Ulla 01/11

Johanna

Nämä sukat syntyivät sattumalta viime joulun alla, kun päätin yllättää ystäväni villasukilla. Koska sileät sukat ovat sangen tylsät neuloa, halusin sukkiin jotakin kuviota, joka pitäisi neulomismielenkiinnon yllä. Mallineulekirjoja selailtuani löysin hauskan palmikon, jonka sovitin kulkemaan sukkien sivuilla. Sukat osoittautuivat niin mukaviksi neuloa, että tein samalla ohjeella lisää joululahjasukkia.

Lanka ja langanmenekki

Gjestal Maija (85 % villaa, 15 % polyamidia; 50 g / 130 m), 100 g harmaata (205)

Korvaavaksi langaksi käy mikä tahansa samanvahvuinen sukkalanka, esimerkiksi Vuorelman Veto tai Novitan Nalle.

Neuletiheys

27 s ja 38 krs sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot, 2,75 mm tai käsialan mukaan

Koko

Jalkaterän pituus n. 22,5 cm

Ohje

Oikea sukka

Luo 56 s ja jaa ne tasan neljälle sukkapuikolle, 14 s kullekin. Neulo 2 n, 2 o -joustinneuletta 10 krs.

Jatka seuraavalla kerroksella 1. puikolla yhä 2 n, 2 o -joustinneuletta. Neulo 2. ja 3. puikolla 2 o, sitten kaavion A kerros 1. Neulo 3. puikon loput silmukat oikein. Jatka 4. puikolla joustinneuletta aloittaen 2 oikealla silmukalla. Jatka samaan tapaan neuloen 2. ja 3. puikolla kaavion mukaan ja lopuilla 3. puikon silmukoilla oikein. Neulo 1. ja 4. puikoilla joustinneuletta.

Kun olet neulonut kaavion kerran ja olet toista kertaa kaavion kerroksella 11, neulo 4. puikon silmukat oikein. Neulo samalle puikolle seuraavan kerroksen 1. puikon silmukat myös oikein kantapäätä varten.

Kantapää

Käännä työ. Nosta 1 nurin neulomatta ja neulo loput 27 s nurin. Käännä työ. Nosta 1 neulomatta ja neulo 27 s oikein. Neulo tähän tapaan 26 kerrosta.

Seuraavalla oikean puolen kerroksella nosta 1 s neulomatta ja neulo, kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 11 s. Tee ylivetokavennus ja neulo 1 s oikein. Käännä työ. Nosta 1 nurin neulomatta ja neulo nurin, kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 11 s. Neulo 2 nurin yhteen ja 1 nurin. Käännä työ. Nosta 1 neulomatta ja neulo oikein, kunnes olet 1 s päässä edellisestä käännöskohdasta. Tee ylivetokavennus ja neulo 1 s oikein. Käännä työ. Nosta 1 nurin neulomatta ja neulo nurin, kunnes olet 1 s päässä edellisestä käännöskohdasta. Neulo 2 nurin yhteen ja 1 nurin. Jatka kaventamista tähän tapaan, kunnes reunoille ei jää enää silmukoita. Seuraavalla oikean puolen kerroksella jaa kantapään silmukat taas kahdelle puikolle (puikot 1. ja 4.).

Poimi 1. puikon silmukoiden lisäksi kantalapun reunasta 14 s. Neulo 2. ja 3. puikon silmukoilla, kuten varressa. Poimi sitten toisesta reunasta 14 s ja neulo 4. puikon silmukat samalle puikolle.

Kiilakavennukset

Neulo seuraavalla kerroksella 1. puikon silmukat oikein, kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 3 s. Neulo 2 o yhteen ja 1 o. Neulo 2. ja 3. puikoilla, kuten aiemmin. Neulo 4. puikolla 1 o, tee ylivetokavennus ja neulo loput silmukat oikein. Jatka kavennuksia 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa joka toinen kerros, kunnes 1. ja 4. puikoilla on jälleen 14 s. Jatka jalkaterän neulomista, kunnes olet neulonut kaavion yhteensä 4 kertaa.

Kärki

Neulo kärkeä varten kaaviota B aiemman kaavion A sijaan. Neulo kärjen ensimmäinen kerros ilman kavennuksia.

Seuraavalla kerroksella neulo 1. puikolla oikein, kunnes jäljellä on 3 s. Neulo 2 o yhteen ja 1 o. Neulo 2. puikolla 1 o, tee ylivetokavennus, neulo kaavion B mukaan. Huom.: kaavioon on merkitty 2. puikon ylivetokavennukset. Neulo 3. puikolla oikein, kunnes jäljellä on 3 s. Neulo 2 o yhteen ja 1 o. Neulo 4. puikolla 1 o, tee ylivetokavennus ja neulo loput silmukat oikein. Neulo 1 välikerros ilman kavennuksia. Muista neuloa 2. puikolla kaavion B 2. krs. Neulo sitten jälleen kavennuskerros ja yksi välikerros. Tämän jälkeen jatka kavennuksia joka kerroksella, kunnes jäljellä on 16 s. Jaa silmukat kahdelle puikolle: 2. ja 3. puikon silmukat yhdelle, 1. ja 4. puikon silmukat toiselle. Silmukoi silmukat. Päättele langanpäät.

Vasen sukka

Neulo oikean sukan peilikuvaksi. Aloita varren joustin 2 oikealla silmukalla. Aloita kaavion neulominen kaavion kerrokselta 11. Neulo kärjessä kaavion C mukaan.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 01/11 - Ohjeet

Velma Aho:
Gallifrey

Taija Elo:
Sheldonin sukat

Iida Glumoff:
Ruoho

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Johanna

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kirsikkatie

Suvi Heikkilä:
Ma

Suvi Heikkilä:
Pessi

Sanna Kovanen:
Hissukka

Sanna Kovanen:
Mussukka

Satu Metsola:
Herrasmiehen harmaat

Kristel Nyberg:
Nietos

Kristel Nyberg:
Rasavillin raitapaita

Riikka R.:
Antin arkipaita

Raiku Räsänen:
Kirahvintäplähuivi

Heli Suhonen:
Simplicitas

TiiQ:
Rakkaudella sinun

TiiQ:
Tulenkantaja

Pia Tuononen:
Ida ja Emil

Kristiina Viitanen:
Josefina

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.