Ulla

Kymmenes Ulla on täysi kymppi

 

Teksti:
Marjut Katajala

Lisää Marjutista

-

Artikkelit

Kristel Nyberg:
Elisabeth Zimmermann - kaikkien neulojien isoäiti

Marja Venäläinen:
Helmet neuleessa

Niina Hakkarainen:
Hyvän olon neuleet

Iona:
Kuinka monta neulojaa tarvitaan vaihtamaan lamppu?

Eeva Saviranta:
Kärjestä neulottu kiilakantapää

Jussi Katajala:
Laama Kalevalan mailla

Puputsi:
Langan värjäys elintarvikeväreillä

Pia Tuononen:
Langan värjäys kasviväreillä

Ulla testaa:
Novitan syksyn uutuuslangat

Ulla testaa:
Tekstiiliteollisuuden syksyn uutuuslangat

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Tervetuloa lukemaan kymmenennettä, tähän mennessä kaikista upeinta Ullaa!

Ensimmäinen Ullan numero ilmestyi kolme vuotta sitten syksyllä 2004. Kun katson taaksepäin, aika on kulunut todella nopeasti - tämä vuoden 2007 kolmas numero on jo kymmenes Ulla ja ensi vuonna on taas luvassa lisää. Ei myöskään unohdeta, että kymmenen varsinaisen numeron lisäksi olemme julkaisseet myös kaksi ekstraa. Ohjeita ja neuvoja onkin kertynyt arkistoon hurja määrä ja mikä hienointa, Ullan vanhojen numeroiden pariin palataan koko ajan.

Ulla kasvaa ja kehittyy sinun kanssasi

Tähän numeroon olemme saaneet enemmän neuleohjeita kuin koskaan ennen, samoin kansikuvaneuleen äänestyksessä annettiin lähes kaksi kertaa sen verran ääniä kuin edellisen kansikuvaneuleen äänestyksessä. Vaikka runsas ohjeiden määrä tietääkin runsaasti koostamistyötä, ohjeet vain paranevat ja sen ansiosta Ullaa koostaa mielellään.

Tähänkin numeroon ohjeita ja artikkeleita ovat lähettäneet vanhat tutut ja uudet tuttavuudet. Näin päätoimittajana olen ollut aitiopaikalla ja on ollut mielenkiintoista seurata, kuinka vanhat tutut luovat joka numeroon tai lähes joka numeroon jotain uutta. On hienoa, että teihin on voinut luottaa ja että olette kulkeneet Ullan mukana jopa ensimmäisestä numerosta alkaen.

Ulla ei kuitenkaan ole ainoastaan vanhoja tuttuja varten, päinvastoin! Uudet tuttavuudet lämmittävät aina mieltä ja tuovat uusia, raikkaita tuulahduksia ja hienoja ideoita. Kiitos siis kaikille tähän numeroon ensimmäistä kertaa ohjeitaan lähettäneille, teihin on ollut hauska tutustua näin neuleohjeiden ja -artikkeleiden välityksellä ja huomata, kuinka paljon lahjakkuutta löytyykään.

Ulla on kaapattu!

Siin' on netti neulojilla
yhteisö ylen ovela
virkkoi kerran, virkkoi toisen
utsi Ullaan uutuuksia

Olet varmaankin vilkaissut ensimmäisenä Ohjeet-sivun ja huomannut, että siellä on paljon Kalevala-teeman mukaan nimettyjä neuleita. Kiitos siitä kuuluu kaikille IRCnetin #neulonta-kanavalla vaikuttaville, he keksivät tähän Ullaan epävirallisen teeman ja toteuttivat sen upealla tavalla. Tarjolla on toinen toistaan upeampia palmikkoneuleita ja mikä hienointa, useita neuleita miehille!

Ulla vuonna 2008

Ulla ilmestyy ensi vuonnakin kolme kertaa. Näin päätoimittajana toivon, että ylitämme tämän numeron ensi vuonna ja parannamme koko ajan - tule siis mukaan tekemään Ullaa! Ullassa on tilaa sinullekin.

Tuttuun tapaan Ullablog kertoo deadlinet ja muut kuulumiset. Pysy kanavalla!

Hyvää loppuvuotta, tavataan taas vuonna 2008!

Marjut Katajala
Ullan päätoimittaja