ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Fedja-setä, kissa ja 358 kuutioeekkeriä lankaa

 

Useilla neulojilla on kissa tai useampi. Ilmeisesti kissoissa on jotain, mikä vetoaa neulojiin. Kissat ovat suloisia ja pehmeitä otuksia, jotka kehräävät nätisti. Lisäksi kissanpennut leikkivät niin söpösti lankakerällä.

Kissat taas tuntevat vetoa neulojien lankavarastoja kohtaan. Kissojen mielestä lanka on hyvää ja sitä on kiva syödä. Lankaa on mukava jäystää ja pureskella. Lanka on melkein yhtä hyvää kuin kinkku ja tonnikala. Lanka on melkeinpä parempaa kuin kinkku ja tonnikala. Minä kyllä keksisin monta asiaa, jotka maistuvat paremmalta kuin lanka, sillä loppujen lopuksi lanka on vain venytettyä karvaa, mutta minä en olekaan kissa.

Valitettavasti lankakerän kanssa leikkivä täysikasvuinen kissa ei ole yhtä söpö kuin lankakerän kanssa leikkivä kissanpentu. Siinä missä kissanpentu on söpö, lankakerän kimppuun hyökkäävä täysikasvuinen kissa on ilmestyskirjan peto. Kissat yleensä hämmästyvät, kun niille suuttuu langan syönnistä. "Omituista", miettii kissa. "Voiko muka olla parempaa kuin kissan syljestä märkä lanka?"

Kissat saavat kuitenkin paljon anteeksi, koska ovat kissoja. Kissalle langansyönnistä raivoava neuloja muuttuu muutamassa sekunnissa leperteleväksi hössöttäjäksi, kun kissa käpertyy syliin ja ryhtyy kehräämään. Moni mies maksaisi paljon rahaa, jos kissat opettaisivat heille saman tempun.

Lankakasat ovat kissojen mielestä myös mukavia makuualustoja. Jopa lankaa sisältävät laatikot ovat kissojen mielestä mukavia makuualustoja. Kissahan pystyy löytämään asunnosta kaikkein mukavimman ja pehmeimmän makuualustan, joten ilmeisesti lankojen pehmeys jotenkin säteilee laatikon läpi.

Kissojen mielestä lanka on hauskaa myös prosessoituna. Villapaidat ja muut neuleet ovat äärettömän mukavia makuualustoja. Valitettavasti vain neuleet ovat usein väärässä paikassa ja ne on pakko siirtää sopivampaan löhöilypaikkaan, kuten olohuoneen lattialle tai eteiseen. Ikävät ihmiset kuitenkin siirtävät neuleet aina takaisin väärään paikkaan, kun palaavat töistä. He ovat jopa alkaneet piilotella lankakeriä ja neulomuksia joka paikkaan.

Piilotettuja neulomuksia on kissojen mielestä kiva etsiä ja raahata eteiseen oikealle paikalleen. Jos neulomuksen laittaa laatikkoon, kissat avaavat laatikon ja raahaavat neulomuksen eteiseen. Jos neulomuksen laittaa kassiin piiloon, kissat raahaavat sekä kassin että neulomuksen eteiseen. Hämmentävää on se, että vaikka kassi olisi suljettu vetoketjulla, kissat saavat sen auki. Jos neulomuksen laittaisi kassakaappiin ja virittäisi webbikameran, niin aivan varmasti näkisi, kuinka kassakaapin ympärillä parveilee sorkkaraudan, puhalluslampun ja dynamiitin kanssa varustautuneita kissoja.

 

Teksti: Jussi Katajala

Kuvat:
Marjut Katajala
(joka haluaa tässä vaiheessa mainita, että kuvissa esiintyvä kissa on Jussin ja että Marjutin kissa osaa käyttäytyä myös lankakerien äärellä!)

Lisää Jussista

-

Artikkelit

Marjut Katajala:
Uusi vuosi, uusi Ulla

Monica Weckström:
Rogue tähtenä neulojan nettitaivaalla

Niina Hakkarainen:
Itseraidoittuvat sukkalangat

Aika tulla ulos neulekaapista - sinkkuneulojan tunnustuksia

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.