Ulla 02/12

Ulla 02/12 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Tuin turinat »

Lanka-arviossa kesälangat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on lukiossa opiskeleva neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissaan Hilpeä villapaita.

Kätkö »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Lanka-arviossa kesälangat »

Lempeää neulontaa -arvostelu »

Pyöröpuikkoarvostelu »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden.

Alizarine »

Rafael »

Palmikoita puikoilla -arvostelu »

Puikot heilumaan -arvostelu »

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Suviin: paatoimittaja @ ullaneule.net

Tintti Hohti

Tintti oppi virkkaamaan kahdeksanvuotiaana ja on siitä asti virkannut ahkerasti. Häntä kutsuttiin jo ala-asteella mummoksi, kun hän virkkasi Barbien mekkoja välitunneilla koulussa. Neulomaan Tintti oppi 12-vuotiaana. Vaikka hän neulookin paljon, on virkkaaminen pysynyt aina "ykköslajina". Virkkaamalla hän irrottelee ja luo uutta. Tintti rakastaa kirkkaita värejä ja kukkia. Tintin käsityötouhuja voi seurata Tintin luomukset -blogissa.

Kukkis »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Nadja »

Lanka-arviossa kesälangat »

Löydä perinteiset kädentaidot -arvostelu »

Sukkia. Rakkaudella. -arvostelu »

Ullan neulojaesittelyt: Iida Glumoff »

Emma Karvonen

Emma on 24-vuotias tekstiilimuotoilun opiskelija, jonka perheeseen kuuluu aviomies ja kolme vuotta täyttänyt tytär. Hän on neulonut enemmän tai vähemmän siitä asti kun oppi ala-asteella miten silmukat syntyvät. Neuleblogit ja Ravelryn ihmemaan Emma löysi kolmisen vuotta sitten. Siitä alkoi jokapäiväsen neulomisen kierre, jolle ei näy loppua. Koulussa hän saa opiskella kaikkea mielenkiintoista kutomisesta valokuvaukseen.

Emman blogi on nimeltään Villaviidakko. Siellä on nähty hänen itsensä suunnittelemia neuleita jo kolmen vuoden ajan, ja viime syksynä hän julkaisi ensimmäiset omat neuleohjeensa.

Kesän lapsi »

Ota yhteyttä Emmaan: emma.a.karvonen @ edu . savonia . fi

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Kehrääjän käsikirja -arvostelu »

Laura Lehtinen

Laura Lehtinen eli Puputsi on innokas, mutta laiska neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä omia mallejaan. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voit seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Adan kevätpaita »

Kärrypussi »

Meri Markus

Meri on neulonut pari vuotta. Alkuun häneltä ei sujunut edes nurja silmukka, päättelystä puhumattakaan. Nykyään ei enää monikaan ohje pelota, taitoa alkaa karttua ja ylpeys omasta osaamisesta kasvaa. Niin siinä kävi, että kun puikoille antoi pikkusormen, niin veivät mokomat koko käden.

Neulomisen lomassa Meri pyörittää kolmelapsista perhettään ja lukee niin paljon kuin suinkin ehtii. Televisiokin on nykyisin usein päällä, koska sitä katsellessa neuleita syntyy kuin itsestään. Merin tekeleitä voi käydä katselemassa Koipallon puikkotreenit -blogissa.

Elvipelvin tunika »

Ota yhteyttä Meriin: meritys @ gmail.com

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Otto »

Pirpana »

Hanna Puttaa-Vuoriluoto

Hanna on neulonut aktiivisesti jo vuosia - tai oikeastaan vuosikymmeniä. Valmiiden ohjeiden noudattaminen ei ole oikein ollut hänen tyyliinsä sopivaa; niistä etsitään vain ideoita ja sitten sovelletaan omiin töihin. Tämä on ensimmäinen malli, jonka ohjeen hän on kirjoittanut ylös. Muut on tehty sormituntumalla kokeile-pura-kokeile-tyyliin.

Cardiff »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Lanka-arviossa kesälangat »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Juulian helminauhat »

Myrskylintu »

Väreily »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail.com.

Tuazophia

Tuazophia ei koulussa loistanut käsitöissä ja jätti niiden harrastamisen suosiolla muille, kunnes opiskeluaikoina Mummin neulomat sukat kuluivat puhki ja Tuazophia päätti, että normaalijärkinen ihminen osaa kyllä halutessaan neuloa villasukat...

Pääasia »

Päävisio »

Ota yhteyttä Tuazophiaan: tuazophia @ gmail . com

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Karoteeni »

Ketju »

Violet

Violet on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin. Hän bloggaa neuleista ja kasvisruoasta englanniksi osoitteessa vi0let.posterous.com.

Valma »

Oikolukijat

  • Suvi Heikkilä
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Villasukka
  • Niina Saviranta

Latojat

  • Niina Hakkarainen
  • Suvi Heikkilä
  • Anni Laine
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta