Ekstran tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Päivi Eerola

Päivi on harrastanut neulomista koko ikänsä ja ollut mukana myös suomalaisessa netin neulontayhteisössä alusta alkaen. Neulontainnostus on ollut Päivillä kipinä mm. muotoilijan tutkintoon. Päivi konseptoi päivätyökseen sähköisiä palveluita, mutta tarttuu iltaisin villaan, jota kehrää, värjää ja neuloo. Päivillä on sukanneulontaan erikoistunut blogi Sukanvarsi ja englanninkielinen design-neuleiden blogi Kukkilintu.

Rukkaslapaset »

Ota yhteyttä Päiviin: paivi.eerola @ kolumbus.fi

 

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin, tosin vuoden 2008 hän oli urhoollisesti langanostolakossa. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Pertti-sukat »

Ota yhteyttä Suviin: verano.84 @ gmail.com

Tiina Kovalaine

Tiina on neulonut aktiivisesti usean vuoden ajan. Häntä on sanottu käsitöiden moniottelijaksi; neulomisen lisäksi häntä kiinnostavat mm. ompelu, huovutus, ristipistot, virkkaus, silkkimaalaus ja askartelu. Kaikenlaiset käsityöjutut ovat lähellä hänen sydäntään: jokin työ on aina oltava kesken tai vähintään suunnittelussa. Tiinan töihin voi tutustua Käsityöläinen - unelmissaan -blogissa.

Dominotossut »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiinan.kasityot @ gmail.com

 

Laura Lehtinen

Laura Lehtinen eli Puputsi on innokas, mutta laiska neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä omia mallejaan. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voit seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Mummon lapaset »

Neulova Mummo »

Lilia Mankki

Lilia Mankki on kolmen lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja insinööriopiskelija, joka neuloo suurimman osan valveillaoloajastaan.

Maija »

Meri Markus

Meri on neulonut pari vuotta. Alkuun häneltä ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen, niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Merin tekeleitä voi käydä katselemassa Koipallon puikkotreenit -blogissa.

Palatossut »

Nannan tossut »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

 

Mari Mäkelä

Mari on tehnyt käsitöitä aina. Barbien vaatteita hän virkkasi ja ompeli käsin alle kouluikäisenä. Neuleinnostus iski vasta lukion käsityötunneilla. Samoihin aikoihin mielessä alkoi itää ajatus, että käsitöistä voisi saada myös ammatin itselleen. Muutaman mutkan kautta Mari päätyi opiskelemaan tekstiilialaa ja ryhtyi sen jälkeen yksityisyrittäjäksi. Työ on enimmäkseen ompelua, mutta vapaa-aikansa Mari käyttää lankojen, puikkojen, koukkujen ja neuleblogien parissa. Neulomukset ovat yleensä melko pieniä, mm. sukkia ja pipoja, mutta lankavarasto on suuri ja kasvaa koko ajan. Molempiin voi tutustua Marin Kässäpäivis -blogissa.

Meeri-sukat »

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Avaimenreikäkaulaliina »

Siksakmyssy »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

Hanna Pilli

Hanna Pilli on lapsesta asti rakastanut kädentaitoja. Alakoulussa hän opiskeli teknistä työtä, mutta samoihin aikoihin vaati äitiä opettamaan neulomisen saloja ja ompelua kotona. Varsinainen neulomisinnostus kuitenkin iski vasta vuosia myöhemmin. Salakavalasti muutamassa vuodessa koti on täyttynyt lankakeristä ja Hanna on innoissaan opiskellut itsenäisesti uusia tekniikoita lankojen hyödyntämiseen. Samaan aikaan on kesken neulakinnastöitä, koukkuamista, virkkaustyötä ja neuleita. Hannan toimia käsitöiden saralla voi seurata blogista Punasen langan etsintää

Lovikka-lapaset »

Hannaan voi ottaa yhteyttä sähköpostilla punanen @ gmail.com

 

Tiina Ristimäki

Tiina Ristimäki on neulonut melkein koko ikänsä. Innostus alkoi sukista ja on nyt viimeisen 1,5 vuoden aikana laajentunut huiveihin ja muihinkin neuleisiin. Tiina tykkää neuloa 4-vuotiaalle tyttärelleen ja viimeisimpänä villityksenä ovat villahousut.

Tiinan neuletöihin voi tutustua tarkemmin hänen Tiinan tuunaukset -blogissaan.

Maikki-hame »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiina.ristimak @ gmail.com

 

Maria Saarinen

Maria Saarinen on neulonut aktiivisesti muutaman vuoden luultuaan ensin vuosia, ettei osaa tehdä käsitöitä. Maria rakastaa raitoja ja palmikoita. Neulomisen lisäksi hän myös värjää lankaa.

Marialla on blogi Lankakirja.

Ota yhteyttä Mariaan: maria.saarinen @ gmail.com

Talvikki »

 

Anita Strömmer

Anita Strömmer on neulonut pienestä pitäen. Kotona opetettiin tarpeelliset käsityöt muiden kotitöiden ohella; Anita kertoo saaneensa kotoa hyvän talouskoulun. Sukkien ja lapasten lisäksi on syntynyt aikojen saatossa paljon myös isompia töitä, ja puikot viuhuvat vielä eläkkeelläkin tasaista tahtia. Sukulaisille neulomisen lisäksi Anita on neulonut töitä myös myyntiin.

Neulomisen ohessa Anita on harrastanut myös mm. virkkausta ja ristipistotöitä.

Ota yhteyttä Anitaan: maria.saarinen @ gmail.com tai anitastrommer @ gmail.com

Talvikki »

 

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Mummisukat »

 

Uhoava gnu

Uhoava gnu oppi alle kouluikäisenä neulomaan mammansa opettamana. Sittemmin neulominen on vuorotellut muiden käsitöiden kanssa, mutta neuleblogien löydyttyä puikot eivät ole päässeet pölyyntymään. Gnu on hamsteri ja ikuinen ufoilija. Maailmassa on niin paljon mahtavia neuleohjeita, lankoja ja ideoita, että kaikkea pitää vähän kokeilla vaikka valmista ei tulisikaan!

Kerttu »

 

Laura Uusitalo

Laura elvytti neuleharrastuksensa jäätyään äitiyslomalle syyskuussa 2007. Lauran blogi Näin kulutan aikaa esittelee myös valmistuneita neuleita.

Suurperheen sukat »

Ota yhteyttä Lauraan: laura.uusitalo @ iki.fi

 

Tuulia Äijö

Tuulia valitsi yläasteella valinnaiseksi käsityöt ja opiskeli käsityöalaa ammattikoulussa, josta valmistui kudonnan artesaaniksi. Hän jatkoi opiskelua ammattikorkeassa, mutta jätti opinnot kesken. Neuleet ovat kuuluneet Tuulian elämään vasta muutaman kuukauden sukkia lukuun ottamatta. Ravelryn myötä neulekärpänen on puraissut Tuuliaa oikein kunnolla.

Mummun aaltosukat »

 

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Laura Lehtinen
  • Midori
  • Sari Mäkinen
  • villasukka

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Niina Hakkarainen
  • Piia R
  • Eeva Saviranta