Katian uutuslankoja

Katia Trico-fieltro

Trico-fieltro on mukavan kuohkea pesukonehuovutukseen tarkoitettu villalanka. Langan värit ovat kirkkaat ja värikartta on laaja. Lanka on mukavaa neulottavaa, paksuilla puikoilla siitä saa nopeasti aikaan valmista pintaa.

Pesukoneessa huovuttamisen jälkeen mallitilkku ei kuitenkaan valitettavasti enää vastannut neulomisen aikana syntynyttä hyvää mielikuvaa langasta. Koneesta tuli ulos tilkku, joka menetti kauniin pintansa kun sen venytti takaisin muotoonsa. Lanka kuitenkin käyttäytyi kuten vyöte sanoo, kutistuminen oli noin 30 - 40 % (ennen pesua koko oli 19 cm x 19 cm ja pesun jälkeen tilkku on 14 cm x 14 cm ).

En itse ostaisi tätä lankaa huovutukseen, mutta muihin neuletöihin kyllä. Tästä syntyisi ihania paksuja pipoja ja lapasia Suomen paukkupakkasiin.

Langan tiedot

100 % villaa
50 g = 49 m
Puikkosuositus: 7 - 7,5 mm
Tiheys: 11s ja 16 krs = 10 cm
Käsinpesu

Katia Olé socks Gondor

Olé socks Gondor on ylellinen merinoa ja alpakkaa sisältävä uutuus Katian sukkalankaperheeseen. Nylon tekee langasta kestävän ja siten loistavan sukkalangan, josta uskaltaa tehdä kovempaankin käyttöön tehtyjä sukkia. Alpakka tekee langasta mukavan pehmoisen, mutta lanka ei kuitenkaan ole karvainen. Kerää tekee silti mieli paijata neulomisen lomassa ja silitellä sillä omaa poskeaan.

Gondor neuloontuu kauniiksi pinnaksi, jota on ilo työstää. Pinta on hieman eläväisen pörröinen alpakasta johtuen, mutta lanka ei karvaa kuten useat täysalpakkaiset langat tekevät. Pesu teki mallitilkusta hieman pörröisen, mutta pinta säilyy kauniina. Katia on selvästi nousemassa saksalaisten sukkalankavalmistajien haastajaksi loistavilla sukkalangoillaan.

Langan tiedot

60 % merinovillaa, 20 % alpakkaa, 20 % nylonia
100 g = 420 m
Puikkosuositus: 2,5 - 3 mm
Tiheys: 30 s ja 42 krs = 10 cm
Konepestävä