Arska 02/16

Arska kokkaa

Terkkuja Arskan kesäkeittiöstä! Tai oikeastaanhan Arskan luona on aina helle, Arska on niin hottis! Mutta tällä kertaa kokataan oikeasti kesäisistä aineksista. Arska on nyt muodikkaasti vegaani, välttelee gluteenia, sokeria, rasvaa, hiilareita ylipäätään, pelkää liikaa valkuaista, ja sitäpaitsi pavut ei sovi Arskan vatsalle.

No ei vaiskaan! Sehän olisi kamalaa. Mutta yksi Arskan vokottelema typsykkä ilmoitti nuo kaikki rajoitukset. Siinä olikin hiukan miettimistä, että mitä laittaisi evääksi piknikille. Tämmöistä tein, ja pusun sain palkaksi:

KIKHERNELEIVÄT

Laita kulhoon 250 g kikhernejauhoa, pari hyppysellistä suolaa, vähän mustapippuria. Sekoita. Lisää vähitellen, kovaa vispaten, 4 dl vettä. Jätä taikina turpoamaan huoneenlämpöön 1-12 tunnin ajaksi.

Sulata pannussa kookosöljyä, laita pannuun noin 4 rkl taikinaa, levittele lastalla parin millin paksuiseksi kerrokseksi. Paista kuten ohukainen. Tästä satsista tulee noin 8 leipästä.

LEIVÄN TÄYTTEET

Täyte 1: linssisalaatti
Keitä pardina- tai puy-linssejä pari dl runsaassa vedessä kypsiksi, noin 15 min. Kaada vesi pois. Sekoita linssien joukkoon 2 rkl balsamicoetikkaa ja 4 rkl oliiviöljyä. Jätä jäähtymään. Sekoita kylmiin linsseihin 1 pieneksi kuutioitu tomaatti, 1 pieneksi kuutioitu avocado, puolikas luomusitruunaa hyvin hyvin ohuina suikaleina kuorineen.

Täyte 2: hummus Ota tölkillinen kikherneitä (400g), kaada nesteineen kulhoon. Lisää kulhoon 2 rkl tahinia, 1 oksa minttua, 1 oksa basilikaa, kourallinen pinaattia tai mangoldinlehtiä tai salaattia, vähän suolaa. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

KOKOA WRAPIT
Levitä leivälle ensin hummusta, sitten linssisalaattia, viimeksi viipaloitu mansikka tai pari. Käännä leivän oikea ja vasen reuna vähän täytteen päälle, rullaa sitten alhaalta ylös tiiviisti. Leikkaa putkula puolivälistä vinottain halki, ja pakkaa tiiviisti rasiaan.

JUOMAEHDOTUS
onneksi typsykällä ei ollut juomien suhteen mitään rajoitteita - ensin joimme pullon espanjalaista kuohuviiniä, sitten jatkoimme termospullossa tuomani gintonicin nautiskelulla, ja loppuilta menikin TODELLA mukavasti! Huijui, häntä menee sikkaralle, kun muistelen!

Artikkelit

Mari Virtanen

Lisää Marista

Arska 02/16 - Ekstra

Maija Koskinen :
Arskan urheilujuomakassi

Reeta Huhtala:
Mattson

Eeva Turkka:
Mallitilkkulammas

Useita kirjoittajia:
Arskan materiaalisuositukset

Mari Virtanen:
Aloha Joe

Mari Virtanen:
Kaulakkain

Mari Virtanen:
Arska kokkaa

Mari Virtanen:
Arska kuntoilee

Mari Virtanen:
Arskan huussijuliste I

Mari Virtanen:
Arskan huussijuliste II

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.