ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Ullan 01/06 tekivät

 

Cairbre

Cairbrella on aina ollut tarve tehdä jotain. Viime vuonna tämä päämäärätön tekemisen jano sai suunnan. Neulominen ja bloggaaminen on siitä lähtien ollut oleellinen osa hänen elämää. Cairbre on elänyt ensimmäisen puolen elämästä Virossa ja jälkimmäisen Suomessa ja sen takia hänen blogi on kaksikielinen. Neulomisen taidon hän oppi inkerinsuomalaiselta äidinäidiltään viisivuotiaana.

Leskenlehtihuivi »

Ota yhteyttä cairbreen: cairbre @ sihijuoma.fi

 

 

Elina Hukka

Hukka on itseoppinut neulefriikki, joka ei ole istunut tuntiakaan koulun käsityötunnilla (hän oli niihin aikoihin sitä mieltä että hänhän ei neitien nyherryksiin rupea). Sitten tuli aikuistuttua, ja käsityökärpänen puraisikin yhtäkkiä pahemman kerran. Äiti näytti silmukoiden luomisen ja perussilmukat, lopuista on otettu selvää omin päin. Joitakin viimeisimpiä tekeleitä on näytillä blogissa. Hukka on äitiyslomalla it-alan työstään, eikä neulomiseen hurjasti aikaa liikene. Niin rakas terapeuttinen harrastus se silti on, että sille otetaan aika vaikka yöunista, jos ei muuten tunnu ajoissa järjestyvän!

Rusettipipo »

 

Pertti Jarla

Mies Ullan sarjakuvan takana on syntynyt v.1971 ja piirtänyt mm. Pahkasikaan. Tutustu taiteilijaamme hänen kotisivuillaan!

Nurja puoli »

Ota yhteyttä Perttiin: pertti.jarla @ welho.com

 

Jussi Katajala

Jussi on tietoliikenneinsinööri ja kohta valmis DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Das Garn »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Katja Koskinen

Katja on pienestä pitäen tykännyt tehdä erilaisia askartelu- ja käsitöitä. Erilaisia tekniikoita on kiva kokeilla ja innostus uuden oppimiseen on kova. Harrastus vie aina mennessään ja kun johonkin innostuu, sitä sitten tehdään. Usean vuoden Katjalla on ollut päällimmäisenä innostus kangaspuilla kutomiseen, lähinnä shaaleja, seinätauluja ja ryijyjä, mutta viimeiset pari vuotta on nuoruusvuosien neuleharrastus taas innostanut. Uudet langat, mahtava ja aktiivinen neulojaverkosto blogeineen ja keskustelupalstoineen inspiroi tekemään, kokeilemaan ja niin……hankkimaan uutta – lankaa ja tarvikkeita. Keskusteluissa ja kommenteissa hän käyttää nimimerkkiä Katju.

Rio-toppi »

Ota yhteyttä Katjaan: koskika3 @ luukku.com

 

 

Sirpa Lehtonen

Sirpan sydäntä lähellä ovat kaikenlaiset käsityöt. Neulominen on kuulunut enemmän ja vähemmän elämään 20 vuoden ajan. Välillä ovat olleet "ompeluvuodet". Tällä hetkellä neulomisinto on ollut suurta. Sirpan töihin voi tutustua hänen blogissaan.

Saunasukat »

 

Mirja

Mirja on ihan tavallinen harrastajaneuloja, jonka koti tulvehtii keskeneräisistä neuletöistä ja ”ihan kohta” aloitettaviin töihin hankituista langoista. Mirjaa innoittavat käsityö- ja naisten lehtien "haute couture" -kuvat ja väitteet, joiden mukaan jokin vaatetukseen ja neulontaan liittyen olisi teknisesti mahdotonta.

Poikkiteloin-pipo ja -kauluri »

Silmäpakohihat »

Ota yhteyttä Mirjaan: ajrim @ suomi24.fi

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Tähkä-paita »

Esmeralda-huivi »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

Niina S

Niina S tai useimmiten Ziina on harrastanut neulomista monen vuoden ajan, aikaa vievät myös perhe ja kesäisin puutarhanhoito. Erityisesti pitsi- ja pintaneuleet ovat sydäntä lähellä ja jotain tarttis tehdä niille kasvaville lankavarastoille kotona. Inspiraatio saattaa yllättää missä vain ja ohikulkijoittenkin asusteet ovat tiukassa tarkkailussa. Neulomista ja muuta elämää löytyy Pahaisesta blogista.

