Ulla 03/11

Erkki

Mikä tekee ohjeesta naisten neuleen? Jos kuvassa pipo on naisen päässä, voiko neuleen neuloa miehelle? Saako neuleen väriä vaihtaa? Saako sen neuloa eri langasta?

Erkki on neulottu hieman karheasta, mutta päällä mukavasta Silk Garden Lite -langasta. Pipon ideana on olla yksinkertainen, mutta samalla päähän hyvin asettuva. Poikittain neulottu aloitusreuna auttaa pipoa pysymään korvilla ja joustinneule pitää pipon päänmyötäisenä. Kaksi koristenappia pipon reunassa tekevät Erkistä tarvittaessa hyvinkin naisellisen.

Lanka ja langan menekki

Noro Silk Garden Lite (45 % silkkiä, 45 % kidmohairia, 10 % villaa; 50 g / 125 m), 50 g vaaleanvihreä-ruskea-violettia (2028)

Neuletiheys

Noin 32 s venyttämätöntä joustinneuletta = 10 cm
Noin 24 s sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Pyöröpuikot 40 cm, 4 mm tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet

2 nappia

Koko

Nainen, päänympärys n. 57 cm

Ohje

Luo 22 s ja neulo 2 o, 2 n -joustinneuletta 58 cm. Viimeisen kerroksen reunimmaiset silmukat ovat nurjia. Seuraavalla kerroksella neulo 2 o, 2 n, 2 o yhteen, lk, 2 n, 2 o, 2 n, 2 o, 2 n, lk, ylivetokavennus, 2 n, 2 o. Neulo joustinneuletta vielä 5 krs.

Huom: Reunuskaitaleen päät liitetään viimeistelyvaiheessa päällekkäin noin 6 cm matkalta ompelemalla reunuskaitaleen luontireuna kiinni päätösreunan nurjalle puolelle.

Poimi seuraavaksi noin 6 cm päässä reunan alusta 88 silmukkaa niin, että poimit reunimmaisen silmukan vasemman reunan; näin poimintareuna jää silmukan oikean reunan alle piiloon ja oikealla reunassa on 2 o.

Neulo 88 silmukalla 2 o, 2n -joustinneuletta 13 cm tai kunnes pipon korkeus on riittävä käyttäjän päähän. Päälakikavennukset ovat varsin jyrkät, joten pipon pitää yltää ennen kavennuksia melkein päälaelle asti.

Neulo seuraavalla kerroksella *2 o, 2 n yhteen*, toista *-*. Työssä on nyt 66 s. Neulo 6 kerrosta 2 o, 1 n -joustinneuletta. Neulo seuraavalla kerroksella *2 o yhteen, 1 n*, toista *-*. Työssä on nyt 44 s. Neulo 6 kerrosta 1 o, 1 n -joustinneuletta. Katkaise lanka ja vedä langanpää silmukoiden läpi. Kiristä päälaen reikä umpeen.

Viimeistely

Ompele reunuksen luontireuna kiinni nurjalle niin, että reunuksen napinlävet tulevat aloituspään päälle noin 6 cm päähän luontireunasta. Kiinnitä napit ja päättele langanpäät.

Vinkkejä

Pipon kokoa on helppo muuttaa neulomalla lyhyempi tai pidempi reuna. Kun muutat pipon kokoa, muista poimia päälakea varten neljällä jaollinen määrä silmukoita.

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 03/11 - Ohjeet

Niina Hakkarainen:
Florentine

Suvi Heikkilä:
Ziggy

Mia Heikkinen:
Myst

Mia Heikkinen:
Oddity

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kipinä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Penni

Emma Karvonen:
Villavintiö

Reeta Korhonen:
Eiku

Johanna Koski:
Jytky

Piia Kujanpää:
Puolueeton

Satu Metsola:
Annikin palmikkopipo

Riikka R.:
Älynväläys

Raiku Räsänen:
Charlotta toinen

Eeva Saviranta:
Erkki

Suvi Simola:
Sirle

Tiiiu:
Esteri

TiiQ:
Merenkulkija

Pia Tuononen:
Ruisrouhe

Pia Tuononen:
Timantti

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.