Ulla

OO-rengas korusetti

 

Ohje ja kuvat:
Satu Ruokamo

Lisää Satusta

-

Ohjeet

Meri Markus:
Blomma-myssy

Katja Kvintus:
Dalecarlica-mekko

Distant Knitter:
Eveliinit-sukat

Tuula:
Fifipussukka ja myssy

Kristel Nyberg:
Itämetsä-poncho

Marjut Katajala:
Jäätelökesä-paita

Pia Tuononen:
Kaarna-neuletakki

Kristel Nyberg:
Kesäheinä-paita

Tiina Kovalaine:
Kiritys-pipo

Juulia:
Kissamainen pipo

Pia Tuononen:
Kruunupipo

Anni Laine:
Kärhö-slipari

Sari Åström:
Lehmus-huivi

Marja Venäläinen:
Lehtiköynnös-sukat

Tuulia Salmela:
Leskenlehti-neuletakki

Katja Kvintus:
Minttumaari-huivi

Distant Knitter:
Pitkät Mutkitellen -sukat

Distant Knitter:
Pyy pivossa -sormikkaat

Pia Tuononen:
Reseda-liivi

Kaarina Lindqvist:
Teresa-sukat

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

OO-settiNämä kevyet kesäkorut on virkattu kiinteillä silmukoilla kumisten o- renkaiden ympärille. Näin Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjassa ohjeen virkattuun kaulukseen ja sitten löysin nämä joustavat renkaat. (Autotarvikeliikkeestäkin voi käsityöihmiselle löytyä siis jotain hyödyllistä...)

O-renkaiden värivalikoima on suppeaakin suppeampi, mutta se ei tässä korusetissä haittaa. Koska renkaat ovat joustavia, korut eivät kaipaa lukkoa. Inspiroidu ja ota virkkuukoukku käteen!

Lanka ja langan menekki

Helmilanka nro 8 (100% merseroitu puuvilla), 1 kerä

Virkkuukoukku

1,25 mm

Tiheys

Tiheydellä ei tässä työssä ole juurikaan merkitystä.

Muut tarvikkeet

O-renkaita: (mitat ovat renkaan ulkohalkaisijoita)

Rannekoruun:
C (13 mm) 9 kpl
D (21 mm) 1 kpl

Kaulakoruun:
A (9 mm) 16 kpl
B (11mm) 13 kpl
C (13 mm) 6 kpl
D (21 mm) 3 kpl

Kaulakoruun lisäksi lasihelmiä: 1 kpl pisara 10 mm, 1 kpl pyöreä tai rondelli 6 mm

(Huom. Edellä olevat o-renkaiden mitat eivät ole välttämättä aivan tarkkoja, koska olen ne itse mitannut tavallisella viivaimella, joten autotarvikeliikkeen myyjä voi pyöritellä silmiään kuullessaan ostoslistasi.)

Koko

Rannekoru n. 17 cm
Kaulakoru n. 48 cm

 

Ohje

Rannekoru

Rannekorussa virkkaa ensin jokaisen renkaan toinen puoli täyteen kiinteitä silmukoita ja pala sitten takaisin alkupisteeseen virkkaamalla renkaiden toiset puolet täyteen.

Oo-setti vaihe

Aloita virkkaamalla kiinteitä silmukoita C-renkaan ympärille. Työnnä välillä virkkausta tiiviimmäksi, jotta rengas varmasti peittyy. Kun olet virkannut renkaan puoleen väliin, ota seuraava C-rengas ja jatka virkkausta sen ympärille.

Lisää renkaita työhön vielä seuraavasti: C, C, C, D, C, C, C, C. Sovita korua ranteesi ympärille ja lisää tai vähennä renkaita tarpeen mukaan. Virkkaa viimeksi lisätty rengas täyteen ja jatka virkkaamalla jokainen rengas täyteen.

Katkaise lanka, jätä n. 30 cm langanpää, jolla ompelet korun renkaaksi. Ole tarkkana, ettei koru mene kierteelle, kun yhdistät korun päitä.

Päättele lopuksi langat.

Kaulakoru

Kaulakorussa virkkaa ensin ulkoreuna niskasta aloittaen, samalla tee roikkuva osa keskelle, sitten virkkaa korun sisäreuna ja lopuksi yhdistä koru renkaaksi.

Virkkaa ensin kiinteitä silmukoita renkaiden puoleen väliin saakka kuten rannekorussakin. Renkaiden järjestys: A, A, A, A, A, B, A, B, A, B, A, B, B, B.

Virkkaa seuraavat kolme rengasta 1-2 silmukkaa yli puolen välin (jotta koru kaartuisi paremmin kaulan ympärille): C, C, D. Lisää työhön seuraavaksi C ja virkkaa siitä ainoastaan yksi kolmasosa (tämä on keskimmäinen rengas).

Nyt on vuorossa korun keskellä oleva roikkuva osa: Lisää D ja C, virkkaa renkaiden puoleen väliin. Lisää B ja virkkaa se täyteen. Virkkaa seuraavaksi äsken lisättyjen C:n ja D:n toiset puolet täyteen. Nyt vuorossa pitäisi olla jälleen keskimmäinen rengas, virkkaa siihen taas vain yksi kolmasosa.

Nyt työ jatkuu peilikuvana, eli lisää D, C, C, virkkaa nämä 1-2 silmukkaa yli puolen välin. Ja virkkaa seuraavat puoleen väliin rengasta: B, B, B, A, B, A, B, A, B, A, A, A, A, A.

Sovita korua kaulaan, ja lisää tai vähennä renkaita tarpeen mukaan. Jatka sitten virkkaamista: Virkkaa viimeksi lisätty rengas täyteen ja jatka siitä taas edelleen virkaten kaikki renkaat täyteen.

Katkaise lanka, jätä n. 30 cm langanpää ja yhdistä sillä koru renkaaksi. Ole tarkkana, ettei koru mene kierteelle. Lisää korun alareunaan helmet painoksi ja päättele kaikki langanpäät.

Vinkkejä

  • Näiden renkaiden kanssa mielikuvitus lähtee liikkeelle: lisää vaikka kiinteiden silmukoiden väliin nirkkoja tai helmiä, tai virkkaa renkaiden ympärille kukan terälehtiä vuorottelemalla kiinteitä silmukoita, puolipylväitä ja pylväitä, tai jollain konstilla voisi rannekorusta tehdä kaksi tai kolmirivisen?
  • Olen käyttänyt o-renkaita menestyksellisesti silmukkamerkkeinä neuletöissä.