ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Neuleohjeet

 

Viola-kietaisutakki

Marja Venäläinen sai idean neuleeseen jo kesällä kun näki violetinkirjava langan: väri oli kaunis ja sitä oli saatava heti! Samalla mieleen tuli kuva kietaisutakista, joka sitten muotoutui lopulliseksi versioksi myöhemmin, kun hän lisäsi palmikot hihoihin ja resorityylisen reunan.

Tähkä-pusero

Kristeli Nybergin Tähkä-pusero on saanut nimensä kauniista viljantähkää muistuttavasta kuviostaan. Huomaa myös opastus konttineuleen tekniikkaan neuvoissa!

 

Rio-toppi

Nyt voit valmistautua tulevaa kesää ja hellettä varten Katja Koskisen Rio-topilla. Tämä sai innoituksensa ja nimensä Rio de Janeiron hippimarkkinoita. Tästä kesätyyliä sekä äidille että tyttärelle!

 

Suvin paita

Seija Wessman halusi tehdä tyttärelleen kivannäköisen paidan, mutta neljän lapsen äitinä on vaikea keskittyä mihinkään vaikeisiin malleisiin. Niinpä syntyi Suvin paita.

 

 

Huiveja

Leskenlehtihuivi

Ystävän kaunis perintöhuivi innoitti Cairbrea neulomaan herkän Leskenlehtihuivin. Ilmava pitsihuivi sopii hyvin kevätgarderoobia täydentämään.

Esmeralda

Kristel Nybergin huivin langan sävyt sekä tilkkutäkiltä näyttävä kuvio toivat mieleen tarinoiden värikkään mustalaisleirin. Niinpä huivi sai nimekseen Esmeralda, esikuvanaan Victor Hugon Notre Damen kellonsoittajan kaunis mustalaistyttö.

Tallinn-huivi

Niina S:n Tallinn haastaa Clapotiksen. Suomalainenkin nainen voi olla kaunis vaikkei edes yritä.

Hattuja, myssyjä, pipoja

Miau-hattu

Ninnin Miau-hattu on helppo 100% villasta tehty huopahattu joka huovutetaan koneessa. Hattu on lämmin mutta kuitenkin mukava ja hengittävä päähine joka pitää sekä tuulta ja että kosteutta. Runsaasti kokoja sekä aikuisille että lapsille.

 

Rusettipipo

Laatikossa pyörinyt merinovillalanka innoitti Elina Hukan suunnittelemaan hauskan Rusettipipon. Pipoa on helppo koristaa ja värittää eri tyyleihin istuvaksi ja ilman rusettia siitä saa kätevän yleispipon.

Ailin pipo

Ailin lapasten (Ulla 03/05) kaveriksi Tuulia Salmela suunnitteli myös pipon. Joustinresorin korvaa koristeellinen mallineule. Hillityt värit ja ajaton malli tekevat tästä piposta klassikon.

Lapasia

Tuplalapaset

Nyt voit neuloa lämpöiset tuplalapaset Pia Tuonosen ohjeella. Lapaset neulotaan kaksinkertaisiksi kahdella eripaksuisella langalla, joten voit käyttää lapasia halutessasi kumminpäin tahansa.

 

Silmäpakohihat

Jos spagettiolkaintoppi tuntuu kesällä liian viileältä, neulo sen seuraksi Mirjan silmäpakohihat. Saat lämpöä käsivarsiisi ja topille lisää käyttöpäiviä.

 

Puna-mustakirjavat lapaset

Tuulia Salmela sai innoituksen kauniisiin kirjoneulelapasiinsa kelttiläisistä kuvioista. Vielä ehdit tehdä lopputalveen lämmikettä käsille, sillä ne valmistuvat nopeasti paksusta langasta.

Isabella-lapaset ja -sormikkaat

Tekeekö mielesi jotain naisellista ja röyhelöistä? Kristel Nybergin Isabella-ohjeella voit neuloa röyhelöreunaiset sormikkaat tai lapaset, tai miksei molemmat.

 

Sukkia

Ruuturaitasukat

Kevät etenee, mutta vielä on iloa Pia Tuonosen ruuturaitasukista. Voit hyödyntää muodikkaita raitalankoja ja saada helposti näyttävän lopputuloksen.

 

Sauna-sukat

Nallen keväisen vaaleanvihreä uutuusväri innoitti Sirpa Lehtosta tekemään lehtiaiheiset pitsisukat. Tee sinäkin Sauna-sukat, joissa on edessä lehtiä ja takana varressa "valepalmikkoa"

Virkkausta

Poikkiteloin-pipo ja -kauluri

Onko sinulla ongelmia virkata sopivan kokoinen pipo tai kaipaatko muuten vain jotain vaihtelua virkkaukseen? Ei hätää, voit tehdä Mirjan Poikkiteloin-pipon tai -kaulurin ja kokeilla poikittainvirkkausta.

 

 

 

 

Ohjeet

Tuulia Salmela:
Ailin pipo

Kristel Nyberg:
Esmeralda-huivi

Kristel Nyberg:
Isabella-sormikkaat ja -lapaset

Cairbre: Leskenlehtihuivi

Nina Saine:
Miau-hattu

Mirja:
Poikkiteloin-pipo ja -kauluri

Tuulia Salmela: Puna-mustakirjavat lapaset

Katja Koskinen:
Rio-toppi

Elina Hukka: Rusettipipo

Pia Tuononen: Ruuturaitasukat

Sirpa Lehtonen:
Sauna-sukat

Mirja:
Silmäpakohihat

Seija Wessman:
Suvin paita

Niina S.:
Tallinn-huivi

Pia Tuononen: Tuplalapaset

Kristel Nyberg: Tähkä-pusero

Marja Venäläinen:
Viola-kietaisutakki

 

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.