Zoë Halstead: Neulo ja huovuta lapselle - Kauniita ja hauskoja malleja vaatteisiin ja asusteisiin

Neulo ja huovuta lapselle -kirja sisältää vaate- ja asusteohjeita 2 - 6-vuotiaille lapsille. Kirjan alussa on perusohjeita neulomisesta ja huovuttamisesta, joskaan silmukoiden luomista ja erilaisia silmukoita ei esitellä. Huovuttamisesta esitellään lyhyesti käsinhuovutus- ja pesukonetekniikka, ja jokaiseen ohjeeseen on eritelty, mitä huovutustekniikkaa niissä on käytetty. Lisäksi kirjan alussa kerrotaan, kuinka neulotuista ja huovutetuista vaatteista kannattaa pitää huolta.

Kirjan mallit ovat hauskoja ja lapsekkaita. Jos kirjan antaisi lapselle, saisi varmasti takaisin pitkän toivelistan. Jokaisen ohjeen alkuun on määritelty vaikeustaso: kyseessä on joko helppo, keskivaikea tai vaativa ohje. Kaiken kaikkiaan kirjan ohjeet ovat melko helppoja. Osa huovutettavista töistä on melko työläitä, joskaan eivät vaikeita. Kirjan ohjeista ainoastaan kolme on luokiteltu vaativiksi, ja kaksi näistä on helpolla kuviolla tehtävää pitsiä. Tästä syystä kirja ei sovi sellaiselle, joka kaipaa vaativia pitsi- ja palmikkokuvioita. Parhaiten kirja sopii aloittelijalle, joka osaa perussilmukat, tai neulojalle, joka kaipaa yksinkertaisia ohjeita. Kirja sopii siis hyvin äideille, joilla ei yleensä ole aikaa keskittyä kaikkein monimutkaisimpiin neuleisiin.

Ohjeissa käytetyt langat tulevat kansainvälisesti suosituilta lankavalmistajilta, kuten Rowanilta ja Sirdarilta. Huono puoli on, että niitä kaikkia ei välttämättä saa Suomesta. Kirjan lopussa on yhteystiedot alkuperäislankojen toimittajille, joilta lankojen saatavuutta voi tiedustella. Olisin kaivannut käännökseen myös suomalaisten maahantuojien yhteystietoja avuksi niille, joilta englannin kieli ei suju.

Suurin osa kirjassa esitellyistä malleista on käytännöllisiä. Niissä on myös otettu huomioon turvallisuus. Usein lastenvaatekirjojen ongelma on se, että esitellään viisi erilaista naamiaisasua ja vain yksi käytännöllinen villapaita. Neulo ja huovuta lapselle -kirjasta löytyy useita käytännöllisiä yläosia, kuten jakkuja ja liivejä, sekä käytännöllisiä ja kauniita asusteita, kuten kaulahuiveja, myssyjä ja kasseja.

Tiedot

Zoë Halstead: Neulo ja huovuta lapselle
Kustannus-Mäkelä Oy, 2009
ISBN: 9789518829396