ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Päätoimittajalta

 

Vuoden 2005 ensimmäinen Ulla on nyt luettavissasi. Olemme reilun viikon myöhässä arvioidusta aikataulusta, koska halusimme vielä viime tingassakin tulleet ohjeet mukaan sinun iloksesi.

Mainetta ja kunniaa

Ensimmäisen Ullan jälkeen olemme saaneet paljon palautetta ja se on yllättänyt meidät kaikki iloisesti! Kiitos, kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos! Yritämme vastata parhaamme mukaan toiveisiin ja kysymyksiin ja aloitammekin julkaisemalla tässä numerossa toiveohjeen: Johanna Pajakosken suunnitteleman trendikkään Fanni-ponchon.

Ulla on myös saanut julkisuutta! Kotimaisten lehtien juttujen (Sinä osaat -lehti ja Lapin Kansa) lisäksi saimme yllätykseksemme huomata, että herätimme heti ilmestymisen jälkeen kansainvälistäkin kiinnostusta. Ullan ilmestyminen huomattiin ensin Tanskassa ja Japanissa, kiitos neuleblogien kautta syntyneiden nettituttavuuksien! Neuleblogien lisäksi myös sähköposti- ja uutisryhmät levittivät Ulla-tietoutta tasaisesti joka puolelle maailmaa: muualle Pohjoismaihin ja Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, Australiaan...

Saimme saman viestin eri puolilta maailmaa: "Ulla on hieno juttu! Harmi, kun en ymmärrä suomea." Samalla epävirallisia käännöksiä alkoi liikkua sähköpostitse, kiitos neulojien ystävällisyyden ja avuliaisuuden. Myönnän itsekin lähettäneeni yhden!

Patalappu- ja Fifi-ilmiöt

Ensimmäisen Ullan ilmestymisen aikoihin neulottiin innokkaasti joululahjoja ja MinnaProductionsin huovutetut patalaput löytyivät taatusti monesta paketista sekä Suomessa että ulkomailla. Patalaput taisivatkin olla Ullan suosituin ohje ennen vuoden vaihdetta!

Vuosi 2005 taas alkoi Fifi-ilmiöllä. Johanna Pajakosken Fifi-pitsihuivia neulottiin moneen kertaan monenlaisista langoista. Minun mielestäni Fifi-ilmiö alkoi muistuttaa jo Rogue-huumaa! (Jos olet missannut tyystin Roguen, Monica Weckströmin artikkeli tässä Ullassa kertoo siitä enemmän.) Kaikille Fifin neulojille voin kertoa näin ennakkoon, että aiomme antaa puheenvuoron huivin suunnittelijalle: Johanna kirjoittanee Fifi-ajatuksistaan enemmän seuraavaan Ullaan.

Kiitos Neuleyhdistys Ullan jäsenille ja Ullan tekijöille

Kiitos, Ullan jäsenet! Teidän tukenne on ollut kullanarvoista. Kun nyt mietin viime vuotta, voin todeta, että tämä on kannattanut! Kukaan ei varmaankaan osannut aavistaa, mihin oli aikanaan lähtemässä mukaan, mutta siitä huolimatta kiinnostusta ja kannustusta riitti ja yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi huimaa vauhtia.

Tänäkin vuonna kannattaa olla Ullan jäsen: saat Ullan esikatseluun ennen virallista ilmestymistä ja samalla pääset äänestämään kansikuvaneuletta. Lupaamme myös tarjota jäsenille pieniä yllätyksiä vuoden mittaan.

Kiitos myös Ullan tekijöille tästä numerosta. Tuntuu siltä, että innostus on vain kasvanut ja ideoita pulppuaa yhä runsaammin - ja mikäs sen mukavampaa, sillä haluamme tehdä entistä parempaa lehteä. Ulla tarvitsee edelleen myös sinua, joten jos haluat mukaan, ota rohkeasti yhteyttä ja kerro ideoistasi!

Mukavia neulontahetkiä lehtemme parissa myös vuonna 2005!

Päätoimittaja, Neuleyhdistys Ullan pj.

Marjut Katajala

 

Teksti: Marjut Katajala

Lisää Marjutista

-

Artikkelit

Monica Weckström:
Rogue tähtenä neulojan nettitaivaalla

Niina Hakkarainen:
Itseraidoittuvat sukkalangat

Aika tulla ulos neulekaapista - sinkkuneulojan tunnustuksia

Jussi Katajala:
Fedja-setä, kissa ja 358 kuutioeekkeriä lankaa

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.