Sanna Vatanen: Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta!

Ovatko jämälangat sinulle ongelma? Onko sinulla yksittäisiä keriä ihkulankoja, joista et oikein tiedä, mitä tehdä? Tämä kirja on tarkoitettu juuri sinulle ja kaikille muillekin, jotka eivät tiedä, mitä projekteista jääneillä ylimääräisillä kerillään tekisivät.

Kirjassa ei ole yhtään teoriaa, neulomisen alkeita tai sen kummempaa hölinää, vaan se menee suoraan asiaan eli ohjeisiin. Niitä on kirjassa hieman alle 50, ja niistä löytyy varmasti sopivia sekä aloittelijoille että edistyneille neulojille. Jokaisen ohjeen alusta löytyy inforuutu, jossa kerrotaan ohjeen syntyyn johtanut idea, ohjeen taso ja siihen tarvittava aika sekä muita perustietoja, kuten tarvikkeet ja tiheys. Suurin osa ohjeista on aika lyhyitä, mutta mukaan mahtuu myös laajempia ohjeita, kuten erilaisista palmikkoneuletilkuista tehty villatakki ja miesten kalsareista vaikutteita saaneet villahousut. Aiheen värikkyys aiheuttaa myös sen, että monet neuleet ovat värikkäitä, mutta jos värimaailma neuleissa on suppeahko, on myös jämälankojen värivalikoima sitä ja tällöin myös jämälankaneuleet ovat enemmän omaa värimaailmaa.

Kirja on kaunis ja selkeä, ja siinä on runsaasti kuvia. Ohjeet vaikuttavat hyvin selkeiltä, ja tarvittaessa on käytetty kaavioita ja kaavakuvia. Itseäni hieman häiritsivät kirjoneuleissa lyijykynillä väritetyt kaaviot, mutta ehkä niiden on katsottu sopivan teemaan. Kaiken kaikkiaan kirja on piristävä uutuus suomalaiseen neulekirjavalikoimaan.

Tiedot

Sanna Vatanen: Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta!
WSOY, 2010
ISBN: 978-951-0-35344-8