Tallinn-huivi »

Ota yhteyttä Niinaan: ziina77 @ hotmail.com

 

Nina Saine (Ninni)

Ninni on neulonut aktiivisesti kesästä 2004 lähtien. Kouluaikoina hän oppi neulonnan perusteet ja neuloi muutamat lapaset ja Barbien vaatteita.

Neulontaharrastus virisi uudelleen isoäidin poismenon jälkeen. Ninni koki, että jonkun on jatkettava hänen mammansa jälkeen suvun neulojana. Neulonta on ollut siis surutyötä ja osin myös terapiaa masennussairautta vastaan. Neulominen on tuonut hänen elämäänsä paljon iloa ja innostusta. Neuleitaan Ninni esittelee Ninnin neuleet -blogissaan.

Ninni suunnittelee kaikki neulemallinsa itse. Eniten neuleita syntyy omille lapsille, Mimosalle ja Luukakselle, mutta jonkin verran hän tekee myös tilaustöitä ja lahjatöitä. Ninnin muita harrastuksia ovat maalaaminen, laulu, pianonsoitto, ruoanlaitto, leivonta, kirjoittaminen ja korujen tekeminen.

Miau-hattu »

Ulla Telimaan haastattelu »

 

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on taiteilija ja kotiäiti Helsingistä. Pörrö on satunnaisneuloja, jonka neulominen liittyy lähinnä seinätekstiilien taustoihin ja satunnaisiin keskeneräisiksi jääviin projekteihin, joista ei jälkikäteen puhuta isoon ääneen. Pörrö yhdistää neulontaa ja virkkausta myös korutekniikoihin.

Viime aikoina Pörrön nettiaikaa on varannut www.ihanitse.com, kädentaitofoorumi jossa ollaan kiinnostuneita kaikenlaisesta tekemisestä.

Pörröstä lisää blogissa http://blogit.claymountain.com/ike/

I-cordin alkeisanatomia »

 

 

Tuulia Salmela

Tuulia on toistaiseksi San Diegon lämmössa vaikuttava käsityöharrastusten moniottelija. Neulomista hän on harrastanut yli 10 vuotta. Tuulia suunnittelee suurimman osan neuleitaan itse, ja neuleissa tärkeintä on pidettävyys ja käytännöllisyys.

Ailin pipo »

Puna-mustakirjavat lapaset »

Ota yhteyttä Tuuliaan: tuuliasalmela @ yahoo piste com tai blogista

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja.

Tuplalapaset »

Ruuturaitasukat »

Kysymykset Pialle Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläinen on neuleaddikti. Käsityöt ovat hänen intohimonsa, varsinkin neulominen. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itsesuunnitellut neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien itsesuunniteltuja ohjeita on syntynyt paljon. Marja opiskelee Lappeenrannassa diplomi-insinööriksi ja neuleet kulkevat mukana myös luennoilla. Käsitöiden edistymistä voi seurata blogissa Lankavaraston pienennysblogi.

Viola-kietaisuneule»

 

 

Seija Wessman

Monen vuoden ja sitäkin useamman parittoman sukan jälkeen Seijakin löysi internetin ihmeellisen maailman avulla itsestään alati nälkäisemmän sisäisen lankahamsterinsa. Helpompien mallien jälkeen oli vuorossa haastavammat ja isommat työt. Lapsimäärän kasvaessa Seija palasi takaisin helpompien mallien pariin, jotta neuleita myös valmistuisi. Valmiita ohjeita Seija keräilee kovalla innolla, mutta ei kuitenkaan koskaan neulo niiden mukaan aina täytyy edes vähän soveltaa. Mieluisimmat neulottavat ovat kuitenkin tällä hetkellä yksiväriset villaiset pintaneuleet, villasukat sekä Vaaka-tilkut. Lisää Seijan aikaansaannoksia löytyy hänen blogistaan.

Suvin paita »

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

Cairbre

Elina Hukka

Pertti Jarla

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Katja Koskinen

Sirpa Lehtonen

Mirja

Kristel Nyberg

Niina S

Pörrö Sahlberg

Nina Saine (Ninni)

Tuulia Salmela

Pia Tuononen

Marja Venäläinen

Seija Wessman

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.