan toimituksen kautta.