Ulla 02/12

Kesän runsautta

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Luonto heräsi talven jälkeen kukoistukseensa ja maisema on täynnä vihreää. Joka kevät lehdet tuntuvat puhkeavan yhtä ennalta arvaamatta ja yhtä välähdyksenomaisesti. Lämpimiä säitä tunnuimme saavan tänä vuonna odotella, mutta varsinkin viime päivinä lämpötilatkin ovat jo olleet varsin kesäisiä. Jälleen keskikesän juhlan kynnyksellä on aika julkaista kesä-Ulla. Kevään ahkeroinnin jälkeen kesälomat alkavat olla lähellä, osalla jo alkaneet ja osalla vielä vähän matkan päässä.

Vuodenaikaan sopivasti päädyimme valitsemaan kesänumeromme teemaksi Runsauden. Ohjeista voi löytää monenlaista runsautta: joissakin on paljon värejä ja toisissa vaikkapa neulepinnassa runsaasti tekstuuria. Taija Elo päätyi pohtimaan oman neuleharrastuksensa runsautta tämän kertaisissa Tuin turinoissaan. Ullan neulojaesittelyssä tutustumme tällä kertaa Iida Glumoffiin, joka nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt jo suunnitella ja julkaista monta ohjetta!

Artikkelipuolelta erikoismaininnan saa väkisin myös kirja-arvio Kehrääjän käsikirjasta. Tuulia Salmelan loppukeväästä julkaistu kehräyskirja on ensimmäinen näin laaja suomenkielinen kehruuopas yli 50 vuoteen! Kattava perusteos on yli 200-sivuinen ja kauniisti ja runsaasti kuvitettu.

Kansikuvaneuleeksi jäsenemme äänestivät tällä kertaa suoranaisella murskavoitolla Myrskylintu-huivin. Tarkemmin äänestystuloksista voit lukea Suomen verkkoneuleyhdistys ry:n jäsensivuilta. TiiQ pääsee palkinnoksi ostoksille Lankatalo Priimaan.

Vaikka syksy on vielä kaukana, muistuttelen silti jo seuraavasta numerostamme. Syksyn Ulla-numeron teemana on Kaamos. Teemaa olemme avanneet Seuraavassa numerossa -sivulla. Aineiston materiaalieräpäivä on sunnuntaina 7.10. Muistathan, että kaikenlaiset ohjeet ja artikkelit ovat Ullaan aina tervetulleita.

Leppoisaa lomaa toivotellen,

Ulla 02/12 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Lempeää neulontaa -arvostelu

Niina Hakkarainen: Pyöröpuikkoarvostelu

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Suvi Heikkilä:
Puikot heilumaan -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Palmikoita puikoilla -arvostelu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ullan neulojaesittely: Iida Glumoff

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Sukkia. Rakkaudella -arvostelu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Löydä perinteiset kädentaidot -arvostelu

Satu Lehti:
Kehrääjän käsikirja -arvostelu

Useita kirjoittajia:
Lanka-arviossa kesälangat

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.